Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Самсън Моу критикува Илон Мъск за две исторически грешки

Самсън Моу критикува...
Самсън Моу критикува Илон Мъск за две исторически грешки

Биткойн максималистът Самсън Моу критикува Илон Мъск за две исторически грешки

В скорошен туит Биткойн максималистът Самсън Моу насочи вниманието към възприеманите провали на Илон Мъск при пълното приемане на Биткойн и интегрирането на децентрализирани технологии, предизвиквайки дебат в крипто общността.

Първата спорна точка на Моу се въртеше около колебливия подход на Tesla да възприеме напълно Биткойн. През 2021 г. Tesla влезе в заглавията, като обяви намерението си да закупи Биткойн и да го активира като метод на плащане за своите електрически превозни средства. Компанията обаче бързо се оттегли от това решение, позовавайки се на опасения относно въздействието върху околната среда на добива на Биткойни. Илън Мъск обеща да възстанови плащанията с Биткойн, ако по-голямата част от копаенето на Биткойни се захранва от възобновяема енергия, но това условие остава неизпълнено.

Когато историците погледнат назад и анализират бляскавата кариера на Илон, тя ще бъде белязана от 2 провала:

1) Неуспех да възприеме напълно #Bitcoin в своите компании след първоначалното начало.

2) Неуспешно интегриране на Nostr/LN към Twitter в името на преследването на архитектура на „супер приложение“ на WeChat.

— Самсън Моу (@Excellion)

Илон Мъск критикува NFT

Неуспехът да се интегрира напълно Биткойн в операциите на Tesla се разглежда от Моу като пропусната възможност за Мъск. Биткойн, като децентрализирана и глобално призната цифрова валута, можеше потенциално да революционизира бизнес модела на Tesla и да разшири привлекателността му за нарастващата крипто общност.

Освен това Самсън Моу критикува нежеланието на Мъск да интегрира Nostro, децентрализиран протокол за социални мрежи, разработен от основателя на Twitter, Джак Дорси, заедно с Bitcoin Lightning Network. Lightning Network е решение от ниво 2, което подобрява скоростта и намалява цената на Биткойн транзакциите. Моу твърди, че като възприеме тези децентрализирани технологии, Мъск би могъл да позиционира Tesla като пионер в индустрията, съперничейки на популярни супер приложения като WeChat.

Туитът на Моу подчерта потенциалните последици от решенията на Мъск. Позовавайки се на бъдещи историци, анализиращи кариерата на Мъск, Моу прогнозира, че те ще гледат на тези провали като на значителни петна върху иначе славното наследство. Очевидната липса на инициатива при приемането на децентрализирани технологии, въпреки широко разпространените препоръки, може да повдигне въпроси относно преценката и вземането на решения от Мъск.

Освен това Биткойн максималистът посочи участието на Мъск в популяризирането на Dogecoin, вдъхновена от мемове криптовалута, на която липсва скалируемостта и техническата устойчивост на Биткойн. Моу смята подкрепата на Мъск за Dogecoin, като същевременно пренебрегва децентрализираните технологии, като несъответствие на приоритетите и по-нататъшен провал в разбирането на потенциала на базираните на блокчейн решения.

Добавяйки към хорът от критики, Сипедин Амос, автор на широко аплодирания „Биткойн стандарт“, твърди, че по-големият провал на Мъск е неспособността му да изгради печеливш бизнес, без да разчита на държавни субсидии. Забележката на Амос подчертава мнението, че успехите на Мъск може да са били подкрепени от външни фактори, а не да произтичат чисто от неговия бизнес нюх.

Въздействието на Илон Мъск върху индустрията на криптовалутите не може да бъде подценено, тъй като неговите действия и изявления многократно са повлияли на пазарните настроения и са предизвикали значителни колебания в цените. Въпреки това, критиките от Биткойн максималисти като Самсън Моу и забележителни фигури като Сипедин Амос подчертават важността на балансирания и устойчив подход както към технологичните иновации, така и към рентабилността на бизнеса.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Самсън Моу критикува Илон Мъск за две исторически грешки" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!