Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Съставки на фентанил, продавани за криптовалути

Съставки на фентанил,...
Съставки на фентанил, продавани за криптовалути

Съставки на фентанил, продавани за Crypto от китайски лаборатории

Китайските производители на химикали приемат криптовалута като плащане за съставките на фентанил, които продават на организации за наркотици по целия свят.

Изследователи от платформата за крипто анализи Elliptic са открили над 90 китайски химически компании, които са продавали прекурсорни химикали на фентанил и са рекламирали своите продукти в отворената мрежа, 90% от които са предлагали да приемат плащания в криптовалути като Bitcoin (BTC) и Tether (USDT).

„Много от тези фирми също бяха готови да доставят самия фентанил, въпреки че това е забранено в Китай от 2019 г.“, каза компанията в скорошен доклад.

Докладът разкрива, че повечето от китайските лаборатории, предоставящи съставки на фентанил, са използвали акаунти в „три специфични борси“, базирани извън Китай, които не са посочени в доклада.

След като анализира портфейлите за криптовалута, използвани от тези компании, Elliptic разкри, че те са получили хиляди плащания на обща стойност малко над 27 милиона долара и че броят на „транзакциите се е увеличил с 450% на годишна база“.

Elliptic каза, че множество доставчици са признали, че са изпратили прекурсори на фентанил и самото лекарство до Мексико, откъдето идва по-голямата част от фентанила, който се влива в Съединените щати.

„Повечето фентанил, трафикиран в Съединените щати, се произвежда с помощта на прекурсори, внесени от китайски доставчици“, добави фирмата за анализ на блокчейн.

Elliptic: Криптофондове, свързани с фентанил, търгуват главно от централизирани борси

По същия начин, отделен доклад от фирмата за анализ на блокчейн Chainalaysis разкри, че адресите на криптовалута, свързани със заподозрени продавачи на прекурсори на фентанил в Китай, са получили криптовалута на стойност над 37,8 милиона долара от 2018 г. насам.

Докладът описва подробно, че базираните в Латинска Америка крипто потребители са били най-ангажирани в транзакции с фентанил, като се изчислява, че те са изпратили криптовалута на стойност близо 3,6 милиона долара до базирани в Китай химически магазини. Американските регулатори изтъкнаха ролята на крипто в търговията с фентанил Миналия месец американският сенатор Елизабет Уорън изтъкна ролята на криптовалутата в транзакциите с наркотици фентанил и настоя за нейния законопроект за борба с прането на пари по време на изслушване в Конгреса.

Демократът от Масачузетс и дългогодишен критик на крипто каза, че нейният законопроект, Законът за борба с изпирането на пари в цифрови активи, ще затвори вратичките „в нашите правила за борба с изпирането на пари и ще попречи на доставчиците на наркотици и картелите да използват крипто за захранване на своя нелегален бизнес“.

„Крипто помага за финансирането на търговията с фентанил. И ние имаме силата да го изключим. Време е“, добави Уорън по време на изслушване в банковия комитет на Сената.

Фентанил е синтетичен опиоиден болкоуспокояващ, който е подобен на морфина, но е до 100 пъти по-мощен. Предписва се от лекари за лечение на силна болка като тази, изпитвана от пациенти с рак. Въпреки това, фентанил също се произвежда и използва незаконно като наркотик за развлечение поради мощния му ефект върху тялото.

Това отдавна е един от най-опасните продукти на икономиката на подземния свят на криптовалутите. През 2021 г. в САЩ са регистрирани повече от 106 000 смъртни случая от свръхдоза наркотици, от които около 70 600 са свързани със синтетични опиоиди, според изследване на Националния институт по здравеопазване.

През последните години повечето пазари на тъмна мрежа започнаха да въвеждат забрани за лекарството поради вредата, която веществото нанася на клиентите, и съпътстващото внимание на правоприлагащите органи.

Публикацията на Роберт Петров: "Съставки на фентанил, продавани за криптовалути" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!