Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Ethereum: $22 000 до 2030 г.? Смела прогноза на VanEck и влияние на ETF

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на Ethereum: $22 000 до 2030 г.? Смела прогноза...

Одобрението на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) на спот Ethereum ETF на 23 май отбеляза важен крайъгълен камък за пазара на криптовалута, затвърждавайки статута на Ethereum като жизнеспособен инвестиционен актив. Този ход накара различни пазарни анализатори и фирми да преоценят своите дългосрочни ценови цели за Ethereum, като VanEck се очертава като забележителен участник в тази преоценка.

Смела прогноза на VanEck: Ethereum до $22 000 до 2030 г.

VanEck, известна фирма за управление на активи, преразгледа значително своята ценова прогноза за Ethereum. В доклад, публикуван на 5 юни, фирмата прогнозира, че цената на Ethereum може да скочи до $22 000 до 2030 г., което се равнява на пазарна оценка от $2,2 трилиона. Тази прогноза предполага над 400% увеличение от текущата му цена от $3,856 и пазарна капитализация от $464 милиарда.

Фактори зад оптимистичната перспектива на VanEck

 1. Потенциал за прекъсване на индустрията :

 • VanEck очаква Ethereum да разруши множество индустрии, включително финанси, големи технологии и изкуствен интелект (AI). Фирмата изчислява, че тези сектори представляват общ адресируем пазар от $15 трилиона за Ethereum.
 • Модел на спестяване на разходи и приходи :

  • Мрежата на Ethereum предлага по-конкурентен модел на приходи в сравнение с традиционните технологични гиганти. Например платформи като Google и Apple вземат приблизително 30% от приходите от приложения на своите платформи, докато Ethereum в момента взема около 24%. VanEck очаква, че тези разходи могат да спаднат до 5-10%, тъй като повече дейност се пренасочва към вериги от ниво 2 през следващите 18 месеца.
 • Генериране на свободен паричен поток :

  • VanEck прогнозира, че мрежата на Ethereum може да генерира около 66 милиарда долара свободни парични потоци, с коефициент на оценка от 33 пъти, подкрепяйки тяхната прогноза за достигане на цена на Ethereum от 22 000 долара.

Потенциалното въздействие на Ethereum ETF

Прогноза за цените на XRP: анализаторите оптимистични, $250 до 2025 г., съдебно дело и влияние на ETF

Въпреки че възходящата перспектива на VanEck за Ethereum отчасти се дължи на одобрението на спот Ethereum ETF, успехът на тези ETF остава под лупа.

Пазарни очаквания за Ethereum ETF

 1. Търсене в сравнение с Биткойн ETF :
  • Старши анализатор на Bloomberg ETF Джеймс Сейфарт прогнозира, че Ethereum ETF могат да получат приток в размер на 20-25% от тези, наблюдавани от Bitcoin ETF.
  • Ерик Балчунас, колегата на Сейфарт, е малко по-консервативен, като оценява процент на приток от 15-20%.
  • K33 Research изчислява, че Ethereum ETF могат да привлекат 4 милиарда долара входящи потоци през първите пет месеца, в сравнение с 15 милиарда долара, наблюдавани от Bitcoin ETF за същия период от време.
 2. Възприемане и пазарно въздействие :
  • Въпреки че се очаква Ethereum ETF да генерират значително търсене, първоначално те може да не достигнат същото ниво на успех като Bitcoin ETF. Въпреки това, въвеждането на Ethereum ETF все още е важна стъпка към масовото приемане и може да проправи пътя за по-големи институционални инвестиции в Ethereum.

Заключение

Одобрението на SEC за спот Ethereum ETFs катализира преоценка на дългосрочния потенциал на Ethereum. Прогнозата на VanEck за достигане на Ethereum до $22 000 до 2030 г. подчертава оптимизма около бъдещата роля на Ethereum в разрушаването на различни индустрии и неговия благоприятен икономически модел. Докато незабавният успех на Ethereum ETF остава да се види, одобрението означава решаваща стъпка към легитимирането на Ethereum като ключов играч на финансовите пазари и потенциално може да доведе до значителни притоци на капитал и растеж на пазара през следващите години.

Публикацията на Николай Кръстев: "Прогноза за цената на Ethereum: $22 000 до 2030 г.? Смела прогноза на VanEck и влияние на ETF" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!