Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Постоянното покачване на цените на Ethereum

Постоянното покачване...
Постоянното покачване на цените на Ethereum

Постоянното покачване на цените на Ethereum, подхранвано от увеличаване на обема на DEX транзакциите — предстои решаващ етап

Няколко фактора основно определят движението на цените на всеки криптовалутен актив. Този шум варира от фундаментално ниво до техническо ниво. За водещ актив като Ethereum фундаменталното и техническо развитие многократно повлия на пазарните настроения.

Тъй като Ethereum (ETH) се готви да навлезе в третото тримесечие на 2023 г., играчите на пазара са любопитни да получат представа за факторите, стимулиращи непрекъснатия ръст на цената на актива. Според последните данни от CryptoQuant, покачването на ценовата стойност на Ether може да бъде проследено до DEX.

Децентрализираните борси, известни също като DEX, са peer-to-peer пазари, позволяващи на потребителите да извършват транзакции с други крипто търговци, без да се нуждаят от трета страна.

Платформата за измерване на веригата CryptoQuant твърди, че значителна част от възходящото ценово представяне на Ether може да бъде свързано с нарастването на броя на DEX транзакциите, извършени тази година.

„Започвайки от 2023 г., когато наблюдаваме обема на ETH, търгуван на DEX, особено обема на транзакциите, при които ETH се разменя, можем да видим, че има тенденция да се движи в подобна посока на цената на ETH.“ CryptoQuant твърди.

Постоянното покачване на цените на Ethereum, подхранвано от увеличаване на обема на DEX транзакциите — решаващ етап ...

Обем на DEX транзакция и неговото въздействие върху цената на #Ethereum: Общ преглед за 2023 г. Бърза публикация от @Woo_Minkyu Тема — CryptoQuant.com (@cryptoquant_com)

Моделът беше забелязан за първи път през януари 2023 г., отбеляза CryptoQuant. Оттогава обемът на сделките, включващи ETH на децентрализирани борси, непрекъснато нараства. По-късно през март мрежата записа огромен обем сделки, след като Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ предприе репресии срещу много централизирани борси.

Въпреки че това може да е бил друг фактор, който е повишил цената на ETH, обемът на ETH, разменян на децентрализирани борси, намалява постоянно от март.

Все още не се знае къде е пазарът. Все още не е ясно дали етерът е достигнал връх или не. Както твърди CryptoQuant,

„Сега трябва да определим дали текущата цена на ETH ще продължи да се коригира нагоре или текущият етап означава сигнал за дъно, показващ добра възможност за покупка.“

По време на този доклад повечето алткойни на пазара се търгуват в червената зона. Етерът се търгува за $1875 след спад от 4,30% през последната седмица. Биткойнът също не беше пощаден от лекия спад, тъй като загуби 0,45% през последния час и повече от 2% от печалбите си през последните 7 дни.

Публикацията на Олег Димитров: "Постоянното покачване на цените на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!