Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Solana (SOL) спира: възстановяване или срив? Пазарен анализ и прогноза на цените

Solana (SOL) спира:...
Solana (SOL) спира: възстановяване или срив? Пазарен анализ и...

Solana (SOL) е изправен пред несигурен път: Ще се събере ли или ще се срине?

Solana (SOL), криптовалута, известна със своята висока производителност и мащабируемост, навлезе във фаза на стагнация. След обещаващо начало на цикъла, цената на SOL се задържа в тесен диапазон, оставяйки инвеститорите да се чудят за бъдещата й посока. Продължаващата битка между бикове и мечки доведе до задънена улица и няколко индикатора сочат смесена перспектива за следващите седмици.

Текуща пазарна позиция

Действие на застояла цена

През последните две седмици SOL беше ограничен между $158 и $173 . Това обвързано с диапазон движение показва нерешителност на пазара, като нито възходящите, нито мечите сили печелят ясно надмощие. Забележителният технически индикатор, 50-периодната плъзгаща се средна, пресичаща под 200-периодната плъзгаща се средна , формира това, което е известно като "кръст на смъртта". Този мечи сигнал предполага, че преобладава краткосрочният натиск за продажба.

Технически индикатори

 • Пълзящи средни : Кръстът на смъртта предполага низходяща тенденция в краткосрочен план.
 • Индекс на относителна сила (RSI) : В момента около 64 , RSI показва, че SOL е по-близо до горната граница на неутралната зона, но все още не е в територията на свръхкупуване. Това показва умерен импулс за покупка, макар и не достатъчно силен, за да предизвика пробив.
 • Ценови модел : SOL претърпя рязък спад, последван от интензивна консолидация, отразяваща несигурността на пазара.

Прозрения за социалния пазар и пазара на деривати

Намаляване на социалните показатели

Социалният обем и социалното господство на SOL намаляват. Тази тенденция показва, че интересът на крипто общността към SOL намалява, което може да повлияе негативно на движението на цените. Намалената социална ангажираност често корелира с по-нисък пазарен ентусиазъм и търговска активност.

Преглед на пазара на деривати

Пазарът на деривати рисува смесена картина:

 • Обем на търговия : Обемът на търговия е намалял с 60,44% до $2,90 милиарда , сигнализирайки спад в търговската активност и интереса.
 • Съотношение дълги/къси позиции : Общото съотношение дълги/къси позиции е 0,9324 на 24-часова база, което отразява почти еднакво предпочитание за дълги и къси позиции. Този баланс предполага пазарна несигурност относно следващия ход на SOL.

Интересното е, че на борси като Binance и OKX, съотношенията дълги/къси позиции са значително по-високи ( съответно 2,9277 и 3,01 ), което показва по-бичи настроения сред търговците на тези платформи.

Ликвидации и пазарни настроения

Анализ и прогноза на цените на Solana (SOL): Корекция или напредване на бика?

На пазара се наблюдава концентрация на ликвидации, особено кратки ликвидации по време на пикове на цените. Този модел предполага, че пазарът е предразположен към внезапни възходящи движения, които могат агресивно да изтласкат късите продавачи от техните позиции. Подобна динамика предполага потенциал за краткосрочни ралита, водени от внезапни пикове в натиска за купуване.

Потенциални сценарии за Солана

Път към възстановяване

За да може SOL да излезе от сегашния си цикъл и да се насочи към възстановяване, няколко фактора могат да играят роля:

 • Положителни пазарни настроения : Подобряването на общите пазарни настроения може да осигури необходимата възходяща инерция.
 • Външни фактори : Благоприятни външни фактори, като положителни регулаторни новини или технологичен напредък, биха могли да действат като катализатори за покачване на цените.

Риск от допълнителен спад

Обратно, ако доминират мечи сигнали:

 • Устойчива ниска социална ангажираност : Продължаващият спад на социалния интерес може да влоши низходящата тенденция.
 • Отрицателни пазарни условия : Неблагоприятните пазарни условия или отрицателните новини биха могли да изместят SOL под текущия му диапазон, което да доведе до потенциален срив.

Заключение

Текущата ситуация на Solana отразява пазар на кръстопът, попаднал в баланс между потенциално възстановяване и по-нататъшен спад. Кръстът на смъртта показва краткосрочен мечи натиск, докато RSI и социалните показатели предполагат липса на силен импулс за покупки. Пазарът на деривати показва смесени настроения, като някои борси показват възходяща тенденция.

Инвеститорите трябва да следят отблизо външните фактори, пазарните настроения и ключовите технически индикатори, за да преценят следващия ход на Солана. Въпреки че има място за малко рали, несигурността предполага, че предпазливостта е оправдана.

Публикацията на Георги Шопов: "Solana (SOL) спира: възстановяване или срив? Пазарен анализ и прогноза на цените" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!