Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC отложи решението си относно Spot Bitcoin ETF за BlackRock

SEC отложи решението...
SEC отложи решението си относно Spot Bitcoin ETF за BlackRock

SEC отложи решението си относно Spot Bitcoin ETF за BlackRock, Invesco и Bitwise. Новата очаквана дата за решение е определена между 16 и 19 октомври.

В изненадващ ход, който създаде вълни както в сферата на криптовалутите, така и в инвестиционната сфера, Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) избра да отложи решението си по няколко предложения за спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF). Това решение остави не само крипто ентусиастите, но и големи институции като BlackRock в състояние на несигурност. Ходът на SEC идва точно преди очакваното затваряне на правителството, предизвиквайки притеснения относно регулаторния пазар в крипто индустрията.

Отложените заявления за спот Биткойн ETF бяха подадени от видни субекти като Invesco, Bitwise и Valkyrie, според документи, направени на 28 септември. Анализаторът на Bloomberg ETF Джеймс Сейфарт предполага, че това забавяне може да засегне и други добре известни кандидати, включително Fidelity, VanEck и WisdomTree. Първоначалното очакване беше решението на SEC да бъде издадено между 16 и 19 октомври.

SEC наложи решението на ARK Invest и Spot Bitcoin ETF на 21Shares

Неочакваното време на тези забавяния е тясно свързано с задаващата се възможност за спиране на работата на правителството на САЩ, насрочено за 1 октомври. Такова спиране може да наруши дейността на различни федерални агенции, включително SEC и други финансови регулатори. Изглежда, че SEC предприема предпазни мерки, за да гарантира, че операциите й остават незасегнати през този потенциално бурен период.

Потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF е тема на много спекулации и дебати. В края на август анализаторът на ETF на Bloomberg Ерик Балчунас изчисли, че вероятността SEC да одобри спот Биткойн ETF до края на 2023 г. се е повишила до 75%, спрямо по-ранна оценка от 65%. Оттогава Balchunas повиши тази оценка до впечатляващите 95% до края на 2024 г. Тези ревизирани коефициенти отразяват нарастващия интерес и приемането на криптовалутите както сред индивидуалните, така и сред институционалните инвеститори.

Спот Биткойн ETF обещава да трансформира пазара на криптовалута, като предоставя на инвеститорите по-достъпен и регулиран начин да инвестират в движението на цените на Биткойн. Това може също така да означава значителен скок към масовото приемане на цифрови активи, тъй като традиционните финансови институции и инвеститори все повече прегръщат разширяващата се крипто сфера.

Въпреки закъсненията общността на криптовалутите остава с надежда за евентуалното одобрение на спот Биткойн ETF. Индустрията продължава да се развива и регулаторните органи като SEC предприемат предпазлив подход, за да гарантират наличието на необходимите защити. Докато инвеститорите очакват окончателните решения на SEC, едно нещо е сигурно: пазарът на криптовалути бързо се превръща в неразделна част от глобалния финансов пазар и пристигането на спот Биткойн ETF може да промени играта за всички участници.

Публикацията на Олег Димитров: "SEC отложи решението си относно Spot Bitcoin ETF за BlackRock" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!