Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC няма юрисдикция над криптовалутите на платформата Coinbase

SEC няма юрисдикция...
SEC няма юрисдикция над криптовалутите на платформата Coinbase

SEC няма юрисдикция над криптовалутите на платформата Coinbase, борсови искове в отговор на съдебния иск на регулатора

Американската крипто борса Coinbase заяви, че цифровите активи, изброени на нейната платформа, попадат извън обхвата на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) в първия си правен отговор на делото на регулатора.

SEC съди Coinbase в началото на юни, твърдейки, че дузина от криптовалутите, предлагани чрез нейния портфейл или платформи за търговия, са нерегистрирани ценни книжа. В своя отговор, подаден рано в четвъртък, Coinbase твърди, че тези криптовалути не са инвестиционни договори и следователно не са ценни книжа.

Това е аргумент, който Coinbase е изтъквал преди в публични изявления като туитове и публикации в блогове, но подаването от четвъртък включва допълнителни подробности, обясняващи позицията на компанията: криптовалутите на платформата за вторичен пазар на борсата не са част от каквито и да било споразумения, при които организаторът продава актив, свързан с договор, твърди компанията, посочвайки като пример делото Howey на Върховния съд.

Емитентите на токените нямат задължения към инвеститорите, се казва в документацията.

„Тъй като в транзакциите през борсата на вторичния пазар на Coinbase не се носят такива задължения и тъй като стойността, която купувачите на Coinbase получават чрез тези транзакции, е присъща на закупените и търгувани неща, а не на бизнеса, който ги е генерирал, транзакциите не са транзакции с ценни книжа, “ се казва в подаването.

SEC няма юрисдикция над криптовалутите в платформата на Coinbase, борсови искове в отговор на регул...

Някои от документите продължават да повтарят вече публикуваните публични изявления на Coinbase, като се твърди, че настоящият председател на SEC Гари Генслер е променил позицията си относно правомощията на регулатора върху крипто между встъпването в длъжност през април 2021 г. и средата на 2022 г.; казвайки, че компанията е поискала регулиране; и отбелязвайки, че Конгресът е започнал да разглежда въпроса за регулирането на крипто.

„Дори SEC да беше правилна, че активите и услугите, които идентифицира, са в обхвата на съществуващия регулаторен орган, това действие трябва да бъде отхвърлено на независими основания, че нарушава правата на Coinbase за надлежен процес и представлява извънредна злоупотреба с процеса“, подаването казах.

„В продължение на години Coinbase доброволно се подчинява на регулиране от множество припокриващи се регулаторни органи, придържа се към обществените и ограничени официални насоки от SEC, старшия персонал на SEC и съдилищата относно прилагането на закона за ценните книжа към своята индустрия и моли SEC за насоки относно това как смята, че федералните закони за ценните книжа се отразяват върху индустрията на цифровите активи, тъй като действията на SEC отразяват ескалираща, но неразкрита промяна в собствения й възглед за нейните правомощия.“

„SEC избра“ да предприеме принудителни действия вместо създаването на правила, се твърди в документацията. Останалата част от документацията съдържа отговор точка по точка на делото на SEC.

В отделен документ, подаден също до съдията, който наблюдава делото, Coinbase твърди, че нейните права на надлежен процес са били нарушени, когато SEC е завела делото и че делото на SEC може да наруши доктрината за „основни въпроси“.

Компанията поиска от съдията да й позволи да подаде заявление за съкратено съдебно решение и да определи 7-седмичен график за своето предложение, опозицията на SEC и собствения си отговор на опозицията.

Публикацията на Милчо Атанасов: "SEC няма юрисдикция над криптовалутите на платформата Coinbase" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!