Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

След срива на крипто цените - какво следва

Срив на крипто цените: SOL, ADA, MATIC, SHIB рязко паднаха с 20% за една нощ – какво се случва?

Криптовалутите от някои от най-добрите блокчейни на пазара загубиха над 20% от стойността си за една нощ, тъй като известната компания за финансови услуги, Robinhood, обяви, че ще премахне криптовалутите Cardano (ADA), Polygon (MATIC) и Solana (SOL) от своята платформа в петък.

„Ние редовно преглеждаме крипто, което предлагаме в Robinhood. Въз основа на последния ни преглед решихме да прекратим поддръжката за Cardano (ADA), Polygon (MATIC) и Solana (SOL) на 27 юни 2023 г. в 18:59 ET. Никакви други монети не са засегнати и вашата крипто все още е в безопасност на Robinhood“, се казва в изявление на компанията.

Новината дойде, тъй като криптовалутите бяха споменати в последните съдебни дела на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), заведени на 5 и 6 юни срещу крипто борсите Binance и Coinbase.

Monero (XMR) се срива с 31,3% след премахване на Binance: Какво следва?

Родният токен на Binance BNB оттогава претърпя сериозен удар, спадайки с около 9,5% през последните 24 часа, търгувайки до $236 към 10 юни 2023 г. Инвеститорите по целия свят са загрижени, че действията на SEC ще имат трайно въздействие върху крипто пазарите.

Докато и двата дела бяха доста различни, SEC обвинява и двете борси в нарушения на закона за ценните книжа. Binance, както и неговият главен изпълнителен директор Changpeng Zhao и две други страни са изправени пред 13 обвинения, включително противопоставяне на регулаторите относно операциите на блокчейн.

Междувременно обвиненията на SEC, насочени към Coinbase, твърдят, че борсата работи като нерегистриран брокер, клирингова агенция и борса за ценни книжа. Освен това данните за блокчейн показаха, че китовете, свързани с известната борса Robinhood, са били доста активни през последните часове, като са депозирали 9,4 милиона MATIC токени към редица борси, отбелязват туитове, публикувани от платформата за крипто анализ Lookonchain.

Освен това платформата добави, че компанията за търговия с крипто активи Cumberland е депозирала огромни количества MATIC токени на двете борси, насочени от SEC. Досега Cumberland е депозирал 9 милиона монети MATIC в Binance и 5 милиона в Coinbase.

Според CoinMarketCap, ADA е спаднал с 18,5%, SOL е спаднал с 22,7%, MATIC е паднал с 25,5%, а SHIB е загубил над 17% от стойността си, достигайки $0,00000658 към момента на писане. В по-широк мащаб, водещи криптовалути като Биткойн (BTC) и Ethereum (ETH) също са уловени в ефекта на вълните на този мечи пазар. Те се понижиха съответно с 3,48% и 5,55% през последните 24 часа, подчертавайки широко разпространената волатилност в пространството на цифровите активи.

Публикацията на Георги Шопов: "След срива на крипто цените - какво следва" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!