Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга, което потенциално засяга приложенията на ETF

SEC може да...
SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга, което...

SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга с потенциално въздействие върху ETF приложенията

В скорошно предупреждение от правен експерт, специализиран в цифрови активи, Комисията по ценни книжа и борси (SEC) може да определи Ethereum като ценна книга. Това изявление може значително да повлияе на съдбата на множество спот приложения за Ethereum ETF, които чакат одобрение.

Наближават крайни срокове за кандидатстване: VanEck, ARK Invest/21Shares, BlackRock, Fidelity и Grayscale

На 23 май SEC трябва да вземе решение по заявлението на VanEck за Ethereum ETF, последвано от заявлението на ARK Invest/21Shares на следващия ден. Трябва да се отбележи, че BlackRock, Fidelity и Grayscale също имат висящи приложения на бюрото на SEC.

Проверката на SEC върху приложението на BlackRock и предложението на Nasdaq

През март SEC очерта потенциални основания за неодобрение на заявлението на BlackRock и предложението на Nasdaq за листване на продукта на BlackRock. Един основен въпрос, повдигнат от SEC, се отнася до това дали Nasdaq е подала правилно предложението си съгласно правилата на борсата за доверителни акции, базирани на стоки.

Прозренията на Скот Джонсън относно подхода на SEC

Скот Джонсън, генерален партньор във Van Buren Capital, подчерта разследването на SEC дали тръстовете, притежаващи Ethereum, се квалифицират като базирани на стоки доверителни акции. Той отбеляза последиците от този въпрос, предполагайки потенциален отказ въз основа на класификацията на Ethereum като ценна книга, а не като стока.

Малко вероятно твърдение от SEC, мнения на експерти

Ценна книга ли е Ethereum (ETH)? Consensys отговаря на слуховете за разследване на SEC

Въпреки че SEC може изрично да посочи Ethereum като гаранция при отхвърляне на заявления за ETF, експерти като Терънс Янг, управляващ директор на Swan Bitcoin, смятат този резултат за много невероятен. Янг предполага, че SEC, под председателството на Гари Генслер, може да избегне подобна позиция поради политически съображения.

Перспективите за одобрение на Ethereum ETF намаляват

След одобрението на SEC за спот Биткойн ETF през януари, оптимизмът по отношение на Ethereum ETF намаля. Търговците на платформата за прогнози Polymarket отразяват песимистична перспектива, с едва 16% шанс за одобрение на ETF този месец.

Регулаторна двусмисленост на Ethereum

Въпреки признанието на Генслер за Биткойн като стока, регулаторният статут на Ethereum остава несигурен. SEC се въздържа от изясняване на класификацията на Ethereum, което предизвика спекулации и правни действия, включително дело от Consensys, което твърди, че вътрешните виждания на SEC за Ethereum като ценна книга.

Потенциални правни и политически последици

Историческият отказ от страна на SEC на приложения за Биткойн ETF, позовавайки се на опасения за измама и манипулиране на пазара, поражда опасения за Ethereum ETF. Въпреки това може да възникнат правни предизвикателства и политически натиск от страна на крипто индустрията, както се вижда от отхвърлянето на ETF на молбата на Grayscale, отменено от федерален апелативен съд.

Заключение

Докато SEC обмисля класификацията на Ethereum, резултатът ще отекне в цялата крипто индустрия. Дали Ethereum се счита за ценна книга или не има значителни последици за одобренията на ETF, регулаторната яснота и по-широкия пазар на цифровите активи.

Публикацията на Димитър Тодоров: "SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга, което потенциално засяга приложенията на ETF" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!