Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Solana (SOL) нагоре с 600% през 2024 г.: Анализатор прогнозира цел от $1000

Solana (SOL) нагоре с...
Solana (SOL) нагоре с 600% през 2024 г.: Анализатор прогнозира цел...

Solana (SOL) отбелязва над 600% увеличение през 2024 г.: Какво движи този метеоритен възход?

От началото на 2024 г. Solana (SOL) демонстрира изключителен подем, отбелязвайки над 600% увеличение. Към момента SOL е на цена от $174, което отразява ръст от 5,1% през последните 24 часа и скромен ръст от 0,8% през последната седмица. Този забележителен растеж отразява по-широка тенденция на нарастващо доверие на инвеститорите и повишена пазарна активност в сектора на криптовалутите.

Пазарни прогнози и прозрения на анализатори

На фона на тази положителна траектория, забележителният финансов анализатор Раул Пал, основателят и главен изпълнителен директор на Real Vision и Global Macro Investor, сподели своите прозрения за бъдещия потенциал на криптовалутите като Bitcoin, Ethereum и Solana. Пал идентифицира тези активи като „доказани и тествани в битки“, което предполага стабилно бъдеще за тези цифрови валути на постоянно нестабилния пазар.

Анализът на Pal сочи към възходящо бъдеще за Solana, прогнозирайки потенциално увеличение до 47 пъти от предишните му дъна, с ценови цели, вариращи между $750 и $1000 за SOL. Тази прогноза подчертава силното представяне на Solana и нарастващата му значимост като конкурент на Ethereum [ETH]. Пал е подобен оптимист за Ethereum, очаквайки той да надмине рекордните си върхове до 2025 г.

Движещи фактори зад растежа на Солана

Пал приписва потенциалните печалби за SOL на комбинация от увеличено използване и технологичен напредък, особено подчертавайки развитието на „Fire Dancer“, решение за мащабируемост за Solana. Той прави паралели между текущата пазарна динамика и възхода на Ethereum през 2020 г., предполагайки, че подобна траектория може да е на хоризонта за Solana. Пал специално отбеляза:

„Ако се върнете към 2020 г., Ethereum започна да се базира и след това започна да се представя по-добре от лятото нататък. Наистина започна да се набира към края на 2020 г. и след това до 2021 г. стана балистичен, знаете, премина в пълен бананов режим. Мисля, че ще видим нещо подобно.”

Роля на NFT в нарастването на Solana

Пал също подчерта ролята на незаменимите токени (NFT) за потенциално стимулиране на значителния скок на Solana. Той предположи, че много настоящи инвеститори в memecoin преди това са се занимавали с NFT, подчертавайки евтиното създаване на NFT на Solana и очаквайки нови, иновативни приложения за тях в бъдеще. Пал отбеляза:

„Някой ще измисли друга употреба на незаменим токен, независимо дали е конкретно произведение на изкуството или нещо културно релевантно, което работи по същия начин като мем монета, и можете да ги купите на безценица.“

Основи: Готова ли е Solana за 47x?

Текущите пазарни данни подкрепят оптимистичния възглед на Пал. Отвореният интерес към Solana, индикатор за ликвидността на фючърсния пазар, наскоро се увеличи със 7,69%, достигайки оценка от 2,62 милиарда долара. Това покачване на отворения интерес, съчетано с 20% скок в обема, показва нарастващ интерес от страна на търговците, потенциално подготвяйки сцената за по-нататъшни увеличения на цените.

В допълнение, броят на активните адреси за Solana, според Solscan, е отбелязал стабилно увеличение, нараствайки от под 800 000 миналия месец до над 1 милион днес. Този ръст на активните адреси показва нарастваща ангажираност на потребителите и процент на приемане, което може да сигнализира за укрепване на мрежата и потенциално по-високо търсене на SOL. Наскоро беше съобщено, че Solana успя да надмине Ethereum по активни адреси, въпреки че Ethereum продължава да води по обем на транзакциите.

Solana скочи: Анализатор прогнозира цел от $250, тъй като SOL обръща съпротивата към подкрепа

Междувременно показателите за волатилност от Santiment показват непрекъсната низходяща тенденция след скорошно покачване през април. Това намаляване на нестабилността на цените предполага стабилизиране на пазарната цена на Solana, което може да привлече по-консервативни инвеститори, търсещи по-малко рискови крипто активи.

Стратегически прозрения и перспективи за бъдещето

**1. Увеличено използване и технологичен напредък: Растежът на Solana може да се отдаде на нарастващото му използване и развитието на технологичен напредък като Fire Dancer, който има за цел да подобри скалируемостта на мрежата. Тези подобрения правят Solana по-привлекателна за разработчиците и инвеститорите, повишавайки търсенето на SOL.

**2. Институционален интерес и пазарно доверие: Значителното увеличение на отворения интерес и обема на търговията означава нарастващ интерес от институционални инвеститори и търговци. Този приток на капитал не само повишава цената на Solana, но и повишава доверието на пазара, което го прави по-привлекателен актив за дългосрочни инвестиции.

**3. Активен растеж на адреси и ангажираност на потребителите: Нарастването на броя на активните адреси в мрежата на Solana показва нарастваща ангажираност и приемане на потребителите. Този показател е от решаващо значение, тъй като отразява нивото на здравето и активността на мрежата, което предполага силна и разширяваща се общност от потребители и разработчици.

**4. Стабилизиране и намалена волатилност: Намаляването на показателите за волатилност подчертава стабилизиране на пазарната цена на Solana. Тази стабилност вероятно ще привлече по-консервативни инвеститори, които търсят инвестиции с по-нисък риск в нестабилния пазар на криптовалута. Стабилната цена може също да насърчи по-голямо приемане и дългосрочно задържане.

Заключение: Предстои възходящият път за Солана

Впечатляващото представяне на Solana през 2024 г., белязано от 600% увеличение, се дължи на комбинация от увеличено използване, технологичен напредък и нарастващо доверие на инвеститорите. Възходящите прогнози на Раул Пал, подкрепени от текущите пазарни данни, предполагат обещаващо бъдеще за Solana, с потенциални ценови цели, вариращи между $750 и $1000 за SOL.

Тъй като Solana продължава да привлича институционален интерес и ангажираност на потребителите, тя е в добра позиция да се възползва от тези тенденции. Развитието на нови технологии и очакваните употреби на NFT допълнително засилват потенциала му за растеж. Инвеститорите трябва да наблюдават ключови показатели като отворен интерес, активни адреси и показатели за волатилност, за да преценят здравето и траекторията на пазарното представяне на Solana.

Като цяло, стабилните основи на Solana и положителното пазарно настроение предполагат, че тя е готова за продължаващ растеж, което я прави привлекателен актив както за краткосрочните търговци, така и за дългосрочните инвеститори.

Публикацията: "Solana (SOL) нагоре с 600% през 2024 г.: Анализатор прогнозира цел от $1000" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!