Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Скок на цената на Биткойн: може ли да достигне нови върхове?

Скок на цената на...
Скок на цената на Биткойн: може ли да достигне нови върхове?

Текущи Биткойн тенденции и прогнози: Задълбочен анализ

Скорошните движения на Биткойн предизвикаха значителни дискусии и анализи, особено по отношение на потенциала му да достигне нови върхове за всички времена на фона на променливи пазарни условия. Ето един задълбочен поглед върху ключовите фактори, влияещи върху цената на Биткойн и какво прогнозират пазарните експерти.

1. Разхлабване на централната банка и макроикономически фактори

Глобален цикъл на облекчаване:

 • Действия на централната банка : Скорошните намаления на лихвените проценти от Централната банка на Канада и Европейската централна банка сигнализират за началото на глобален цикъл на облекчаване. Анализатори като Markus Thielen от 10x Research предполагат, че тези действия могат да създадат благоприятна среда за Bitcoin. Мерките за облекчаване обикновено намаляват разходите по заеми и увеличават ликвидността, което може да повиши цените на активите, включително Биткойните.
 • Икономически показатели за САЩ : Смесени данни за заетостта в САЩ, с по-висока безработица (4,0%), но по-добри от очакваното разкрити работни места, предполагат забавяне на икономическия растеж. Този сценарий може да окаже натиск върху Федералния резерв да възприеме по-сговорчива позиция, потенциално облагодетелствайки Биткойн.

Инфлационни тенденции:

 • Намаляване на инфлацията : Тилен отбелязва, че отслабването на растежа и потребителските разходи в САЩ допринасят за забавяне на инфлацията. По-ниската инфлация може да намали неотложността от агресивни увеличения на лихвените проценти, потенциално подкрепяйки цената на Биткойн.

2. Капиталови потоци и прогнози за цените

Входящи капиталови потоци:

 • Скорошни входящи потоци : Миналата седмица Биткойн отбеляза 4,8 милиарда долара входящи потоци, но това се превърна само в увеличение на цената от 3,1%, което не достига прогнозираното увеличение от 5,8%.
 • Бъдещи входящи потоци : Анализът на Thielen показва, че ще са необходими допълнителни $13 милиарда нов капитал, за да може Биткойнът да достигне около $83 000. Този размер на притока би изисквал значителна ангажираност на инвеститорите, но се счита за възможен предвид макроикономическата обстановка.

Ценови цели:

 • Краткосрочна съпротива : Биткойн трябва да пробие над тренд линията от $71 600, за да запали допълнителен импулс нагоре. Нивото от $67 500 се идентифицира като критична подкрепа, която трябва да се задържи, за да се избегне по-нататъшен спад.

3. Настроения на пазара и дългосрочни тенденции

Настроенията на инвеститорите:

 • Възходяща перспектива : Въпреки скорошните корекции, пазарните нагласи остават оптимистични относно дългосрочния потенциал на Биткойн. Анализаторите смятат, че облекчаването на паричните политики и подобряването на макроикономическите условия може да тласне Биткойн към нови върхове.
 • Институционален интерес : Повишените тегления от борси и нарастващото институционално участие показват, че дългосрочните притежатели са уверени в потенциала на Биткойн, подкрепяйки възходящия разказ.

Пазарна динамика:

 • Фаза на натрупване : Текущото поведение на пазара е показателно за фаза на натрупване, при която цените остават обвързани с диапазон, но постепенно се изграждат за пробив. Този модел е в съответствие с типичните цикли след преполовяване в историята на Биткойн, което предполага, че се поставя основа за значително рали.

4. Сравнителен анализ с Ethereum

Ethereum Перспективи:

 • По-слаби настроения : Thielen изрази по-малко оптимизъм за Ethereum в сравнение с Bitcoin, особено по отношение на въздействието на Ethereum ETF. Очакванията са, че търсенето на Ethereum може да не получи същия тласък като Bitcoin, което ще доведе до по-слаби движения на цените.
 • Движение на цените : Ethereum наскоро падна до $3640, пробивайки ключово ниво на подкрепа от $3725, но успя леко да се възстанови през уикенда. Това отразява по-нестабилно и по-малко предвидимо ценово действие в сравнение с Биткойн.

Резюме

Настоящата траектория на Биткойн предполага потенциал за нови исторически върхове, подкрепени от благоприятни макроикономически условия и значителни притоци на капитал. Ключовите точки включват:

 • Глобално облекчаване : Намаляването на лихвените проценти от страна на централните банки може да осигури ликвидността, необходима за покачване на Биткойн.
 • Приток на капитал : Необходими са допълнителни $13 милиарда нови инвестиции, за да се насочат към $83 000.
 • Настроения на пазара : Дългосрочните притежатели и институционалните инвеститори остават оптимистични, което показва доверие в стойността на Биткойн.

Прогноза за цената на Litecoin (LTC): Може ли да достигне нови върхове през 2024 г.?

Обратно, Ethereum е изправен пред по-предпазлива перспектива, с очаквания за по-ниско търсене и по-нестабилно ценово действие. Общият пазар остава във фаза на натрупване, подготвяйки сцената за потенциални бъдещи ралита след цикъла на преполовяване на Биткойн.

Ключови нива за гледане:

 • Биткойн : Съпротива при $71 600 и подкрепа при $67 500.
 • Ethereum : Наблюдава се възстановяване над $3700 и съпротива близо $3725.

Заключение

Инвеститорите трябва да останат бдителни за макроикономическите тенденции, притока на капитал и пазарните настроения. Разбирането на тази динамика ще бъде от решаващо значение за навигирането в предстоящите фази в движението на цената на Биткойн и за вземането на информирани инвестиционни решения.

Публикацията на Тодор Цонев: "Скок на цената на Биткойн: може ли да достигне нови върхове?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!