Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC е готова да одобри ETF фючърси на Ether

SEC е готова да одобри...
SEC е готова да одобри ETF фючърси на Ether

SEC е готова да одобри ETF фючърси на Ether до октомври в бичи крипто етап

Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати е готова да одобри първите по рода си борсово търгувани фондове (ETF), базирани на фючърси на Ethereum, според Bloomberg, цитирайки неназовани източници.

Този ход ще отбележи огромна победа за множество финансови компании, които от дълго време се застъпват за въвеждането на ETF, включващи деривати на втората по големина криптовалута.

SEC каза, че е готова да одобри ETF, базирани на фючърси на Ethereum

Комисията по ценните книжа и борсите вероятно няма да блокира дебюта на търговията с етерни фючърси в САЩ, според източници.

Близо дузина компании, включително ProShares, Volatility Shares, Bitwise и Valkyrie, наскоро кандидатстваха за листване на Ethereum фючърсни ETF. Но те се нуждаят от зелената светлина на SEC – нещо, което Bloomberg каза, че може да дойде скоро. Такъв ETF ще проследява цената на фючърсите на Ethereum, които се търгуват на Чикагската стокова борса, а не на самия етер.

Съобщава се, че длъжностни лица са посочили, че някои от приложенията могат да получат одобрение още през октомври, като двойният Биткойн и Ether Strategy ETF на Valkyrie е първият в линията за евентуално стартиране около 3 или 4 октомври.

Valkyrie също подаде документи за своя Ethereum Strategy ETF по-рано тази седмица. Въпреки това, първият ексклузивен етер фючърсен ETF, изброен от Volatility Shares, може да започне да работи около 12 октомври.

SEC е готова да одобри ETF фючърси на Ether до октомври в бичи крипто етап

Анализаторът на Bloomberg Intelligence ETF Ерик Балчунас каза, че не е изненадан от очаквания ход на SEC да одобри Ethereum фючърсни ETF, добавяйки, че решението показва как възгледите на регулаторната агенция относно безброй продукти, като спот Bitcoin ETF, могат да се развиват с течение на времето.

Това не е изненадващо за нас, бяхме казали, че ще одобрят Ether Futures в началото на състезанието. Хубаво е да бъде валидиран. Сега какво означава това за място? Трудно е да се каже отвъд това показва, че техните възгледи/политика/толерантност могат да се променят. https://t.co/JXCxNUpj2U— Ерик Балчунас (@EricBalchunas) 17 август 2023 г.

Досега SEC отказва да даде регулаторната си благословия на спот Биткойн или етер ETF. Регулаторът също все още не е изяснил дали счита етера за ценна книга — въпреки че посочи, че повечето крипто токени се квалифицират като ценни книжа.

Одобрението на етер фючърсен ETF от SEC носи огромни последици за крипто сектора. Както беше предложено от крипто стратега Адам Кокран, този предстоящ ход по същество предполага, че агенцията не категоризира Ethereum като ценна книга.

Етерът пада на фона на разпродажба на целия пазар

Въпреки оптимистичните новини за потенциалното пускане на етер фючърсни ETFs, втората по големина криптовалута в индустрията претърпя масивен спад на цената до най-ниските си нива от средата на юни.

На фона на последния спад на пазара, който също доведе до срив на Биткойн (BTC) под региона от $26 000, ETH падна до $1576,13 преди да отскочи леко до $1683,54 към момента на публикуване.

Въпреки че възстанови част от загубите, Ethereum остава надолу с 5,8% за деня, според данни на CoinGecko.

Публикацията на Георги Шопов: "SEC е готова да одобри ETF фючърси на Ether" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!