Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Биткойн: $125 000 до края на годината?

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на Биткойн: $125 000 до края на годината?

Главният изпълнителен директор на BitGo Майк Белши прогнозира скок на Биткойн до $125 000 - $135 000 до края на годината

Прогноза за бъдещето на Биткойн: Майк Белши, главен изпълнителен директор на BitGo, направи смела прогноза, че Биткойн (BTC) може да нарасне значително през следващите шест месеца, достигайки ценови диапазон от $125 000 до $135 000 до края на 2024 г. Тази прогноза представлява увеличение от до 94% от текущия си търговски диапазон от $69 000 до $70 000.

Фактори зад възходящата прогноза:

 1. Увеличаване на държавния дълг на САЩ:

  • Безпрецедентни нива на дълга : Нарастването на държавния дълг на САЩ е критичен фактор в подкрепа на възходящата перспектива на Belshe. Той твърди, че нарастващият дълг подчертава уязвимостта на традиционните финансови системи и повишава привлекателността на Биткойн като защита срещу икономическата нестабилност.
  • Биткойн като модерно злато : Белши предполага, че Биткойнът се превръща в модерен еквивалент на златото, предлагайки запас от стойност във времена на фискална несигурност. Неконтролируемият характер на кризата с държавния дълг засилва възприемането на Биткойн като надеждна алтернатива на фиатните валути.
 2. Въоръжаване на щатския долар:

  • Глобална реакция на политиките на САЩ : Използването на щатския долар в санкции и външна политика подтикна други нации да търсят алтернативи за смекчаване на икономическата си зависимост от долара. Белше отбелязва, че икономически блокове като БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) проучват платежни системи извън влиянието на щатския долар.
  • Намаляване на господството на долара : Инициативите на тези блокове, макар и понастоящем в малък мащаб, се очаква да нараснат, потенциално намалявайки глобалното господство на долара и създавайки благоприятна среда за Биткойн. Belshe подчертава тревогата сред притежателите на щатски долари относно възможността активите им да бъдат насочени, подобно на санкциите срещу Русия.
 3. Поява на алтернативни платежни системи:

  • Разработване на нови системи : Страните от BRICS разработват алтернативни механизми за плащане, за да намалят зависимостта си от щатския долар. Тази тенденция може да намали надмощието на долара и да засили Биткойн като алтернативна световна резервна валута.
  • Липса на силни алтернативи : Липсата на стабилна алтернатива на щатския долар подчертава потенциала на Биткойн да запълни тази празнота, особено когато тези икономически блокове настояват за повече транзакции в други валути.

Пазарна реакция и потенциална перспектива:

Исторически контекст:

 • Предишни върхове на Биткойн : Предишният исторически връх на Биткойн беше близо 69 000 долара в края на 2021 г. Достигането на 125 000 до 135 000 долара почти би удвоило рекорда му и би означавало значително покачване.
 • Макроикономически условия : Икономически фактори като инфлация, повишаващи се лихвени проценти и глобална финансова нестабилност преди това са стимулирали интереса към Биткойн като защита срещу традиционните пазари.

Текущо пазарно настроение:

 • Входящи потоци от ETF : Скорошните входящи потоци в Биткойн спот ETF на обща стойност 887 милиона долара показват силен институционален интерес. Това, съчетано с развитието на Биткойн ETF, подкрепя положителната перспектива на Belshe.
 • Регулаторна среда : Напредъкът в крипто регулацията на Capitol Hill се разглежда като неизползван потенциал за пазара, добавяйки доверие и насърчавайки по-нататъшно институционално участие.

Възможни резултати:

 • Възходящ сценарий : Ако Биткойн достигне прогнозирания диапазон на Belshe, това ще отбележи историческо рали, водено от макроикономическа нестабилност, регулаторен напредък и промяна в глобалната финансова динамика.
 • Мечи рискове : Биткойн обаче остава нестабилен и цената му може да бъде повлияна от регулаторни промени, пазарни настроения и икономически условия, които биха могли да повлияят на неговата траектория.

Заключение:

Прогноза за цените на Биткойн: $150 000 до края на годината

Прогнозата на Майк Белши за достигане на Биткойн от 125 000 до 135 000 долара до края на 2024 г. е подкрепена от опасения относно нарастващия национален дълг на САЩ, глобалната реакция на господството на щатския долар и развитието на алтернативни платежни системи. Тези фактори създават завладяващ разказ за растежа на Биткойн, позиционирайки го като потенциално сигурно убежище в несигурен икономически пазар. Инвеститорите трябва да вземат предвид тези макроикономически тенденции и присъщата нестабилност на пазара на криптовалути, когато оценяват бъдещите перспективи на Биткойн.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Прогноза за цената на Биткойн: $125 000 до края на годината?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!