Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ситуация със сигурността на Web3 през юли: Хакерските дейности са широко разпространени и различни инциденти включват обща сума от над 400 милиона щатски долара

Отново е време за месечна проверка за сигурност! Според Beosin EagleEye мониторинг на риска за сигурността, ранно предупреждение и мониторинг на платформата за блокиране на компанията за одит на сигурността на блокчейн Beosin, през юли 2023 г. броят на различните инциденти със сигурността и размерът на загубите са се увеличили значително в сравнение с юни. През юли са се случили повече от "31" по-типични инцидента със сигурността, а общата сума на различните инциденти със сигурността е достигнала 415 милиона щатски долара. Сред тях общата сума на загубите от атака е около 180 милиона щатски долара, увеличение от 89% в сравнение с юни; общата сума на Rug Pull е 24,46 милиона щатски долара, което е около 5 пъти сумата на Rug Pull през юни. В допълнение, ненормалното изтичане на средства на MultiChain включваше сума от 210 милиона щатски долара.

Този месец имаше много инциденти със сигурността на стойност повече от десетки милиони долари: кръстосаният мост MultiChain има необичаен отлив от 210 милиона щатски долара; старата версия на Vyper има множество Curve басейни, атакувани поради уязвимости, в резултат при загуба от 61,7 милиона щатски долара; горещият портфейл на Alphapo беше откраднат 60 милиона щатски долара; доставчикът на криптирани платежни услуги CoinsPaid беше откраднат за 37,3 милиона щатски долара; протоколът за кръстосана верига Poly Network беше атакуван и загуби 10,1 милиона щатски долара. В допълнение, инциденти с измамно бягство също се случваха често този месец.Най-голямата замесена сума беше проектът BALD във веригата Base, а внедрителят реализира печалба от около 9,28 милиона щатски долара.

По отношение на DeFi възникнаха общо „17“ типични инцидента със сигурността

No.1 На 2 юли проектът Aave fork във веригата Pulse претърпя атака на управлението и загуби около $900 000.

No.2 На 2 юли беше подозирано, че протоколът за кръстосана верига Poly Network е атакуван поради изтичане на частен ключ, което води до загуба от около 10,1 милиона щатски долара.

No.3 От 7 юли общо 210 милиона щатски долара са изтекли от кръстосания верижен мост Multichain. На 14 юли, според официалния Twitter, изтичането на средства е преведено от семейството на главния изпълнителен директор на екипа. Изпълнителният директор Джао Джун е бил отведен от китайската полиция и екипът на Multichain е бил принуден да спре операциите.

No.4 На 8 юли договорът на Civfund беше атакуван и загубата беше около 180 000 щатски долара.

No.5 На 10 юли ArcadiaFi беше атакуван от двете вериги на Ethereum и Optimism и загуби около $450 000.

No.6 На 11 юли Libertify претърпя атака за повторно влизане на двете вериги на Polygon и Ethereum и загуби около $450 000.

No.7 На 11 юли Rodeo Finance, споразумението за екологичен ливъридж Arbitrum, беше атакувано от манипулиране на цените и загуби около 880 000 щатски долара.

No.8 На 12 юли WGPT във веригата BNB беше атакуван от бърз заем и загуби около $80 000.

No.9 На 18 юли BNO във веригата BNB претърпя атака на бърз заем и загуби около $500 000.

No.10 На 20 юли се случиха серия от airdrop() атаки за уязвимост на BNB Chain, включващи FFIST, AI-Doge, QX, Utopia и други токени, с обща загуба от около 300 000 щатски долара.

No.11 На 21 юли Conic Finance претърпя атака за повторно влизане и загуби около $3,2 милиона.

No.12 На 22 юли естонският доставчик на услуги за криптиране на плащания CoinsPaid съобщи, че е бил атакуван и криптовалута на стойност 37,3 милиона долара е била открадната.

No.13 На 25 юли Palmswap на BNB Chain беше атакуван и загуби около $900 000.

No.14 На 25 юли Eralend, протоколът за заемане на Zksync, претърпя флаш заемна атака и загуби около $3,4 милиона.

Горещият портфейл на доставчика на платежни услуги за криптовалута No.15 Alphapo беше откраднат, което доведе до загуба от 60 милиона долара.

No.16 На 27 юли Карсън от BNB Chain беше атакуван и загуби около $140 000.

No.17 На 30 юли множество пулове на Curve бяха хакнати поради уязвимостта при неуспешно заключване срещу повторно влизане в старите версии на Vyper 0.2.15, 0.2.16 и 0.3.0. Пуловете pETH/ETH, mSETH/ETH, alETH/ETH, CRV/ETH загубиха общо $61,7 милиона.

Beosin: Общата сума, участваща в различни инциденти със сигурността на Web3 през юли, достигна 415 милиона щатски долара

По отношение на измамите и бягствата имаше „8“ типични инцидента със сигурността

No.17 На 3-ти се случи Rug Pull в проекта за криптиране Encryption AI.Разработчикът отне 2 милиона щатски долара и публикува съобщение в социалните медии, твърдейки, че е „сериозно пристрастен към хазарта“.

No.2 На 18 юли се случи Rug Pull на GMETA на BSC и внедрителят реализира печалба от 3,67 милиона щатски долара.

No.3 На 19 юли се случи Rug Pull на IPO токените на BSC и внедрителят реализира печалба от 480 000 щатски долара.

No.4 На 20 юли се случи Rug Pull на проекта Flashmall на BSC и внедрителят реализира печалба от 550 000 щатски долара.

No.5 На 22 юли се случи Rug Pull на токена IEGT на BSC и внедрителят реализира печалба от около 1,14 милиона щатски долара.

No.6 На 28 юли DefiLabs от BNB Chain избяга и измамниците спечелиха 1,4 милиона щатски долара.

DeFiLabs твърди в Twitter, че платформата е „претърпяла неочаквани проблеми“, докато „преминава през поддръжка и актуализации“.

No.7 На 29 юли споразумението за агрегатор на приходи от zkSync Era Kannagi Finance имаше Rug Pull, включващо сума от около 2,13 милиона щатски долара.

No.8 На 31 юли се случи Rug Pull на проекта BALD във веригата Base и внедрителят реализира печалба от около 5000 ETH (около 9,28 милиона щатски долара).

По отношение на надзора на престъпленията/случаите с криптиране, възникнаха общо „6“ типични инцидента със сигурността

No.17 На 11 юли Министерството на правосъдието на САЩ обяви първото наказателно дело, включващо атаки на интелигентни договори срещу операции на DEX. Shakeeb Ahmed, старши инженер по сигурността в международна технологична компания, използва опита си, за да измами борсата и нейните потребители, като открадна приблизително 9 милиона долара в криптовалута.

No.2 На 18 юли полицията в Хубей, Китай, разби „първото дело за виртуална валута“ в страната, включващо общо 400 милиарда юана.

No.3 На 18 юли Еди Александър, основателят на нюйоркската платформа за криптиране EminiFX, беше осъден на девет години затвор за измама на повече от 25 000 инвеститори в платформата за търговия EminiFX, възлизаща на над 248 милиона щатски долара.

No.4 На 25 юли Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) обвини двойката Майкъл и Аманда Грифис от Тенеси за предполагаема измама на повече от 100 души чрез стоков пул с цифрови активи, наречен „Божия благословия чрез крипто“, набирайки над 6 милиона долара.

Новини No.5 на 25 юли южнокорейските прокурори преследваха 49 души, заподозрени в спекулации с виртуални активи, защото са използвали спекулации с виртуални активи, за да получат 390 милиарда вона (около 304 милиона щатски долара) неправомерни печалби.

No.6 На 28 юли британски съд осъди двама измамници с криптовалута на шест години затвор, включващи сума от около 500 000 паунда.

С оглед на новата ситуация в текущото поле за сигурност на блокчейн, "Beosin" обобщава тук:

Като цяло през юли 2023 г. различните инциденти и загуби, свързани със сигурността на блокчейн, се увеличиха значително. Общата сума, участваща в различни инциденти със сигурността, достигна 415 милиона щатски долара.

Този месец PolyNetwork, Alphapo и други инциденти с изтичане на частни ключове причиниха огромни загуби. Препоръчително е проектната страна да установи строг процес за управление на частни ключове, да приеме механизъм за много подписи и да забрани използването на частни ключове в мрежова среда . В допълнение, атаките за уязвимост при повторно влизане се увеличиха значително този месец и се препоръчва страните по проекта да намерят професионална компания за сигурност, която да извърши одит преди стартирането. Уязвимостта на версията на компилатора на Vyper, която се появи този месец, изисква общността да работи заедно, за да предложи план за подобрение. В допълнение, има чести инциденти с Rug Pull този месец. Потребителите се съветват внимателно да проучат предишните проучвания на проекта и да проверят съответните одитни доклади, за да избегнат загуби на активи.

Публикацията на Николай Кръстев: "Ситуация със сигурността на Web3 през юли: Хакерските дейности са широко разпространени и различни инциденти включват обща сума от над 400 милиона щатски долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!