Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Шефът на SEC отприщи гнева си на крипто индустрията

Шефът на SEC отприщи гнева си на крипто индустрията, казва, че е „пълна с измами“

Гари Генслер, председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, продължава да изразява дълбока загриженост относно сектора на криптовалутите и липсата на регулаторен надзор.

В интервю Генслер отново разкритикува децентрализираната природа на криптовалутите, правейки своеобразно главоболие за SEC да прилага регулациите и ефективно да защитава инвеститорите.

Основното послание на Gensler към инвеститорите е ясно: бъдете внимателни, когато работите с криптовалути. Той подчерта разпространението на измамите и безскрупулните участници на крипто пазара, описвайки го като „изпълнен с измами“ и „търговци“.

Макар да признава, че законните актьори също са в пространството, той подчерта, че лошите актьори са твърде познати.

Притесненията на председателя на SEC: „Измами“ и липса на надзор

Един от критичните проблеми, които Генслер подчерта, е спекулативният характер на индустрията на криптовалутите. Крипто активите са претърпели необичайни колебания на цените и хипотетична търговия, което ги прави несигурни инвестиции.

Освен това той предупреди инвеститорите, че трябва да приемат, че получават различно ниво на защита от това, което биха направили, когато инвестират в традиционни ценни книжа.

Въпреки че определени криптовалути може да попадат в обхвата на законите за ценните книжа, не всички от тях го правят и дори тези, които попадат, може да не предлагат адекватна защита на инвеститорите.

Крипто шефът на NYDFS подава оставка

Правната битка на SEC с Ripple Labs е значителна спорна точка. Въпреки че претърпя правна неуспех по делото, Генслер не се отказа от критичната си позиция към крипто индустрията.

Той изрази разочарование от съдебното решение, което заключава, че XRP не е ценна книга, когато се продава на публични борси. Въпреки това, въз основа на условията на теста Howey, съдът призна класификацията на XRP като ценна книга, когато се продава на институционални инвеститори.

Днес пазарната капитализация на криптовалутите възлиза на 1,14 трилиона долара. Графика: TradingView.com

Принудителни действия, насочени към крипто компании

Критиката на Генслер се простира до крипто борсите, за които той вярва, че участват в практики, които не са разрешени на традиционните пазари на ценни книжа.

Той цитира опасения относно съвместното смесване, потенциалната търговия срещу клиенти, както и присъствието на маркет-мейкъри от другата страна на сделките. Тези практики повдигат въпроси за манипулиране на пазара и конфликт на интереси, като потенциално поставят инвеститорите в неравностойно положение.

Засиленият контрол на SEC върху крипто компаниите идва след известни сривове, като FTX. Регулаторните действия и реториката на Gensler сигнализират за нарастващи усилия за установяване на по-регулирана рамка за криптовалутите и за справяне с проблемите с измамите и неспазването на изискванията в индустрията.

Въпреки това, регулаторната среда в САЩ не остана без последствия. Някои крипто компании са обмислили преместване в по-благоприятни юрисдикции с по-ясни регулаторни насоки.

Спадът в дела на разработчиците на блокчейн в САЩ през годините показва, че индустрията може да търси по-благоприятна регулаторна среда другаде.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Шефът на SEC отприщи гнева си на крипто индустрията" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!