Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ripple придобива стандартно попечителство: стартиране на стейбълкойни, регулаторна сила и растеж на XRP

Ripple придобива...
Ripple придобива стандартно попечителство: стартиране на...

Ripple завърши придобиването на Standard Custody & Trust Company: Ключови акценти и стратегически последици

Придобиването от Ripple на Standard Custody & Trust Company, регулиран попечител на цифрови активи, бележи важен крайъгълен камък в стратегическото му разширяване в сектора на цифровите финанси. Този ход, финализиран с всички регулаторни одобрения, има за цел да подобри възможностите на Ripple в блокчейн технологията и услугите за цифрови активи, отваряйки нови пътища за растеж и иновации.

Стратегически цели и регулаторно съответствие

Разширяване на регулаторната рамка

Придобиването въвежда Standard Custody, регулиран субект от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS), в разширяващото се регулаторно портфолио на Ripple. Сега Ripple притежава близо 40 лиценза за предаване на пари в САЩ, лиценз за основна платежна институция от паричния орган на Сингапур и регистрация на доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) от Централната банка на Ирландия. Тази всеобхватна регулаторна рамка позиционира Ripple да предлага сигурни и съвместими корпоративни инфраструктурни решения в световен мащаб, като подобрява способността му да улеснява токенизацията, съхранението и трансфера на цифрови активи.

Подобряване на финансовите решения и представяне на стабилни монети

Разработване на обезпечен с USD стейбълкойн

След придобиването Ripple обяви плановете си да пусне обезпечен с щатски долари стейбълкойн в XRP Ledger (XRPL). Тази инициатива има за цел да свърже блокчейн технологията с традиционното финансиране чрез предоставяне на стабилна монета, която предлага доверие, стабилност и полезност за корпоративните клиенти. Стейбълкойнът ще подобри ликвидността на естествената децентрализирана борса (DEX) на XRPL и ще поддържа набор от случаи на финансова употреба, включително трансгранични плащания, парични преводи и други финансови услуги. Очаква се въвеждането на стейбълкойна да се погрижи за нарастващото търсене на стабилни и надеждни цифрови валути на пазара.

Лидерство и визия: Ролята на Джак Макдоналдс

Назначаване на Джак Макдоналд

Джак Макдоналд, главен изпълнителен директор на Standard Custody, е назначен за старши вицепрезидент на Stablecoin на Ripple. С над 30 години опит в инвестиционното банкиране, управлението на активи, финансовите услуги и дигиталните активи, McDonald внася богат опит в инициативите на Ripple за стабилни монети. Неговото ръководство ще допринесе за стимулиране на развитието и пазарното въвеждане на стейбълкойн на Ripple, насърчавайки иновациите и растежа в пространството на цифровите активи.

Разширяване в попечителство на цифрови активи

Стратегически придобивания и пазарен растеж

Придобиването на Standard Custody следва по-ранното придобиване от Ripple на Metaco, водещ доставчик на институционални решения за попечителство на цифрови активи, през май 2023 г. Тези придобивания подчертават ангажимента на Ripple да разшири своите възможности за попечителство на цифрови активи. Очаква се интегрирането на тези услуги да поддържа широка гама от цифрови активи, включително стабилни монети, цифрови валути на централната банка (CBDC) и токенизирани активи от реалния свят като акции, облигации, стоки и недвижими имоти. Стратегията на Ripple се фокусира върху осигуряването на доверие, полезност и ликвидност на тези нови класове активи, като допринася за по-широката икономика на токени и ускорява растежа на пазара.

Ангажимент за спазване на нормативната уредба и обслужване на клиенти

Съсредоточете се върху институционалното осиновяване

Подходът на Ripple набляга на осигуряването на подходящи лицензи и спазването на регулаторните стандарти, което е от съществено значение за насърчаване на институционалното приемане на блокчейн технологията. Чрез осигуряване на съответствие и подобряване на обслужването на клиентите, Ripple има за цел да бъде лидер в корпоративното блокчейн пространство, улеснявайки трансграничните плащания, попечителството на цифрови активи и други финансови услуги.

Последици за Ripple и по-широкия пазар

Засилена позиция в цифровия финансов сектор

Ripple навлиза в сектора на стейбълкойни за 154 милиарда долара

Приключването на придобиването позиционира Ripple като по-силен играч в сектора на цифровите финанси, с подобрени възможности за предлагане на сигурни и съвместими финансови решения. Този ход е в съответствие с визията на Ripple за изграждане на „Интернет на стойността“, където парите и другите форми на стойност се движат толкова лесно, колкото и информацията днес.

Възможности за иновации и растеж

Разширените възможности на Ripple за попечителство на дигитални активи и въвеждането на обезпечен с щатски долари стабилен койн представляват значителни възможности за иновации и растеж. Очаква се тези разработки да привлекат институционални клиенти, търсещи надеждни и съвместими решения за цифрови активи, насърчавайки по-голямото приемане на блокчейн технологията в традиционните финанси.

Потенциално въздействие върху XRP и крипто пазара

Интегрирането на услугите на Standard Custody и пускането на стейбълкойн на Ripple може да повлияе положително на стойността и полезността на XRP, родния дигитален актив на Ripple. Чрез повишаване на ликвидността и подкрепа на различни случаи на финансова употреба, тези инициативи могат да допринесат за по-широкото приемане и повишаване на стойността на XRP на крипто пазара.

Заключение

Придобиването на Standard Custody & Trust Company от Ripple бележи ключова стъпка в стратегическото му разширяване в цифровите финанси. Със силна регулаторна рамка, планове за стейбълкойн, обезпечен с щатски долари, и подобрени възможности за попечителство на цифрови активи, Ripple е в добра позиция да води в корпоративното блокчейн пространство. Ангажиментът на компанията към спазване на нормативните изисквания и иновации подчертава нейната визия за интегриране на блокчейн технологията в глобалната финансова инфраструктура, проправяйки пътя към бъдещето на цифровите финанси.

Допълнителна информация :

Източници :

  • Официален уебсайт и съобщения за пресата на Ripple.
  • Прозрения от анализатори на криптовалута и доклади от индустрията.
Публикацията на Тодор Цонев: "Ripple придобива стандартно попечителство: стартиране на стейбълкойни, регулаторна сила и растеж на XRP" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!