Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC ще бъде принудена да даде зелена светлина на Биткойн ETF

SEC ще бъде принудена...
SEC ще бъде принудена да даде зелена светлина на Биткойн ETF

JPMorgan прогнозира, че SEC ще бъде принудена да даде зелена светлина на Биткойн ETF след победата на Grayscale в съда

Знаменателната победа, която Grayscale Investments отбеляза миналия месец, вероятно разчиства пътя за борсово търгуваните фондове (ETF) на спот Биткойн, тъй като Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) няма да има друг избор, освен да одобри множество заявления, според доклад на JPMorgan .

Дали победата на SEC на Grayscale е катализаторът за одобрение на спот Биткойн ETF

Анализаторите на JPMorgan, водени от Николаос Панигирцоглу, смятат, че неотдавнашната победа на Grayscale в съда увеличава вероятността спот Биткойн ETF да бъде одобрен.

Федерален апелативен съд се съгласи с аргументите на Grayscale, че спот BTC ETF отговаря на същите критерии за опасения за манипулиране на пазара и измами като вече одобрените Биткойн фючърсни ETF, което прави отхвърлянето на спот Биткойн ETF от SEC произволно.

„Най-важният елемент от съдебното решение на Grayscale срещу SEC беше, че отказът от страна на SEC беше произволен и капризен, тъй като Комисията не успя да обясни различното си третиране на подобни продукти, т.е. базирани на фючърси Биткойн ETF“, отбелязаха стратезите на банката в бележка в петък.

ETF е инвестиционен продукт, търгуван на борса, подобно на акциите, и проследява стойността на базовия актив. Популярността им нараства, защото позволяват на инвеститорите да получат достъп до Биткойн, без всъщност да се налага сами да държат основната криптовалута.

Cathie Wood: SEC ще даде зелена светлина на множество Биткойн спот ETF при одобрение

Решението на Grayscale предполага, че регулаторната агенция ще трябва по същество да отмени предишното си одобрение на базирани на фючърси Биткойн ETF, за да защити отказа си от офертата на Grayscale за преобразуване на нейния водещ Биткойн тръст в ETF. Все пак подобен ход би бил „много разрушителен и неудобен за SEC“ и изглежда малко вероятен, отбелязват те.

Като такова, „изглежда по-вероятно SEC да бъде принудена да одобри спот Биткойн ETF приложенията, които все още са в ход от множество високопоставени финансови институции, включително тези от Grayscale и BlackRock“, твърдят анализаторите.

Одобрението на Spot ETF в САЩ едва ли ще промени играта за крипто пазарите

Както се очакваше, SEC наскоро забави решението си по всичките седем висящи заявления с 45 дни. Анализаторите прогнозираха, че агенцията вероятно няма да вземе решение за подаване на ETF до началото на следващата година, когато наближат крайните срокове.

Въпреки че победата на Grayscale може да ни доближи до евентуалното листване на спот Биткойн ETF за клиенти от САЩ, JPMorgan е убеден, че подобно одобрение е „малко вероятно да промени играта за крипто пазара“.

Анализаторите повториха, че спот Биткойн ETF съществуват в Канада и Европа от известно време, но не са успели да привлекат значителен инвеститорски интерес. Освен това, докато спот Биткойн ETF могат да предложат някои предимства пред базираните на фючърси фондове, тези предимства са доста незначителни, каза банката.

Публикацията: "SEC ще бъде принудена да даде зелена светлина на Биткойн ETF" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!