Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Продажбите на NFT скочиха през ноември

Продажбите на NFT...
Продажбите на NFT скочиха през ноември

Продажбите на NFT скочиха до $129 милиона през ноември, водени от Blur: Nansen Report

Продажбите на NFT скочиха: Прозрения от Nansen

Светът на дигиталните колекционерски предмети преживява драматичен възход, отбелязвайки значително отклонение от предишния низходящ тренд. Nansen AI, пионерска фирма за анализ на блокчейн, разкри убедителни данни, показващи забележителен скок в обема на продажбите в екосистемата на незаменими токени (NFT) през последните пет седмици. Този скок предизвиква вълни от вълнение както сред ентусиастите, така и сред инвеститорите.

Проницателната диаграма на Нансен в X (бивш Twitter) рисува ярка картина на този скок, демонстрирайки впечатляващата траектория на продажбите на NFT през последните 30 дни. Данните разкриват завладяваща история, подчертавайки устойчивостта и динамиката на пазара на NFT, който някога е преживял затишие.

Повратната точка беше 9 октомври, дата, гравирана в аналите на историята на NFT. На този ден седмичният обем на продажбите на NFT достигна дъно от 29 704 ETH, което се равнява на $56 милиона на текущия пазар. Пейзажът обаче бързо се трансформира, завършвайки със зашеметяващ скок. До 5 ноември обемът на продажбите на NFT скочи до 68 342 ETH, което се превежда на значителни 129 милиона долара във фиатна валута.

Водещият заряд в тази лудост на NFT е Blur NFT, иновативна платформа за дигитално колекционерско пазаруване. Blur NFT е пионер, генерирайки впечатляващите 171 926 ETH, надминавайки границата от 305 милиона долара в рамките на 30-дневния прозорец. Това забележително постижение твърдо утвърждава Blur NFT като лидер на пазара за цифрови колекционерски предмети. В тази жизнена екосистема утвърдени играчи като OpenSea също имат забележителен принос с обем на продажбите от 37 765 ETH, макар и изоставайки зад Blur NFT.

Продажбите на NFT скочиха

NFTGo, видна платформа за прозрения за NFT, отразява настроенията за растеж и възраждане в сферата на цифровите колекционерски предмети. NFT със сини чипове, включително Bored Ape Yacht Club (BAYC), Azuki, Pudgy Penguins, The Captainz, Memeland и Meebits NFT, отбелязаха ръст от 11% през октомври. Тази положителна тенденция отразява променящото се състояние на тези емблематични цифрови активи.

BAYC, лидер в индустрията, поведе групата с обем на търговия от 35 226 ETH, което се равнява на приблизително 66,5 милиона долара само през октомври. Mutants Ape Yacht Club (MAYC) и The Captainz последваха примера с обеми на продажбите съответно от 14 947 ETH и 9 948 ETH. Тези NFT поддържаха среден ценови диапазон от 4 до 6 ETH, демонстрирайки тяхната трайна привлекателност и стойност.

Интересното е, че колекцията NFT на CryptoPunks, въпреки че не стигна до челните позиции по отношение на обема на продажбите, запази своята статут на най-ценната NFT марка въз основа на пазарната капитализация. Тази устойчивост подчертава уникалната позиция на CryptoPunks на пазара.

Скокът в продажбите на NFT не е изолиран, а част от по-широка пазарна тенденция. Октомври стана свидетел на възраждане на криптовалути като Bitcoin и Ethereum и тази вълна от позитивност се разпространи и върху цифровите колекционерски предмети. Пазарът на NFT отбеляза забележимо увеличение от 15,2% на общия обем на търговия, което доведе до притоци над 427 милиона долара в рамките на месеца. Този скок в обема на търговия беше придружен от значително увеличение на броя на уникалните потребители на NFT, достигайки 281 359 през октомври, което представлява увеличение от 15,2% в сравнение с предходния месец.

В заключение, възраждането на пазара на NFT е доказателство за неговата трайна привлекателност и непрекъснатото развитие на дигиталните колекционерски пейзажи. Тъй като утвърдени и нововъзникващи играчи допринасят за тази жизнена екосистема, бъдещето на NFT изглежда обещаващо, предлагайки вълнуващи възможности както за колекционери, инвеститори, така и за ентусиасти. Останете на линия, докато сагата за NFT се разгръща, обещавайки повече иновации, креативност и растеж в непрекъснато развиващия се свят на дигиталните колекционерски предмети.

Публикацията на Олег Димитров: "Продажбите на NFT скочиха през ноември" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!