Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Solana със скок от 520% за година

Solana със скок от...
Solana със скок от 520% за година

Solana записва скок от 520% за 1 година: Какви притеснения може да предизвика този показател за бикове?

Рязко нарастващото рали на Solana е изправено пред предизвикателства, свързани с несъответствието на ликвидността: Анализиране на въздействието на срива на FTX

Solana (SOL) преживя забележително рали, достигайки нови върхове от 2023 г. и търгувайки над $50. Представянето на монетата на дневната графика беше впечатляващо, демонстрирайки скок от 520% през последната година. Въпреки това се появиха опасения относно несъответствието в ликвидността, като прозрения от Kaiko, платформа за крипто анализи, предполагат предизвикателства в ликвидността на SOL, когато се оценява в термини на „родна единица“.

Несъответствие в ликвидност в USD и Местни единици

Kaiko подчертава несъответствието в ликвидността, когато оценява Solana в щатски долари спрямо нейната „естествена единица“ (SOL). Докато ликвидността на Solana в щатски долари е на най-високото си ниво от колапса на FTX, вече несъществуваща крипто борса, свързана с Alameda Research, виден маркет мейкър, ликвидността в местните единици е в най-ниската си точка след колапса на FTX.

Въздействие на срива на FTX

Сривът на FTX през ноември 2022 г. оказа значително въздействие върху Solana и по-широките крипто пазари. След фалита на FTX, цените на SOL претърпяха рязък спад, падайки от върхове от $220 до едва $8. Страхът от зараза се разпространи на пазара, което доведе до общо свиване на ликвидността.

Solana с 15% скок: Анализатори прогнозират $100

Въпреки общия оптимизъм в общностите на Solana и продължаващото рали в щатски долари, ликвидността на Solana в местните единици се бори да се възстанови. Kaiko предполага, че маркет-мейкърите може да са предпазливи, като поддържат стабилна ликвидност за SOL, дори когато цените му скочат в USD.

Текущо състояние и технически анализ

As от последния анализ цените на SOL се задържат стабилно над $50, поддържайки общ възходящ тренд спрямо USD. По-ниските времеви рамки обаче показват поредица от по-ниски дъна, сигнализиращи за потенциално охлаждане на възходящия импулс и предполагащи, че някои търговци на SOL може да напускат дългите си позиции.

Ключовата подкрепа е идентифицирана на $38, отбелязвайки ноември 2022 върхове и служи като решаващо ниво, което техническите анализатори да наблюдават. Реакцията на това ниво може да даде представа за краткосрочната посока на цената на SOL.

Заключение: Мониторинг на ликвидността и техническите нива

Докато ралито на Solana в Условията в щатски долари са забележителни, предизвикателствата с ликвидността в местните единици показват, че предпазливостта може да е оправдана. Въздействието на срива на FTX продължава да влияе върху динамиката на ликвидността на Solana и може да е необходимо допълнително време за пълно възстановяване.

Търговците и инвеститорите се съветват да наблюдават както показателите за ликвидност, така и ключовите технически нива, особено поддръжката на $38, за да получите цялостно разбиране на текущата пазарна динамика на Solana и потенциалните бъдещи движения.

Публикацията на Сребрин Петров: "Solana със скок от 520% за година" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!