Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ръст на предлагането на DAI: Разкрита стратегия за растеж на MakerDAO

Ръст на предлагането...
Ръст на предлагането на DAI: Разкрита стратегия за растеж на MakerDAO

Ръст на предлагането на DAI: Задълбочено потапяне в стратегията за растеж на MakerDAO

От началото на март предлагането на водещия стейбълкойн DAI претърпя забележителен скок на растеж, скок с 24% за малко повече от два месеца, от 4,42 милиарда до 5,48 милиарда към 12 май 2024 г.

Ефектът DSR

За известен период циркулиращите доставки на DAI бяха в низходяща траектория. Приливът обаче се обърна с въвеждането на Dai Savings Rate (DSR), механизъм, който позволява на потребителите да печелят лихва върху своите DAI депозити. Тази функция доведе до значително търсене на DAI, което доведе до неотдавнашния скок в предлагането му.

Според данни от The Block, циркулиращите доставки на DAI намаляват, тъй като потребителите изгарят DAI, за да депозират в DSR, което води до създаването на SavingsDAI (sDAI). Този процес ефективно намалява циркулиращата доставка на DAI, като същевременно увеличава доставката на sDAI.

Отговорът на MakerDAO

MakerDAO, протоколът зад DAI, отговори на нарастващото търсене, като повиши DSR многократно. Първоначално определен на 1%, процентът беше увеличен до 3,3%, а след това допълнително до 8%, за да се запази конкурентоспособността. Това увеличение от 8% през август 2023 г. значително увеличи предлагането на DAI, демонстрирайки ефективността на по-високите лихвени проценти за привличане на депозити.

Разкрита е печеливша стратегия за търговия: пример за търговец на Memecoin

Въпреки това поддържането на процент от 8% се оказа предизвикателство, което доведе до намаление до 5,8%, тъй като голяма част от DAI беше депозирана в DSR. MakerDAO допълнително коригира процента до 5%, за да осигури по-висок процент за по-дълъг период.

Предизвикателства и корекции

Въпреки атрактивния DSR, натискът се появи от алтернативни възможности за доходност, като USDe, който предложи 15,9% доходност от своето заложено предлагане. Това доведе до известен отлив от DAI.

В отговор на спада, MakerDAO адаптира своя механизъм за такси и повиши DSR до 15% на 9 март 2024 г. Тази корекция изглежда е предизвикала скорошния скок в предлагането на DAI, тъй като потребителите побързаха да се възползват от възможността за висока доходност.

Заключение

Скорошният скок в предлагането на DAI подчертава успеха на стратегията за растеж на MakerDAO, използвайки DSR за привличане на потребители и стимулиране на търсенето на DAI. Въпреки това, поддържането на конкурентоспособност в лицето на алтернативни възможности за доходност остава предизвикателство, което налага непрекъснати корекции и иновации в екосистемата на MakerDAO.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Ръст на предлагането на DAI: Разкрита стратегия за растеж на MakerDAO" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

SEC настоява за п...
SEC настоява за подаването на Ethereum ETF: Влиянието на BlackRock и пазарните последици

SEC призовава емитентите да ускорят подаването на документи за Ethereum ETF: BlackRock ли стои зад натиска? Общността на криптовалутите е...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!