Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Решаващият кръстопът на Биткойн: анализиране на ценови тенденции и пазарни индикатори

Решаващият кръстопът...
Решаващият кръстопът на Биткойн: анализиране на ценови тенденции и...

Биткойн е изправен пред критичен момент на фона на пазарна турбуленция

Биткойн (BTC) се намира в ключов момент от пазарната си траектория, като цената му в момента се движи около $61 394. Скорошните колебания в цените, съчетани с промени в активността във веригата и настроенията на инвеститорите, предизвикаха интензивен контрол сред анализатори и търговци.

Преглед на пазара

През последните 24 часа Биткойнът показа леко възстановяване, като се повиши с над 1%. Това обаче идва на фона на спад от 9% през последния месец и спад от 4,3% през последната седмица, сигнализирайки за основна волатилност и несигурност на пазара.

Анализаторски прозрения

Крипто анализаторът Али Мартинез предложи подробен анализ на потенциалната ценова траектория на Биткойн. Мартинес предполага, че възстановяването на $64 290 като ниво на подкрепа може да проправи пътя за бичи скок към $76 610. Обратно, неуспехът да се поддържа това решаващо ниво на подкрепа може да доведе до корекция до $51,970, което подчертава значението на $64,290 при определяне на краткосрочната посока на Биткойн.

Активност и настроение във веригата

Последните данни от Santiment показват значителен спад в активността на Биткойн във веригата, доближавайки се до исторически дъна. Това намаление предполага намаляване на транзакционните ангажименти, което отразява нарастващия „страх и нерешителност“ сред участниците на пазара след историческия връх на Биткойн.

Докато Биткойнът изглежда възходящ на седмичната времева рамка, по-внимателното изследване на дневните и 4-часовите времеви рамки разкрива мечи подструктури и потенциален краткосрочен натиск надолу.

Допълнителни предизвикателства

Анализиране на текущите пазарни тенденции на Cardano (ADA).

Анализът на пазарните данни подчертава допълнителни предизвикателства за Биткойн, включително увеличени нетни депозити на борсите в сравнение със седемдневната средна стойност, както и отрицателни индекси Coinbase Premium и Korea Premium, което показва доминиращо настроение за продажба сред американските и корейските инвеститори.

Нещо повече, данните на Glassnode разкриват рязък спад в броя на адресите, държащи салда над $100 000 през последните седем дни, което предполага значителен натиск за продажба от страна на основните играчи на пазара.

Заключение

Текущата позиция на Биткойн при марка от $61 394 означава критичен момент в неговото пазарно пътуване, като различни индикатори сочат повишена волатилност и несигурност. Докато криптовалутата се справя с тези предизвикателства, инвеститорите и анализаторите остават бдителни, следейки отблизо ключовите нива на подкрепа и съпротива, активността във веригата и пазарните настроения за вникване в бъдещата й траектория.

Отказ от отговорност: Пазарите на криптовалути са силно нестабилни и инвеститорите трябва да проведат собствено проучване и да бъдат внимателни, когато вземат инвестиционни решения.

Източници: Ali Charts/X, Santiment, TradingView, CryptoQuant, Glassnode

Публикацията на Милчо Атанасов: "Решаващият кръстопът на Биткойн: анализиране на ценови тенденции и пазарни индикатори" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!