Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Притежателите на Биткойни показват липса на паника

Собствениците на Биткойни демонстрират спокойствие и хладнокръвие при продажба, какво означава това?

Данните във веригата показват, че инвеститорите в Биткойн не участват в значителни продажби на загуба в момента. Ето какво може да означава.

Реализираната загуба, коригирана спрямо Биткойн, остава ниска напоследък.

Според данни от фирмата за анализи във веригата Glassnode, транзакционираните монети наскоро са били придобити предимно близо до текущата спот цена. Съответният индикатор тук е „коригираната спрямо предприятието реализирана загуба“, която измерва общата загуба, която инвеститорите реализират чрез текущите си продажби.

Този показател работи, като прегледа историята във веригата на всеки продаден, за да види на каква цена е закупен. Ако тази предишна цена за която и да е монета е била по-висока от текущата спот цена (на която сега се движи), тогава продажбата на монетата води до реализиране на загуба. Естествено, монетата ще се движи на печалба в обратния случай.

Индикаторът е „коригиран според обекта“, защото отчита само транзакции/продажби между различни субекти, а не отделни портфейли. Субектът тук се отнася до един или група адреси, контролирани от един и същ инвеститор, както е определено от анализа на Glassnode.

Притежателите на Биткойни заключиха $537 милиона печалби

Тъй като прехвърлянията между адресите на един и същи инвеститор не биха се считали за продажба, има смисъл тези прехвърляния да се филтрират извън данните за реализираната загуба.

Напоследък обаче нещата са различни. BTC се понижава през последните няколко седмици, но все още няма промяна в стойността на индикатора. Това е различно от това, което обикновено се наблюдава по време на усвояване на актива.

Дори по-рано през текущата година, когато ралито временно беше настъпило прекъсване през март и стойността на криптовалутата беше отбелязала дълбок спад, имаше увеличение на реализираната загуба, макар и не нещо твърде значително. Скорошните ниски стойности също са въпреки FUD, който се разпространи в сектора след обвиненията на SEC срещу Binance и Coinbase.

През изминалия ден пазарът отново се препъна, тъй като Фед разкри решението си да спре повишаването на лихвените проценти за момента, но също така съобщи, че ще има още увеличения по-късно през годината.

Въпреки този нов удар, който цената на Биткойн пое, реализираната загуба все още не е регистрирала никакво покачване, тъй като стойността му все още е само $91,3 милиона, значително по-малко, отколкото при минали събития на капитулация.

Фактът, че инвеститорите не са започнали да продават на загуба, би означавал, че все още няма достатъчно паника на пазара; инвеститорите, които държат на загуба, са доволни да се възползват от текущото постепенно спиране на пазара.

Публикацията на Наталия Иванова: "Притежателите на Биткойни показват липса на паника" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!