Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Републиканецът Тим Скот обявява кандидатурата си за президент

Републиканецът Тим...
Републиканецът Тим Скот обявява кандидатурата си за президент

Републиканецът Тим Скот обявява президентска надпревара — как това ще се отрази на крипто?

Страницата на Скот. Републиканският сенатор Тим Скот, който може да бъде влиятелен играч в индустрията на криптовалутите, обяви кандидатурата си за президент на САЩ в понеделник. Депутатът от Южна Каролина официално обяви кандидатурата си в Twitter, докато тълпата се събра в Чарлстън, Южна Каролина.

Скот се присъединява към други кандидати, включително бившия президент Доналд Тръмп. „Джо Байдън и радикалната левица атакуват всяко стъпало на стълбата, което ми помогна да се изкача. И затова обявявам днес, че се кандидатирам за президент на Съединените американски щати“, каза той в подготвените забележки. Скот каза, че иска да разработи регулаторна рамка за цифрови активи, която защитава потребителите, като същевременно насърчава иновациите.

Скот също е за живота, иска по-ниски данъци и е против „голямото правителство“, според уебсайта му, следвайки много от възгледите на колегите си републиканци. Скот също допринесе за създаването на „зони с възможности“, което е инструмент за икономическо развитие, който помага на хората да инвестират в райони на бедствие.

Тим Скот обявява кандидатурата си за президент — как това може да повлияе на крипто?

Скот се присъедини към Сената през 2013 г. като първия чернокож сенатор на Южна Каролина и сега служи като високопоставен член на Банковия комитет на Сената. Този комитет по-специално има юрисдикция над Комисията по ценни книжа и борси.

Резюме за крипто

Скот изглежда стана по-гласен за крипто тази година. Скот очерта приоритетите си през февруари за ролята си на висш републиканец в Банковия комитет на Сената, което включва разработване на рамка за цифрови активи.

„През последните години се наблюдава експанзивен растеж в индустрията на дигиталните активи, включително нарастващ брой потребители, взаимодействащи с криптовалути. Няколко провали с висок профил доведоха до загуба на потребителски активи, разкриха регулаторни пропуски и подчертаха опасенията относно незаконното финансиране. Продължавайки напред, Комитетът трябва да работи за улесняване на двупартийна регулаторна рамка“, каза Скот.

Скот също критикува SEC през февруари по време на изслушване в Конгреса за цифрови активи, че не е предприела действия, за да гарантира, че „катастрофални провали“, като колапса на крипто борсата FTX и алгоритмичния стейбълкойн Terra, няма да се повторят.

„Продължавайки напред, трябва да възприемем обмислен двупартиен и балансиран подход, който защитава потребителите и насърчава иновациите и възможностите“, каза Скот.

Скот също така е член на Групата за финансови иновации, която се фокусира върху въпроси от блокчейн, цифрови активи, изкуствен интелект и защита на потребителите.


Свързани новини

Още новини с автор : Олег Димитров

Топ крипто новини

VanEck Bitcoin ET...
VanEck Bitcoin ETF рязко намалява предварителните такси, поставя началото на крипто достъпността

VanEck Bitcoin ETF преживява скок преди намаляване на таксите Спот биткойн ETF на VanEck стана свидетел на безпрецедентен скок в търговската...

Cardano (ADA) ско...
Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на биткойн

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни, яхвайки стабилността на биткойн: Анализаторите прогнозират продължителен бул рън с предстоящо ниво от $1...

Shibarium Blockch...
Shibarium Blockchain постига 360 милиона транзакции: екосистемата на Shiba Inu с растеж и иновации

Shibarium Blockchain достига 360 милиона транзакции: Скок в растежа на екосистемата Shiba Inu В една забележителна крачка напред, блокчейн...

Декодиране на бит...
Декодиране на биткойн китове: Али Мартинез разкрива прозрения сред динамиката на пазара

Отключване на поведението на биткойн китовете: Прозрения от анализатора Али Мартинез В динамичния свят на криптовалутите, разбирането на...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове