Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Съдът отхвърля групов иск срещу Robinhood

Съдът отхвърля групов...
Съдът отхвърля групов иск срещу Robinhood

Края на пътя? Съдът отхвърля групов иск срещу Robinhood

Robinhood изглежда най-накрая приключи със съдебната битка, която продължи повече от две години. Robinhood Markets наскоро победи група инвеститори, тъй като Федералният апелативен съд на Съединените щати току-що отхвърли жалбата на колективен иск срещу фирмата за крипто и търговия с акции.

Апелативният съд отхвърля делото срещу Робинхуд

Историята на съдебния процес датира от януари 2021 г., когато Robinhood наложи ограничения върху сделките с някои летливи „мем“ акции като GameStop и AMC Entertainment. Ограниченията, включително временно предотвратяване на покупките на някои акции, възмутиха потребителите, които не можеха да се възползват от колебанията в цените.

В резултат на това платформата за търговия с акции беше изправена пред съда през септември 2021 г. от 16 инвеститори, които твърдяха, че Robinhood дава приоритет на своите интереси пред потребителите. Чрез ограничаване на покупките на тези акции инвеститорите не успяха да ги купят, тъй като стойността им продължи да нараства.

След като делата бяха отхвърлени в по-долните съдилища, ищците обжалваха. Изглежда обаче инвеститорите отново са се сблъскали със стената, тъй като делото вече е отхвърлено от 11-ия апелативен съд на САЩ в Атланта. Тричленният съдийски състав, който разгледа обжалването, реши 3-0 в полза на Robinhood. Те обясниха в решението си, че решението на Robinhood да ограничи купуването на акции всъщност е законно, както е посочено в неговите правила и условия.

„Когато Robinhood ограничи възможността на клиентите си да купуват акции на мемове, това получи значителен и може би оправдан удар в съда на общественото мнение. Но в този съд Робинхуд отговаря само за конкретни законови задължения“, пише съдията от Апелативния съд на САЩ Брит Грант.

Решението потвърждава прекратяването на делото на главния съдия Сесилия Алтонага от ноември 2021 г. във федералния съд на Маями.

Съдия отхвърля групов иск срещу Bitfinex и Tether

Цената на акциите на HOOD възлиза на $10,75

Края на пътя?

Предисторията на случая започна по време на свиването на GameStop през януари 2021 г., когато много инвеститори започнаха да купуват избрани акции, за да накарат фирми от Уолстрийт, които бяха заложили, че тези борещи се акции ще намалят стойността си. В резултат на това много брокери трябваше да отговорят на изискванията на притока на депозити. През този период Robinhood претърпя депозитен дефицит от над 3 милиарда долара.

Бяха заведени две отделни съдебни дела, тъй като друга група инвеститори, които продадоха девет акции на меми на загуба в края на януари и началото на февруари 2021 г., също заведоха колективен иск.

Въпреки това, след като съдът отхвърли жалбата на Robinhood, изглежда, че този кръг от съдебни спорове срещу приложението за търговия с акции е краят. Инвеститорите могат да опитат да обжалват уволнението пред Върховния съд на САЩ, но шансовете съдът да се заеме със случая е много малък.

Това е така, защото Върховният съд получава хиляди петиции годишно, но изслушва устни аргументи само в около 100-150 случая.

Robinhood, от друга страна, се възстанови добре от лудостта с мемовете. В последния тримесечен отчет общите нетни приходи на компанията през второто тримесечие са се увеличили с 10% до 486 милиона долара, а нетните приходи от лихви са се увеличили с 13% до 234 милиона долара.

Публикацията на Тодор Цонев: "Съдът отхвърля групов иск срещу Robinhood" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!