Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC срещу. Ripple: Комисията призовава съда

SEC срещу. Ripple:...
SEC срещу. Ripple: Комисията призовава съда

SEC срещу. Ripple: Комисията призовава съда да уважи искане за обжалване в последното подаване

Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати подаде нова декларация, настояваща за одобрение на искането си за обжалване на решението на съда по делото срещу Ripple Labs. Това идва точно седмица след като платформата за платежни технологии твърди, че съдът не трябва да удостоверява междинната жалба на комисията.

На 1 септември Ripple поиска от съда да отхвърли искането на SEC за обжалване на решението на съда, тъй като съкратеното решение „не представлява контролиращ въпрос на закона, подходящ за междинно обжалване“. Компанията за финансови технологии също така заяви, че в искането на комисията за обжалване липсват „изключителните обстоятелства, необходими за междинно обжалване“.

Ripple се опитва да отложи решението, за да продължи да продава XRP, SEC стреля

В нова декларация, подадена в петък, 8 септември, SEC призова Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк да удостовери своето предложение за междинно обжалване и „да спре по-нататъшното производство до разрешаването на това обжалване“.

Част от съдебния документ гласи:

SEC с уважение изисква сертифициране за обжалване сега, тъй като въпросите, повдигнати от заповедта на Съда относно съкратеното съдебно решение (D.E. 874) („Заповед“), представят точно видовете „заплетени правни проблеми“, които накараха Конгреса да предвиди междинен преглед.

SEC твърди, че подобно на съда има институционален интерес от ефективното разрешаване на този случай. В същото време агенцията обвини Ripple, че се опитва да удължи съдебния спор, за да може да продължи свободно да продава XRP на публичните пазари.

В последното подаване регулаторният орган твърди, че присъдите относно програмните продажби на XRP, както и други дистрибуции, повдигат „правни въпроси“, които са достатъчно съществени за сертифициране на междинна жалба.

SEC също така спомена, че има сериозни основания за разлика в мненията, цитирайки случая Terraform, където съдията отхвърли тълкуването на теста Howey в решението на Ripple Labs.

Агенцията каза в документацията:

Представителят на Ню Йорк призовава SEC да преразгледа крипто регулациите след решение на съда на Ripple

Най-малко две становища в рамките на този окръг достигат до противоречиви правни заключения по тези въпроси и много други съдилища обмислят дали подобни оферти и продажби (или включващи платформи за търговия на сляпо наддаване/запитване или купувачи, които купуват в замяна на стоки и услуги) удовлетворяват Howey.

През юли съдия Аналиса Торес постанови, че токенът XRP не е ценна книга, когато се продава на инвеститори на дребно, но токенът може да се счита за ценна книга, когато се продава директно на институционални инвеститори. Въпреки това, SEC се стреми да оспори частичната победа на Ripple, очаквайки одобрението на съда за нейното междинно обжалване.

Крипто-правната общност етикетира най-новото подаване като „лицемерно“

Струва си да се отбележи, че настоящата правна позиция на SEC противоречи на минали изявления на комисията и нейния председател Гари Генслер.

Председателят на агенцията многократно е отхвърлял необходимостта от ново крипто регулиране, заявявайки, че има ясни насоки, които обхващат крипто пазара.

Главният правен директор на Ripple (CLO), Стюарт Алдероти, бързо отбеляза тази промяна в позицията чрез публикация в платформата X (преди Twitter). Alderoty посочи последното подаване като „още един лицемерен ход“ от SEC.

Още една декларация в SEC, още една лицемерна точка… След като години наред нейният председател казваше, че „правилата са ясни и трябва да се спазват“, сега SEC плаче, че е необходимо спешно обжалване за разрешаване на тези „заплетени правни проблеми“. — Стюарт Алдероти (@s_alderoty)

По същия начин, главният правен директор на Coinbase Пол Греуал оспори обосновката зад крипто фирмите да бъдат „честно предупредени“, ако има сложни правни въпроси, както твърди комисията в последното подаване.

CLO на Coinbase беше доста вокален относно продължаващата битка между Комисията по ценни книжа и борси и Ripple Labs. На 1 септември Grewal постави под съмнение непоследователния начин, по който SEC разглежда своите случаи.

Цената на XRP се движи настрани на дневната времева рамка

Публикацията на Милчо Атанасов: "SEC срещу. Ripple: Комисията призовава съда" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!