Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Биткойн: BTC може да достигне $74K

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на Биткойн: BTC може да достигне $74K

Прогноза за цената на Биткойн: BTC може да достигне $74 000 на фона на положителните пазарни тенденции

Според базираната в Сингапур QCP Capital комбинацията от спад в данните за инфлацията в САЩ и увеличеното институционално търсене на рискови активи може да повиши цената на Биткойн (BTC) до $74 000 през следващите седмици. Положителен сценарий за Биткойн също съответства на положителна тенденция за алткойни, създавайки оптимистична перспектива за по-широкия пазар на криптовалута.

Положителна перспектива за Биткойни и алткойни

Вчера индексът на потребителските цени (CPI) в САЩ за март се повиши с 0,3%, под очакваните 0,4%. Тази по-ниска от очакваната цифра на инфлацията предизвика значителен пробив нагоре за Биткойн, позволявайки му да си възвърне нивото от $66 000 за първи път от април и да постигне най-голямата еднодневна печалба от март. QCP Capital подчертава, че тази възходяща инерция, съчетана с традиционното финансово търсене, може да тласне Биткойн обратно към мартенския му рекорд от $73 700.

Институционалното търсене движи цената на Биткойн

Millennium Management и Schonfeld, големи мениджъри на активи, показаха нарастващ интерес към Биткойн чрез инвестиране в спот Биткойн ETF. QCP Capital подчерта, че тези мениджъри на активи са разпределили приблизително 3% и 2% от своите активи под управление (AUM) на Биткойн спот ETF. Множество заявления разкриха, че големи фондове, включително Millennium Management и Elliot Capital, държат значителни количества спот Биткойн ETF в своите портфейли. Този скок в институционалния интерес сигнализира за нарастващо приемане и доверие в Биткойн като ценен актив.

Намален натиск за продажба от страна на краткосрочни инвеститори

Прогноза за цената на Dogecoin: Може ли да достигне $0,50 до април 2024 г.?

Анализаторите във веригата отбелязаха, че натискът за продажба от страна на краткосрочните инвеститори е намалял. Според CryptoQuant, краткосрочните Биткойн инвеститори продават с почти нулева печалба, а инвеститорите изчерпват нереализираните си печалби през последните месеци. Освен това Биткойн балансите на извънборсовите (OTC) бюра се стабилизират, което показва намаляване на предлагането на Биткойни, навлизащи на пазара чрез тези субекти. За контекст CryptoQuant определя краткосрочните инвеститори като тези, които държат Биткойн за по-малко от 155 дни и обикновено се възползват от краткосрочните движения на цените.

Скорошни пазарни движения и волатилност

Скорошното покачване на цената на Биткойн следва седмици на ниска волатилност, където пазарът остана между $60 000 и $70 000. Въпреки очакваното покачване, което не се материализира през април поради липса на пазарни катализатори, последните по-меки данни за CPI увеличиха възходящата инерция за Биткойни, алткойни и други рискови активи.

Ефектът на „Кийт Гил“ върху криптовалутите

Освен това се появи по-висок риск за залози на токени, отчасти повлиян от последните дейности на индивидуалния инвеститор Кийт Гил. Известен с ролята си в GameStop за 2021 г., Гил направи публикация в популярната социална медийна платформа X за първи път от три години. Публикацията му предизвика колебания в акциите на мемовете и мемекойните, сигнализирайки за потенциална нестабилност на пазара през следващите месеци.

Заключение

Конвергенцията на намалените данни за инфлацията в САЩ, увеличените институционални инвестиции и облекчения натиск върху продажбите от страна на краткосрочните инвеститори създава благоприятна среда цената на Биткойн да достигне $74 000. Тази положителна перспектива се разпростира и върху алткойните, отразявайки по-широка възходяща тенденция на пазара на криптовалута. Инвеститорите трябва да останат бдителни и да следят отблизо тези развития, докато динамиката на пазара продължава да се развива.

Публикацията на Тодор Цонев: "Прогноза за цената на Биткойн: BTC може да достигне $74K" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!