Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC срещу Binance: Сблъсъкът на титаните в крипто

SEC срещу Binance:...
SEC срещу Binance: Сблъсъкът на титаните в крипто

SEC срещу Binance: Сблъсъкът на титаните в крипто света

Binance, най-голямата борса за криптовалута в света, изрази разочарование и недоволство от неотдавнашната жалба, подадена от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), в която се твърди, че борсата и свързаната с нея платформа Binance.US не отговарят на изискванията.

Според Binance те са били изненадани от едностранното решение на SEC, тъй като компанията е участвала в дискусии с регулаторите за постигане на договорено споразумение, което да разреши текущите разследвания.

Регулаторите обаче избраха да затворят тези врати и да пристъпят към съдебни действия. Binance смята тази тактика за „достойна за съжаление“ предвид техните съвместни усилия.

Binance срещу SEC: Битка за бъдещето на крипто индустрията

Binance посочи, че въпреки ограничената юрисдикция на SEC над тях като борса извън САЩ, те са готови енергично да защитават своята платформа и да защитават интересите на своите потребители. Binance вярва, че обвиненията, повдигнати от SEC, под прикритието на „извънредни ситуации“, нямат основание.

Отприщване на финансова революция: Изследване на сблъсъка на титаните - DeFi срещу традиционните финанси

„Тъй като Binance не е американска борса, действията на SEC са с ограничен обхват. Все пак ние стоим с участниците на пазара на цифрови активи в САЩ, като се противопоставяме на последното превишаване на SEC и сме напълно готови да се борим с него в рамките на закона.“

Освен това Binance подчерта липсата на яснота и насоки в регулаторната среда на САЩ за криптовалутите. Те твърдят, че тази ситуация възпрепятства ролята на страната като глобален технологичен център, като възпрепятства прогреса и развитието на сектора.

Binance подчерта, че всички потребителски активи на техните платформи, включително Binance.US, остават сигурни и защитени. Те категорично опровергават всякакви твърдения, предполагащи обратното. Тези уверения идват в отговор на скорошни обвинения, публикувани от Reuters, показващи, че Binance е смесила клиентски средства с приходите на компанията, като по този начин е нарушила финансовите разпоредби на САЩ.

Хоскинсън предупреждава за обвиненията на SEC за контролирани от държавата CBDC

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano и съосновател на Ethereum, посочи, че обвинението на SEC „изглежда като следващата стъпка в серия от мерки за прилагане на chokepoint 2.0 в Съединените щати“. Крайната цел, според Хоскинсън, е пускането на контролирана от държавата цифрова валута на централната банка (CBDC).

Освен това той добави, че въпреки че тази ситуация не е напълно безпрецедентна, тя представлява перфектна възможност за „фрагментираната“ крипто индустрия да се обедини и да се изправи срещу регулаторите. Тяхната цел е да предотвратят изпадането на страната в дистопично състояние, което би направило банковата криза от 1984 г. да изглежда като ваканция.

Публикацията на Олег Димитров: "SEC срещу Binance: Сблъсъкът на титаните в крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!