Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

САЩ предоставят лицензи за парични трансмитери

САЩ предоставят...
САЩ предоставят лицензи за парични трансмитери

Bastion разширява обхвата с лицензи за парични трансмитери в Ню Хемпшир и Арканзас

Държавните регулатори на САЩ предоставят лицензи за парични трансмитери на Crypto Startup Bastion

В значителен ход институционално фокусираната фирма за попечителство на крипто Bastion успешно получи лицензи за парични трансмитери (MTL) в Ню Хемпшир и Арканзас. Лицензите, получени само месец след пускането на продукта, позволяват на Bastion да поддържа депозити, трансфери и плащания, включващи заменими крипто активи като Ethereum и MATIC. Рияз Файзулабхой, съосновател на Bastion, подчерта ангажимента на компанията да предоставя на предприятията безопасно, защитено и съвместимо решение за различни цифрови активи.

Съответствие и сътрудничество: Подходът на Bastion

Съответствието е в основата на мисията на Bastion. Компанията е посветена на работата в тясно сътрудничество с регулаторите и клиентите, за да гарантира, че предприятията могат да се ангажират с web3 и да изследват безопасно нови случаи на употреба. Проактивният подход на Bastion включва висящи MTL приложения в други щати, отразявайки техния ангажимент да си сътрудничат с регулаторите в цялата страна. Чрез осигуряване на регулаторни разрешения платформата може да участва в търговски операции, свързани с платежни инструменти, като се придържа към стандартите на Nationwide Multistate Licensing System (NMLS).

Визия и траектория на растеж на Bastion

Основана от Nassim Eddequiouaq и Riyaz Faizullabhoy, бивши ръководители на a16z crypto, Bastion има за цел да се справи с предизвикателствата в Web3 инфраструктурните услуги чрез три основни стълба: собственост и монетизация на цифрови стоки, интелигентно маршрутизиране на транзакции и клиентски анализи. Тези решения рационализират интеграцията на бизнеса в Web3 вселената, опростявайки сложността и осигурявайки безпроблемно изживяване за крайните потребители. Портфейлът за попечителство на Bastion, съчетан с интелигентно маршрутизиране на транзакции и анализ на данни, предоставя на бизнеса ефективни инструменти за подобряване на взаимодействието с клиентите и събиране на ценна информация.

Подкрепа за рисков капитал и бъдещи перспективи

Въпреки предизвикателствата в пазара на рисковия капитал, Bastion осигури значителна инвестиция от $25 милиона от гиганта за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z). Това финансиране даде тласък на растежа на Bastion и позволи на компанията да се съсредоточи върху мисията си да революционизира инфраструктурните услуги на Web3. С придобиването на MTL в два американски щата, Bastion е готов за по-нататъшно разширяване и сътрудничество с лидери в индустрията. Иновативните решения на компанията, съчетани с нейния ангажимент за съответствие и сътрудничество, я позиционират като ключов играч в развиващия се крипто и блокчейн пейзаж.

BRC - 20 предоставят нови възможности за купувачите на Биткойни

Заповедта за безопасност на AI на Белия дом води до плъзгане за AI токени

Заповедта на президента Джо Байдън неотдавнашната изпълнителна заповед относно безопасното, сигурно и надеждно разработване и използване на изкуствен интелект повлия на пазара на криптовалута, като стойността на свързаните с ИИ токени намалява.

Изпълнителната заповед на Белия дом въвежда регулаторна рамка за отговорните използване на AI. Той изисква привидно рестриктивни насоки, стандарти и най-добри практики с фокус върху безопасността и сигурността.

Една ключова мярка е управлението на рисковете от изкуствения интелект с тестове за червен екип. Тези тестове ще помогнат да се гарантира, че AI системите са устойчиви срещу потенциални заплахи.

Забележително правило в заповедта е относно разкриването на значителни придобивания на компютърни ресурси за работа с AI. Това правило поставя изчислителната мощ като потенциален риск, който се нуждае от надзор.

Ходът на Байдън показва всеобхватна промяна към по-регулирана и контролирана сцена за разработка на ИИ в САЩ. Целта е да се предотвратят заплахи, които могат да дойдат от злоупотреба с ИИ.

Загриженост относно иновациите на фона на новите регулации

Изпълнителната заповед за ИИ, от друга страна, разбуни индустрията и предизвика дискусии за въздействието, което може да доведе към иновациите и технологичното развитие.

Джеф Амико, ръководител на операциите в Gensyn Network каза, че само „големите утвърдени компании“ ще могат да се съобразят с новите задължения. Amico намери заповедта за ненужно строга, тъй като инфра доставчиците трябва да докладват на правителството по всяко време, когато „чуждестранно лице [извърши транзакции]… да обучи голям AI модел с потенциални възможности, които биха могли да бъдат използвани в злонамерена киберактивност.“

„Това е ужасно за иновациите в САЩ.“ каза Амико.

Публикацията на Николай Кръстев: "САЩ предоставят лицензи за парични трансмитери" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!