Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Солана (SOL): Появява ли се добре познатият модел „Глава и рамене“?

Солана (SOL): Появява...
Солана (SOL): Появява ли се добре познатият модел „Глава и рамене“?

Ценови анализ на Solana (SOL): Потенциално обръщане на тенденцията, докато анализаторите следят за мечи сигнали

Пазарните анализатори са нащрек, докато наблюдават отблизо ценовата графика на Solana (SOL) за всякакви признаци на прословутия модел „Head and Shoulders“ (H&S), потенциален предвестник на мечи спад. Въпреки текущото отсъствие на окончателен H&S модел, експертите предупреждават, че заплахата от обръщане на тенденцията е голяма, с потенциални последици за възходящата траектория на Солана.

Разбиране на модела „Глава и рамене“

Моделът H&S се характеризира с три отличителни пика – ляво рамо, централен връх (глава) и дясно рамо – разделени от долини (корита). Тези елементи създават визуално представяне на диаграмата с критична опорна линия, известна като „деколте“, начертана през най-ниските точки на коритата. Завършването на този модел, особено с появата на дясното рамо, означава отслабване на покупателната сила и може да отбележи значителна промяна от възходящи към мечи пазарни перспективи.

Последните движения на Солана

Скорошните движения на цените на Solana на борсата Kucoin не отговарят на типичния модел на H&S. Вместо това графиката разкрива последователна възходяща тенденция, прекъсвана от редовни корекции. Въпреки липсата на окончателна структура, анализаторите подчертават необходимостта от предпазливост, тъй като заплахата от обръщане на тенденцията продължава.

Гледна точка на теорията на вълната на Елиът

Модел глава и рамене

За да придобият по-нюансирана гледна точка върху движенията на Солана, анализаторите се обръщат към теорията за вълната на Елиът. Тази теория постулира, че пазарните цени следват предвидима последователност от пет вълни, състояща се от три „мотивиращи“ вълни и две „коригиращи“ вълни. Настоящите наблюдения предполагат, че Солана може да е в края на такава последователност, като последната „мотивна“ вълна потенциално достига своя връх. Това може да се изтълкува погрешно като H&S формация, добавяйки сложност към анализа.

Потенциални последствия за Solana

Пълното формиране на модел H&S на диаграмата на Solana може да има значителни последици за позицията му на пазара. Спад под деколтето би потвърдил мечия модел, потенциално предизвиквайки вълна от разпродажби, тъй като пазарните участници се стремят да минимизират загубите или да се възползват от движението надолу. Този сценарий би означавал изчерпване на възходящата енергия, която доведе SOL до сегашните му нива, вероятно поставяйки началото на нов мечи цикъл.

Докато пазарните анализатори продължават да разглеждат внимателно ценовата диаграма на Solana за всякакви признаци на модела Head and Shoulders, общността на криптовалутите остава на ръба. Въпреки че текущата диаграма може да не показва категорично формацията, потенциалът за обръщане на тренда е причина за безпокойство. Търговците и инвеститорите се съветват да останат бдителни и да адаптират стратегиите си съответно, като вземат предвид последиците както от модела H&S, така и от теорията на вълната на Елиът върху бъдещите пазарни движения на Solana. Само времето ще покаже дали Solana ще продължи възходящата си траектория или ще се изправи пред значителна промяна към мечи цикъл. Очаквайте актуализации в реално време относно пазарното представяне на Solana.


Свързани новини

Още новини с автор : Георги Шопов

Топ крипто новини

VanEck Bitcoin ET...
VanEck Bitcoin ETF рязко намалява предварителните такси, поставя началото на крипто достъпността

VanEck Bitcoin ETF преживява скок преди намаляване на таксите Спот биткойн ETF на VanEck стана свидетел на безпрецедентен скок в търговската...

Cardano (ADA) ско...
Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на биткойн

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни, яхвайки стабилността на биткойн: Анализаторите прогнозират продължителен бул рън с предстоящо ниво от $1...

Shibarium Blockch...
Shibarium Blockchain постига 360 милиона транзакции: екосистемата на Shiba Inu с растеж и иновации

Shibarium Blockchain достига 360 милиона транзакции: Скок в растежа на екосистемата Shiba Inu В една забележителна крачка напред, блокчейн...

Декодиране на бит...
Декодиране на биткойн китове: Али Мартинез разкрива прозрения сред динамиката на пазара

Отключване на поведението на биткойн китовете: Прозрения от анализатора Али Мартинез В динамичния свят на криптовалутите, разбирането на...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове