Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Ripple предвижда трансграничните плащания да достигнат $250 T до 2027 г., подчертава крипто проникването

Скорошен доклад на Ripple подчертава нарастващото навлизане на крипто в сцената на трансграничните плащания, което се очаква да достигне 250 трилиона долара до 2027 г.

Неотдавнашен доклад от Ripple осветява нарастващата известност на крипто и базираните на блокчейн решения в индустрията за трансгранични плащания, като се очаква да достигне стойност от 250 трилиона долара до 2027 г.

Настъпва огромна промяна във финансите. Повече от 80% от глобалните финансови лидери очакват да започнат да използват крипто в своя бизнес през следващите три години.

Изтеглете отчета за новата стойност за 2023 г., за да разберете как да отключите силата на блокчейн за вашия бизнес. https://t.co/qQSHctnKW2

— Ripple (@Ripple) 18 юли 2023 г

Според доклада текущата глобална платежна система е изправена пред значителни недостатъци. Традиционните методи на плащане са остарели, което води до продължителни времена за сетълмент. Тези недостатъци могат да причинят забавяния и разочарование както за фирми, така и за физически лица.

За разлика от това, технологиите за блокчейн и цифрови активи предлагат безпроблемна глобална инфраструктура, която позволява незабавни плащания с по-ниски такси. В резултат на това те набират популярност като жизнеспособна алтернатива на традиционните методи.

Поява и ограничения на цифровото банкиране

Възходът на дигиталното банкиране даде възможност на физически лица и фирми, осигурявайки удобен достъп до финансови услуги. До 2025 г. се предвижда повече от 65% от населението на САЩ да използва мобилно банкиране.

Доклад на Ripple: Крипто и блокчейн ще захранват сектора на трансграничните плащания на стойност $250 трилиона до 2027 г.

Освен това онлайн банкирането бележи значителен растеж в Азия, като до 2024 г. се очакват около един милиард потребители. Въпреки този напредък основната платежна инфраструктура остава остаряла и фрагментирана.

Цифровото банкиране все още използва стари платежни системи, които остават бавни и скъпи. Участието на посредници за проверка и сетълмент допълнително влошава забавянията.

Международните трансфери са изправени пред допълнителни предизвикателства, включително изисквания за съответствие, обмяна на валута, различни часови зони и ограничено работно време. Следователно международните банкови плащания страдат от мудност и високи разходи.

Крипто предлага решение

Крипто и блокчейн технологиите се очертаха като обещаващи решения за справяне с тези проблеми при трансграничните плащания. Използвайки силата на криптовалутите, потребителите могат да изпитат бързи и рентабилни транзакции.

Участниците могат бързо да прехвърлят крипто и да го конвертират във фиатна валута, като използват местни методи. По-специално, XRP Ledger (XRPL) може да се похвали с едни от най-ниските такси в индустрията и най-бързите времена за обработка.

Според проучване на Ripple 44% от респондентите вярват, че плащанията ще стимулират бъдещото приемане на крипто. Близо 50% от участниците смятат трансграничните плащания за един от най-значимите случаи на използване на криптовалута.

Позовавайки се на доклад на Bank of England (BoE), Ripple прогнозира, че секторът на трансграничните плащания ще достигне зашеметяващите 250 трилиона долара до 2027 г. С такъв експоненциален растеж на хоризонта, приемането на крипто-фокусирани решения става от решаващо значение.

Признавайки потенциалните ползи, над 80% от световните финансови лидери планират да включат криптовалути в своя бизнес през следващите три години. Тъй като интересът и приемането продължават да нарастват, крипто и блокчейн технологията предлагат обещаващо средство за преодоляване на предизвикателствата в платежния сектор.

$XRP


Свързани новини

Още новини с автор : Сребрин Петров

Топ крипто новини

Отключване на път...
Отключване на пътя на Shiba Inu до $0,01: Изгаряне на токени, растеж на екосистемата и катализатори на Бул Рън

Отключване на пътя към $0,01: Три ключови фактора за успеха на Shiba Inu Ентусиастите на Shiba Inu (SHIB) отдавна очакваха момента, в който...

Dogecoin (DOGE) с...
Dogecoin (DOGE) се покачва на фона на активността на китовете: Анализ на скока и въздействието върху пазара

Dogecoin (DOGE) нараства върху активността на китовете: Поглед отблизо През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) претърпя значително...

Прогноза за битко...
Прогноза за биткойн: Потенциално възстановяване преди халвинга

Въртележката на биткойн: Очакване на волатилност и потенциално възстановяване преди халвинга, на фона на различни прогнози и развиваща се...

Известният инвест...
Известният инвеститор Робърт Кийосаки предвижда скок на биткойн до $100 000 до юни 2024 г.

Известният инвеститор Робърт Кийосаки прогнозира скок на биткойн до $100 000 до юни 2024 г.: Визионерска перспектива за растежа на криптовалутата...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове