Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Регулатор нарежда на Crypto Exchange Huobi Global Limited да спре операциите

Регулатор нарежда на...
Регулатор нарежда на Crypto Exchange Huobi Global Limited да спре...

Малайзийският регулатор нарежда на Crypto Exchange Huobi Global Limited, за да спре операциите

Борсата за криптовалута Huobi Global Limited трябва да спре дейността си в Малайзия, след като нейният регулатор установи, че работи без да е регистрирана. Малайзийската комисия по ценни книжа в понеделник каза, че борсата трябва да деактивира своя уебсайт и мобилни приложения на платформи, включително Apple Store и Google Play, според съобщение за пресата. Регулаторът каза, че гледа на „нарушението сериозно“, добавяйки, че нерегистрирането е нарушение на неговия Закон за капиталовите пазари и услуги от 2007 г.

„Това решение идва след опасения относно съответствието на платформата с местните регулаторни изисквания и защитата на интересите на инвеститорите“, каза регулаторът. Главният изпълнителен директор на Huobi Global Limited, Леон Ли, беше специално наредено да се увери, че борсата деактивира своя сайт, спрете да обикаляте реклами сред други директиви.

Регулаторът също така предупреди инвеститорите при избора на платформи и каза, че внимава с възвръщаемостта, която е „твърде добра, за да е истина“.

Отговор на Huobi: Huobi Global Limited има правото да използва търговската марка в много правни юрисдикции по света

„Тези, които инвестират с нелицензирани или нерегистрирани юридически или физически лица, са изложени на рискове като измама и може да не бъдат защитени от малайзийските закони за ценни книжа“, казаха те. Huobi Global Limited не отговори веднага на искането за коментар.

Репресиите срещу борсите в САЩ Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ Гари Генслър призова борсите да се регистрират и наскоро каза, че те обикновено са „изпълнени с конфликти“. Базираната в Сан Франциско борса Coinbase твърди, че SEC не е спазила закона, като е предоставила на компании като него начин да се регистрират.

През март на Coinbase беше връчено известие на Уелс, в което се казва, че SEC е готова да препоръча официални обвинения на своята петчленна комисия. „Многократно сме питали SEC за нейните собствени виждания относно това как законите за ценните книжа могат да се прилагат за Coinbase и нашата индустрия.

За да бъда откровен, най-вече получихме мълчание в отговор“, каза главният правен директор на Coinbase Пол Гревал във видео отговор на съобщението на SEC за Уелс. Крипто борсата Bittrex US подаде молба за банкрут по-рано този месец, след като SEC заяви, че платформата управлява нерегистрирана борса за ценни книжа.


Свързани новини

Още новини с автор : Олег Димитров

Топ крипто новини

VanEck Bitcoin ET...
VanEck Bitcoin ETF рязко намалява предварителните такси, поставя началото на крипто достъпността

VanEck Bitcoin ETF преживява скок преди намаляване на таксите Спот биткойн ETF на VanEck стана свидетел на безпрецедентен скок в търговската...

Cardano (ADA) ско...
Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на биткойн

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни, яхвайки стабилността на биткойн: Анализаторите прогнозират продължителен бул рън с предстоящо ниво от $1...

Shibarium Blockch...
Shibarium Blockchain постига 360 милиона транзакции: екосистемата на Shiba Inu с растеж и иновации

Shibarium Blockchain достига 360 милиона транзакции: Скок в растежа на екосистемата Shiba Inu В една забележителна крачка напред, блокчейн...

Декодиране на бит...
Декодиране на биткойн китове: Али Мартинез разкрива прозрения сред динамиката на пазара

Отключване на поведението на биткойн китовете: Прозрения от анализатора Али Мартинез В динамичния свят на криптовалутите, разбирането на...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове