Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Биткойн: Търговците на опции залагат на рекордно високи нива до края на месеца

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на Биткойн: Търговците на опции залагат на...

Търговците на опции прогнозират, че Биткойн ще скочи до рекордни нива до края на месеца на фона на оптимизма за ETF и лихвените проценти

На фона на подновената вълна от оптимизъм на пазара на криптовалути, търговците на опции все повече залагат на Биткойн (BTC), достигайки нови рекордни стойности до края на месеца. Това възходящо настроение до голяма степен се дължи на очакванията за намалени лихвени проценти в САЩ и значителни притоци в Биткойн борсово търгувани фондове (ETF).

Текущи тенденции на пазара на Биткойн опции

Кол опциите за Биткойн, особено тези със страйк цена от $75 000 , в момента държат най-големите отворени позиции за всички падежи, което показва силен инвеститорски интерес. Това е последвано от отворен интерес към страйк цени от $100 000 и $80 000 , според данни от Deribit, най-голямата борса за опции за криптовалута. Кол опциите дават на инвеститорите правото, но не и задължението, да купуват Биткойни на предварително определена цена, което предполага, че мнозина очакват цената да се покачи значително.

Ключови страйк цени и открита лихва

 • $75 000 : Най-високата отворена позиция, отразяваща силното пазарно доверие в Биткойн, надминаващо скоро това ниво.
 • $100 000 : Значителен открит интерес, показващ по-дългосрочни възходящи очаквания.
 • $80 000 : Също така забележително, осигурявайки средно положение между незабавен възход и по-дългосрочен оптимизъм.

„Инвеститорите са оптимисти и очакват с нетърпение нови рекорди за всички времена“, каза Луук Стрийерс, главен изпълнителен директор на Deribit. Това настроение се подхранва от няколко фактора:

Фактори, стимулиращи възходящи настроения

 1. Силни BTC ETF потоци : Биткойн ETF са отбелязали стабилни притоци, което предполага нарастващ институционален интерес и интерес на дребно.
 2. Очаквания за намаляване на лихвените проценти в САЩ : Очакванията за намаляване на лихвените проценти от Федералния резерв увеличиха привлекателността на по-рискови активи като Биткойн.
 3. Действия на Европейската централна банка (ЕЦБ) : Скорошните намаления на лихвените проценти на ЕЦБ добавиха към положителната перспектива за криптовалутите.
 4. Одобрение на ETH ETF : Одобрението на Ethereum ETF укрепи цялостното доверие в пазарите на криптовалута, оказвайки положително влияние върху Биткойн.

Скорошно движение на цената на Биткойн

Биткойн скочи до седмичен връх от $71 756, преди да изпита лека корекция. Към четвъртък цената на Биткойн остана сравнително стабилна след прекратяване на петдневна печеливша серия. Това движение дойде след историческия връх на Биткойн от $73 798 на 14 март, който отбеляза отдръпване поради охлаждане на търсенето на новоодобрените Биткойн ETF. Въпреки това подновените очаквания за намаляване на лихвените проценти от Фед възобновиха притока и възходящите настроения.

Ценови нива за наблюдение

 • $71 756 : Скорошен връх, показващ силна съпротива, която Биткойн трябва да надмине за по-нататъшни печалби.
 • $73 798 : Най-високо за всички времена, действащо като решаващо ниво на съпротива и цел за бичи търговци.

Изтичане на опциите и пазарни настроения

Пазарът следи отблизо кол опциите за Биткойн, изтичащи на 28 юни , които имат най-висок отворен интерес около страйк цената от $75 000 . По подобен начин опциите, изтичащи на 26 юли и 27 декември, показват значителни отворени позиции около границата от $100 000 . Това разпределение на отворените лихви в различни падежи предполага, че търговците са оптимисти за краткосрочните и дългосрочните увеличения на цените.

„Всичко това показва положителна перспектива в краткосрочен и дългосрочен план“, отбеляза Стрийърс, подчертавайки, че инвеститорите са все по-уверени в потенциала на Биткойн за значително поскъпване на цената през следващите месеци.

Дати на изтичане на опциите

 • 28 юни : Висок отворен интерес при $75 000, което показва очаквания за краткосрочно покачване.
 • 26 юли и 27 декември : Висок отворен интерес от $100 000, отразяващ по-дългосрочни бичи залози.

Пазарни последици от активността на бичите опции

Значителният отворен интерес към кол опциите за Биткойн на високи страйк цени предполага силни пазарни очаквания Биткойнът да поскъпне значително. Това настроение се подкрепя от няколко макроикономически и специфични за пазара фактора.

1. Въздействие на Биткойн ETF

Одобрението и последващите входящи потоци в Биткойн ETF изиграха решаваща роля в подкрепата на текущите възходящи настроения. Тези финансови инструменти осигуряват регулиран и достъпен начин за институционалните инвеститори и инвеститорите на дребно да получат достъп до Биткойн, стимулирайки търсенето и потенциално повишавайки цената му.

Прогноза за цената на Биткойн: $125 000 до края на годината?

2. Очаквания за лихвения процент

Очакванията за намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв са друг движещ фактор. По-ниските лихвени проценти обикновено намаляват привлекателността на традиционните спестявания и облигации, което прави по-рисковите активи като Биткойн по-привлекателни, тъй като инвеститорите търсят по-висока възвръщаемост. По подобен начин неотдавнашните намаления на лихвените проценти на ЕЦБ допринасят за положителните перспективи за криптовалутите.

3. Настроения на инвеститорите и пазарна динамика

Положителните настроения сред инвеститорите, подхранвани от последните пазарни развития, са от решаващо значение за поддържане на възходящия импулс. Високите нива на отворен интерес към кол опциите предполагат, че много търговци се позиционират за потенциален ръст, което показва силна увереност в бъдещото представяне на Биткойн.

Стратегически съображения за инвеститори и търговци

Предвид текущата пазарна динамика и значителните бичи залози на пазара на опции, има няколко стратегически съображения както за инвеститорите, така и за търговците:

Краткосрочни стратегии

 • Позиции с ливъридж : Търговците може да обмислят използването на ливъридж предпазливо, за да се възползват от потенциалните краткосрочни ценови движения. Те обаче трябва да са наясно с рисковете, свързани с търговията с ливъридж, особено на нестабилен пазар.
 • Търговия с опции : Участието в търговията с опции може да предостави възможности за печалба от очакваните движения на цените. Кол опциите, по-специално, могат да се използват за получаване на експозиция към потенциален ръст, като същевременно се ограничава рискът надолу.
 • Технически анализ : Мониторингът на ключови технически индикатори и нива на подкрепа/съпротива може да даде представа за потенциалните ценови тенденции и да помогне при вземането на информирани търговски решения.

Дългосрочни инвестиционни подходи

 • Купувайте и задръжте : Дългосрочните инвеститори може да обмислят натрупване на Биткойн по време на спадове, като се съсредоточат върху неговия дългосрочен потенциал. Като се има предвид положителната перспектива, задържането на Биткойн може да бъде жизнеспособна стратегия за улавяне на бъдещи печалби.
 • Диверсификация : Диверсификацията между различни криптовалути и класове активи може да смекчи риска и да увеличи потенциалната възвръщаемост. Включването на активи с различни рискови профили може да осигури стабилност по време на пазарни колебания.
 • Да бъдете информирани : Да сте в крак с развитието на пазара, регулаторните промени и макроикономическите тенденции е от съществено значение за дългосрочния инвестиционен успех. Информираността помага на инвеститорите да направят стратегически корекции въз основа на променящите се пазарни условия.

Перспективи за Биткойн и по-широк пазар на криптовалута

Настоящото възходящо настроение на пазара на Биткойн опции предполага, че търговците и инвеститорите са оптимисти за достигането на Биткойн до нови върхове в близко бъдеще. Взаимодействието на силните ETF потоци, очакваните намаления на лихвените проценти и положителното пазарно настроение формира благоприятен фон за поскъпването на Биткойн.

Потенциални сценарии

 • Възходящ сценарий : Биткойнът надминава ударната цена от $75 000 до края на месеца, воден от продължаващите потоци в ETF и положителните икономически показатели. Това може да доведе до рали към границата от $100 000 , особено ако по-широките пазарни условия останат благоприятни.
 • Неутрален сценарий : Биткойнът претърпява консолидация около текущите нива, като цените варират, но не правят значителни движения отвъд скорошните върхове. Това може да се случи, ако притокът на ETF се стабилизира и настроенията на пазара останат предпазливи.
 • Мечи сценарий : Неочаквани негативни развития, като неблагоприятни регулаторни новини или макроикономически сътресения, могат да доведат до спад, предизвиквайки бичи залози и потенциално причинявайки корекция на цените.

Ключови индикатори за наблюдение

 • Входящи потоци от ETF : Продължаващите силни потоци в Биткойн ETF ще бъдат решаващ индикатор за устойчив инвеститорски интерес и подкрепа за по-високи цени.
 • Решения за лихвените проценти : Съобщенията и очакванията относно промените на лихвените проценти от страна на централните банки ще повлияят на пазарните настроения и склонността към риск.
 • Пазарни настроения : Проследяването на индикаторите за настроения, включително активността в социалните медии и отразяването на новини, може да даде представа за доверието на инвеститорите и потенциалните промени на пазара.

Заключение

Скорошното увеличение на възходящите залози за Биткойн опциите подчертава нарастващия оптимизъм сред търговците и инвеститорите относно достигането на Биткойн до нови рекордни стойности. Водени от фактори като силни притоци на ETF и очаквания за по-ниски лихвени проценти, пазарните настроения са готови за потенциална възходяща траектория.

Докато Биткойн се движи през тази динамика, както краткосрочните търговци, така и дългосрочните инвеститори могат да използват настоящите пазарни условия, за да изготвят стратегия и да се възползват от потенциални възможности. Да останеш информиран и адаптивен ще бъде от ключово значение за навигирането в развиващия се пазар и вземането на информирани инвестиционни решения.

Публикацията на Николай Кръстев: "Прогноза за цената на Биткойн: Търговците на опции залагат на рекордно високи нива до края на месеца" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!