Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Разочароващата история на XRP airdrops

Разочароващата история...
Разочароващата история на XRP airdrops

С надеждата да привлекат органична дейност, airdrops-ите някога бяха популярен начин за стартиране на приемането на нови крипто мрежи. XRP беше особено привлекателен поради ултра ниските си такси за транзакции.

Когато SEC съди Ripple за извършване на нерегистрирана продажба на ценни книжа през декември 2020 г., бързо бяха стартирани няколко удобни за XRP пускания.

От страх, че правителството на САЩ може да затвори XRP Ledger, да спечели изтощително финансово споразумение срещу Ripple или по друг начин да попречи на растежа в индустрията, много проекти гледаха на началото на 2021 г. като на последната възможност за провеждане на успешна airdrop кампания за притежателите на XRP токени.

Въпреки това, повечето акаунти в социалните медии за airdrops от този момент или вече не съществуват, или са станали неактивни. Някои акаунти твърдят, че подкрепят добра кауза; други са използвали изображение на знаменитост – вероятно без разрешение – или са използвали подозрителни маркетингови тактики.

Flare (FLR) airdrop

Най-големият airdrop в историята на XRP беше Flare. Той направи моментна снимка на XRP мрежата през декември 2020 г. — същия месец, в който SEC заведе делото си. Той планира да възнагради притежателите на XRP със своя 1:1 FLR airdrop.

След двегодишно чакане, Flare най-накрая осъществи своя еърдроп през януари 2023 г. По-конкретно, Flare еърдропна 4,28 милиарда FLR, разпределяйки 1 токен за всеки 1 задържан XRP, към моментната си снимка от декември 2020 г.

Отваряйки се за търговия на север от $0,04, Flare първоначално изглеждаше като „подарък“ за XRP общността с пазарна капитализация от $170 милиона. В действителност FLR незабавно се срина, тъй като получателите на airdrop продаваха своите подаръци на всяка цена.

Цената на FLR никога не се е възстановила. Днес той се търгува с 90% под първия си ден на търговия.

Още по-лошо, Flare постоянно намалява предлагането на FLR; първоначалните притежатели са намалени от 4,28 милиарда на 18,9 милиарда циркулиращи FLR токени.

Първоначално Flare възнамеряваше да изгради приложение DeFi, използвайки XRP, но се насочи към блокчейн слой 1 и мрежа на оракул. Заявките в Google за XRP FLR достигнаха своя връх през януари 2021 г. — малко след моментната снимка на Flare — и отново през януари 2023 г. по време на еърдропа на Flare. В днешно време интересът към това запитване отново намалява.

Други airdrops за притежатели на XRP

Повечето XRP airdrops са нови проекти, които търсят малко промоция. XRPL валидатор, наречен xpmarket, стартира през януари 2022 г. и предлага XPcoin airdrop на всеки, който влезе в неговия уебсайт или сканира код с приложението Xumm.

Този airdropped се провали и сега струва $0, според собствения му уебсайт.

XRP Healthcare

Планираната пътна карта на XRP Healthcare обеща да пусне своя токен (XRPH) и независими XRPH портфейли през Q4 на 2022 г. Той се присъедини към Twitter през септември 2022 г.

Задълбочени Crypto Airdrops: История, процес и класификация и 6 скорошни възможности, в които си струва да участвате

Най-ранните налични данни за цените показват, че XRPH се търгува при връх от $0,228 и минимум от $0,18 на 10 февруари 2023 г.

Историята на цените на токена показва исторически връх от близо 30 цента на 9 март 2023 г.

Към 3 юли 2023 г. той се движеше около $0,044 и имаше напълно разредена оценка от $4,454,002. XRP Healthcare ограничи предлагането на XRPH на 100 милиона жетона.

Ето защо партньорствата и меморандумите за разбирателство на Ripple XRP често не водят до никъде

XNET

XNET обеща да направи моментна снимка на XRP мрежата на 12 януари 2024 г. и да пусне XNET токени на притежателите на XRP на 20 март 2024 г.

Най-високата цена на XNET за всички времена беше $4; същия ден, когато стартира, на 28 ноември 2022 г.

Gecko Terminal поставя текущата цена на XNET на $0,035 с напълно разредена оценка от около $849 милиона. Това е 99% спад.

CORE

Coreum планира CORE airdrop за притежателите на XRP. Той насрочи своята моментна снимка за 24 март 2023 г. с еърдропове, резервирани за 1 април, 1 юни, 1 август и 1 ноември 2023 г. Той също така планира еърдроп за XCORE токен за 15 май 2023 г.

При стартирането на Coreum Token на 7 март 2022 г. той достигна връх от малко над $0,69.

Към 3 юли 2022 г. той е намалял с 82% до под $0,12, с напълно разредена оценка от $59 милиона.

Vagabond

Vagabond (VGB) направи моментна снимка на притежателите на XRP. Токенът VGB достигна своя рекорд за всички времена над $75, когато стартира през ноември 2021 г. с пазарна капитализация в милиарди.

Срина се 99%. По време на публикуване VGB се търгува под $0,01 с пазарна капитализация под $1 милион.

Допълнителни примери за XRP airdrops следват подобна тенденция. Повечето са отворени за търговия близо до исторически върхове и изчезващо малко възстановяват своите върхове, постигнати през първата седмица на търговия.

Публикацията: "Разочароващата история на XRP airdrops" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!