Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Polygon (MATIC): Може ли MATIC да пробие през юни?

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на Polygon (MATIC): Може ли MATIC да пробие през...

Polygon (MATIC) се бори под мечи натиск на фона на пазарния оптимизъм: Какво могат да очакват търговците през юни

Polygon (MATIC) продължава да се бори с мечи импулс, хванат в двумесечен диапазон на търговия, въпреки положителните настроения, обхващащи по-широкия пазар на криптовалута. Докато скорошното изкачване на Биткойн над $70 000 засили оптимизма сред търговците, MATIC все още не се е освободил от ограниченото си ценово действие. Ето изчерпателен анализ на това, което търговците на MATIC могат да очакват през юни.

Текущ пазарен контекст за Polygon (MATIC)

MATIC не успя да използва възходящото настроение на пазара, за да излезе от своя продължителен диапазон на търговия. Това идва въпреки успешната защита на Биткойн на нивото на подкрепа от $67 000 и последвалото покачване над $70 000 . И Биткойн, и MATIC се движат в несигурни води, без да е гарантиран незабавен пробив за нито един от тях.

Прайс екшън и технически анализ

1. Търговски диапазон и ключови нива

От началото на март MATIC се колебае в определен диапазон (маркиран в лилаво), вариращ от $0,75 до $0,62 . Нивото от средния диапазон е $0,685 , подкрепа, която последователно е защитавана през последния месец. Търговците трябва да имат предвид следното:

 • Ниска гама : $0,62
 • Висок диапазон : $0,75
 • Среден клас : $0,685

Тези нива изиграха ключова роля при оформянето на ценовите движения на MATIC и вероятно ще продължат да го правят.

2. Динамика на съпротивление и подкрепа

През февруари MATIC отбеляза силни печалби, обръщайки нивото от $1 до подкрепа до началото на март. Въпреки това, неспособността на биковете да поддържат тази подкрепа доведе до спад до $0,6 , което е под януарското дъно от $0,69 . В момента цената се колебае между $0,75 и $0,62 , което показва период на консолидация с потенциал за бъдеща волатилност.

Технически индикатори

а. Индекс на относителна сила (RSI)

1-дневният RSI се движи около 50 , сигнализирайки за липса на окончателен импулс в двете посоки. Този неутрален RSI предполага, че MATIC не е нито свръхпокупен, нито свръхпродаден, отразявайки баланса между натиска за покупка и продажба.

b. Балансов обем (OBV)

Мониторингът на OBV може да даде представа за динамиката на обема зад движенията на цените. Изкачването на OBV над последните по-ниски върхове би сигнализирало за нарастващ натиск при купуване, което потенциално показва подготовка за пробив.

Анализ на ликвидността: рискове и възможности

Джобове на ликвидност и потенциал за пробив

Джобовете на ликвидност за MATIC предполагат, че бичият пробив може да бъде посрещнат със значителна съпротива:

 • Висок диапазон : $0,75
 • Клъстер от дълги нива на ликвидация : $0,8 и $0,762

Дори ако MATIC успее да излезе от двумесечния диапазон, той може да срещне обръщания около зоната от $0,8 , където са позиционирани клъстери от дълги нива на ликвидация. Това подчертава необходимостта от предпазливост сред търговците, тъй като тези нива могат да действат като значителна съпротива.

Стратегия на инвеститора: Навигиране в зоната на съпротива

Като се има предвид потенциалната съпротива от $0,75 до $0,8 , търговците трябва да разглеждат този диапазон като критична зона за позициониране. Доближаването до този диапазон със стратегия или за късо близо до горната граница, или за изчакване на потвърден пробив над $0,8 може да бъде разумно. Основните съображения включват:

 • **Скъсяване близо до $0,75 : Ако MATIC не успее да пробие, късите позиции близо до горния диапазон могат да бъдат печеливши.
 • Потвърждение за пробив : Очакването на потвърждение за пробив над $0,8 може да предложи по-сигурна входна точка за дълги позиции, намалявайки риска от фалшив пробив.

Пазарни настроения и по-широки последици

Въпреки цялостното възходящо настроение на пазара на криптовалута, ценовото действие на MATIC остава относително приглушено. Това несъответствие подчертава уникалните предизвикателства, пред които са изправени отделните криптовалути, дори когато по-широките пазарни тенденции са нагоре.

Фактори, влияещи върху пазарните настроения

 1. Ефективност на Биткойн : Способността на Биткойн да поддържа нива над $70 000 може да засили настроенията на пазара, като потенциално повлияе на алткойни като MATIC. Въпреки това, неуспехът да се поддържат тези нива може да има неблагоприятни последици.
 2. Регулаторна среда : Регулаторните промени могат да повлияят на пазарните настроения, създавайки несигурност, която засяга поведението на търговеца и движението на цените.
 3. Макроикономически условия : По-широки икономически фактори, като решения за лихвените проценти и макроикономически данни, продължават да играят решаваща роля при оформянето на настроенията на инвеститорите към криптовалутите.

Прогноза за юни: Какво могат да очакват търговците на MATIC

Цената на Polygon (MATIC) е готова за 17% рали?

Докато преминаваме през юни, няколко сценария могат да се развият за MATIC, повлияни от технически фактори и по-широки пазарни условия:

Потенциални сценарии

1. Възходящ сценарий

Ако MATIC пробие над съпротивата от $0,75 и успее да надмине $0,8 , това може да сигнализира за бичи обрат, проправяйки пътя за по-нататъшни печалби. Ключовите нива за гледане в този сценарий включват:

 • $0,85 : Потенциална незабавна съпротива след пробив.
 • $1,00 : Психологическа устойчивост и важен крайъгълен камък.

2. Неутрален сценарий

MATIC може да продължи да търгува в рамките на текущия диапазон ( $0,62 до $0,75 ), отразявайки продължаващата консолидация. Този сценарий би предполагал продължаване на страничното движение, предоставяйки възможности за обвързани с рейндж стратегии за търговия.

3. Мечи сценарий

Неуспехът да защити подкрепата от среден диапазон при $0,685 или спад под $0,62 може да сигнализира за допълнителни рискове в посока надолу. В този случай търговците трябва да следят за:

 • $0,6 : Следващото ниво на поддръжка под диапазона.
 • $0,55 : По-дълбоко ниво на поддръжка, ако спадът продължи.

Стратегии за търговци на MATIC

Като се има предвид текущата техническа настройка и потенциалните предизвикателства по отношение на ликвидността, търговците трябва да обмислят комбинация от стратегии за ефективно навигиране в ценовото действие на MATIC.

Стратегии за краткосрочна търговия

а. Рейндж търговия

Използването на установения диапазон за търговия чрез закупуване близо до долната граница ( $0,62 ) и продажба близо до горната граница ( $0,75 ) може да бъде печелившо. Тази стратегия се възползва от предвидимите нива на подкрепа и съпротива.

b. Пробивна търговия

Позиционирането за пробив над $0,75 с тесни стоп-лос нива може да помогне за улавяне на потенциални печалби, като същевременно минимизира рисковете. Потвърждението за пробив трябва да бъде придружено от увеличен обем и положителни OBV тенденции.

Съображения за дългосрочни инвестиции

а. Натрупване на спадове

Дългосрочните инвеститори може да обмислят натрупване на MATIC по време на спадове, особено ако по-широките пазарни нагласи остават положителни. Съсредоточете се върху фундаменталните развития в рамките на екосистемата Polygon и потенциалните случаи на употреба.

b. Диверсификация

Включването на MATIC като част от диверсифицирано портфолио от криптовалута може да помогне за управление на риска и улавяне на потенциала нагоре в различни активи. Балансирането на инвестициите в криптовалути с голяма капитализация и нововъзникващи криптовалути може да осигури стабилност и възможности за растеж.

Заключение

Polygon (MATIC) продължава да е изправен пред мечи натиск, търгувайки в рамките на добре дефиниран диапазон въпреки по-широкия пазарен оптимизъм. С напредването на юни търговците трябва да са подготвени за потенциална волатилност около ключови нива на съпротива и да наблюдават техническите индикатори за признаци на пробив или по-нататъшна консолидация.

Използвайки комбинация от краткосрочни и дългосрочни стратегии, търговците и инвеститорите могат да навигират ефективно в ценовите движения на MATIC, като капитализират възможностите, докато управляват рисковете. Да бъдете информирани за по-широките пазарни тенденции и техническите разработки ще бъде от решаващо значение за вземането на навременни решения в този развиващ се пазарен пазар.

Публикацията на Олег Димитров: "Прогноза за цената на Polygon (MATIC): Може ли MATIC да пробие през юни?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!