Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Shiba Inu (SHIB) скочи на нестабилен пазар: бичи сигнал или кратко свиване?

Shiba Inu (SHIB) скочи...
Shiba Inu (SHIB) скочи на нестабилен пазар: бичи сигнал или кратко...

Shiba Inu (SHIB) Търговски скок на фона на пазарни турбуленции

Тикер: SHIB

Текущ обем на търговия: 801 милиона долара

24-часово увеличение на обема на търговия: 110%

Ликвидации на по-широк пазар: 410 милиона долара

Преглед

Shiba Inu (SHIB) претърпя значителен скок в обема на търговия, като се повиши със 110% само за 24 часа. Това увеличение доведе обема на търговия на SHIB до 801 милиона долара, еквивалентни на 34,1 трилиона SHIB, на фона на разпродажба в целия пазар, повлияна от макроикономически фактори и специфични събития, засягащи активи, базирани на мемове.

Ключови фактори, влияещи върху скока на търговията

1. Разпродажба на по-широк пазар:

 • Причина: Публикуването на силен доклад за неселскостопанските заплати за май засили опасенията, че Федералният резерв може да забави очакваните намаления на лихвените проценти. Това доведе до 410 милиона долара ликвидации на целия пазар на криптовалута.
 • Ефект: Несигурността, причинена от този макроикономически фактор, доведе до широка разпродажба, включително в мем монети като SHIB.

2. Преразпределение на пазара:

 • Динамичен отговор: Инвеститорите бързо реагират на нестабилните пазарни условия, като преразпределят своите активи. Някои напускат позиции, за да избегнат допълнителни загуби, докато други се възползват от спада като възможност за покупка.
 • Резултат: Това различно поведение допринесе за значителното увеличение на обема на търговия на SHIB, тъй като участниците на пазара или разпродадоха, или натрупаха SHIB в отговор на нестабилността.

BOME скочи с 20% на фона на спада на Биткойн: бичи сигнал или кратко свиване?

3. Волатилност, управлявана от събития:

 • Поток на живо на Roaring Kitty: Очакваният поток на живо в YouTube от Кийт Гил (Roaring Kitty), известен с участието си в GameStop (GME), повлия на акциите на мемовете и монетите на мемовете, като добави към турбуленцията на пазара.
 • Въздействие: Събитието засили натиска за продажба на мем монети, включително SHIB, тъй като инвеститорите реагираха на подновения интерес към акциите на меме и последващите пазарни движения.

Обем на търговия и пазарни настроения

Драматичното увеличение на обема на търговия на SHIB предполага повишена активност и интерес сред търговците, вероятно поради следните причини:

 • Спекулации с краткосрочни движения: Инвеститорите може да спекулират с движенията на цените на SHIB, за да се възползват от нестабилността на пазара.
 • Панически продажби срещу опортюнистично купуване: Спадът на пазара изглежда е причинил както панически продажби, така и опортюнистично купуване, което води до увеличени обеми на търговия, тъй като участниците реагират различно на условията.

Технически анализ

Ключови нива за гледане:

 1. Нива на поддръжка:

  • $0,0000207: Предишно ниво на поддръжка за наблюдение за потенциални отскоци, ако пазарът продължи да спада.
  • $0,0000236: Текущо ниво; трябва да се задържи, за да поддържа импулс нагоре.
 2. Нива на съпротива:

  • $0,0000294: Цел за възходящи движения; надминаването на това може да сигнализира за по-нататъшен потенциал нагоре.
  • $0,000031: Вторично ниво на съпротива, където преодоляването му може да доведе до повече възходящи настроения.

Технически индикатори

1. Индекс на относителна сила (RSI):

 • Тълкуване: Нивата на RSI трябва да се наблюдават за условия на свръхпокупка или свръхпродажба. RSI под 30 обикновено показва състояние на свръхпродаденост, докато над 70 предполага свръхкупуване.

2. Пълзящи средни (MA):

 • Краткосрочен MA: Полезен за идентифициране на непосредствени посоки на тренда и възможни нива на подкрепа/съпротива.
 • Дългосрочен MA: Помага за определяне на цялостната тенденция и потенциални точки на обръщане.

Настроения на пазара и потенциални сценарии

Възходящ сценарий:

 • Потенциал за отскок: Ако SHIB се задържи над ключовите нива на подкрепа и обемът на търговия показва устойчив интерес, може да има отскок към нива на съпротива като $0,0000294.
 • Възможност за закупуване: Условията на свръхпродаденост биха могли да представляват възможност за закупуване, ако положителното пазарно настроение се върне и SHIB покаже признаци на стабилизиране.

Мечи сценарий:

 • Допълнителен спад: Ако SHIB не успее да се задържи над критичното ниво на поддръжка от $0,0000236, той може да намалее към следващото ниво на поддръжка от $0,0000207.
 • Продължаваща волатилност: Продължаващите по-широки пазарни разпродажби и външни събития може да продължат да оказват натиск надолу върху SHIB.

Неутрален сценарий:

 • Консолидация: SHIB може да се стабилизира между текущите нива на подкрепа и съпротива, което води до период на консолидация преди следващото голямо движение на цената.

Стратегия за търговци

1. Краткосрочни търговци:

 • Фокус: Капитализирайте се от променливостта, като наблюдавате отблизо нивата на подкрепа и съпротива. Използвайте стоп-лос поръчки за управление на риска.
 • Входни точки: Помислете за влизане при нива на подкрепа и излизане при точки на съпротива или задаване на плаващи стопове.

2. Дългосрочни инвеститори:

 • Фокус: Потърсете потенциални възможности за закупуване, ако SHIB продължи да показва условия на свръхпродаденост и по-широкият пазар се стабилизира.
 • Стратегия за задържане: Поддържайте позиции, ако SHIB се стабилизира и покаже признаци на дългосрочно възстановяване.

3. Управление на риска:

 • Поръчки за спиране на загубата: Използвайте поръчки за спиране на загубата, за да смекчите потенциалните загуби в случай на продължаващи спадове.
 • Диверсификация: Помислете за диверсификация на холдингите, за да управлявате цялостната рискова експозиция в нестабилна пазарна среда.

Заключение

Значителното увеличение на обема на търговия на Shiba Inu на фона на по-широка пазарна разпродажба подчертава динамичния характер на пазара на криптовалута. Инвеститорите реагират бързо на макроикономически показатели и конкретни събития, което води до повишена търговска активност в SHIB. Мониторингът на ключови нива на подкрепа и съпротива, заедно с технически индикатори като RSI и пълзящи средни, може да даде представа за потенциални бъдещи движения на цените. Търговците и инвеститорите трябва да останат предпазливи и да обмислят стратегии за управление на риска, за да се справят с настоящата нестабилност на пазара.

Публикацията на Олег Димитров: "Shiba Inu (SHIB) скочи на нестабилен пазар: бичи сигнал или кратко свиване?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!