Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пробив в сигурността на ALEX Lab: Укрепване на защитата на DeFi срещу заплахи

Пробив в сигурността...
Пробив в сигурността на ALEX Lab: Укрепване на защитата на DeFi...

Пробив в сигурността на ALEX Lab: Научени уроци за DeFi

В значителен удар върху децентрализираните финанси (DeFi), ALEX Lab, един от водещите DeFi протоколи, наскоро стана жертва на голям пробив в сигурността, което доведе до кражба на различни криптовалути на стойност стотици хиляди долари.

$4,3 милиона средства, изтеглени от протокола

Атаката беше насочена към моста XLink на ALEX, жизненоважна услуга, улесняваща прехвърлянето на токени между различни блокчейн мрежи. Изследователите по сигурността предполагат, че хакерът е получил контрол върху частния ключ на моста, което им е позволило да изтеглят и прехвърлят Биткойн, стабилни монети и токени на Sugar Kingdom на стойност около 4,3 милиона долара от протокола.

Разработчиците на ALEX Lab незабавно потвърдиха атаката и заявиха, че са идентифицирали извършителя. В отговор те предложиха 10% награда за връщане на 90% от откраднатите средства, с цел възстановяване на средствата от протокола. Разработчиците подчертаха липсата на последващи действия или намеса на правоприлагащите органи, ако условията са изпълнени, представяйки офертата с конкретен краен срок.

Закон за крипто борсите, замразени средства

Потребителят на Binance DoomXBT съобщава за загуба на $70 000 при пробив в сигурността

Големите крипто борси действаха бързо след атаката, замразявайки средства, свързани с хакера, за да предотвратят по-нататъшна злоупотреба. Тази проактивна мярка отразява продължаващите усилия в рамките на крипто пространството за смекчаване на въздействието от подобни атаки и защита на средствата на потребителите. Чрез замразяването на откраднатите средства борсите имат за цел да защитят своите платформи и потребители от незаконни дейности.

Уязвимости на частния ключ

Атаката подчертава разпространението на базирани на частен ключ опити за хакване в криптосферата. Уязвимостите в сигурността, особено по отношение на частните ключове, исторически са довели до значителни загуби. Забележителни случаи включват кражбата на 650 милиона долара от Ronin и 100 милиона долара от Harmony.

Подобряване на сигурността на DeFi

Пробивът в ALEX Lab служи като ярко напомняне за критичното значение на стабилните мерки за сигурност в екосистемата DeFi. Тъй като секторът преживява бързо разширяване, гарантирането на сигурността на протоколите и платформите е от първостепенно значение за поддържане на доверието на потребителите. Разработчиците и заинтересованите страни трябва да дадат приоритет на строгите протоколи за сигурност, за да намалят риска от бъдещи пробиви.

В заключение, пробивът в сигурността на ALEX Lab подчертава спешната необходимост от повишени мерки за сигурност в DeFi. Докато инцидентът подчертава предизвикателствата, породени от развиващите се заплахи, той също така предоставя възможност за индустрията да подсили своята инфраструктура за сигурност и да насърчи по-голяма устойчивост срещу злонамерени участници.

Публикацията на Роберт Петров: "Пробив в сигурността на ALEX Lab: Укрепване на защитата на DeFi срещу заплахи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!