Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сривове на крипто пазара: Биткойнът пада с 5%, доджкойн (DOGE) с 8%

Сривове на крипто...
Сривове на крипто пазара: Биткойнът пада с 5%, доджкойн (DOGE) с 8%

Крипто пазарът се срива, тъй като основните токени се сринаха до 8% за 24 часа

Пазарът на криптовалута претърпя значителен спад през последните 24 часа, като основните токени като Биткойн (BTC) , етер (ETH) , ADA на Cardano и BNB на BNB Chain загубиха около 5% от стойността си. Спадът беше воден от SOL на Solana , който спадна със 7% до $185, след като за кратко докосна $200 в понеделник, и Dogecoin (DOGE) , който се срина с повече от 8%. BCH на Bitcoin Cash беше най-губещият сред големите, като падна с 10% на фона на тегленето на печалби след ръст от 40% през изминалата седмица, което беше подкрепено от очакваното халвинг събитие за мрежата на 4 април.

Над $400 милиона в бичи залози, ликвидирани поради промени в пазарните настроения

Широкообхватната разпродажба на крипто пазара доведе до ликвидиране на над $400 милиона бичи залози или дълги позиции. За разлика от това, шортите или залозите срещу пазара поеха относително по-малки $85 милиона в ликвидации. Ликвидация възниква, когато търговецът няма достатъчно средства, за да поддържа отворена сделка с ливъридж, което принуждава борсата да затвори позицията автоматично.

Биткойн е изправен пред съпротива при $71 000, тъй като по-широките пазари показват предпазливост

Според Алекс Купцикевич, старши пазарен анализатор във FxPro, Биткойн е изправен пред съпротива на ниво от $71 000, тъй като по-широките пазари показват предпазливост към по-рисковите активи. Неотдавнашният спад на крипто пазара може да се отдаде на по-силния долар, който оказа натиск върху цените на основните токени.

Дългосрочни притежатели разпродават холдинги, анализаторите на Bitfinex очакват обвързани с диапазон Биткойни

Анализаторите от крипто борсата Bitfinex казаха на CoinDesk в имейл, че някои дългосрочни инвеститори са продали своите притежания през изминалата седмица, добавяйки, че очакват Биткойн да бъде обвързан с диапазона през следващите седмици. „Вярваме, че Биткойнът вероятно ще продължи да се консолидира в рамките на диапазон, тъй като предишното пасивно предлагане, особено сред дългосрочните притежатели (LTH), се продава (макар и в сравнително по-малък мащаб от предишните върхове на бичия пазар), каза Bitfinex .

Доджкойн (DOGE): Консолидация на цените след скока на мемекойн

Анализаторите също така отбелязаха, че има „наблюдавано стратегическо привличане на печалба сред кохортата LTH (притежатели на BTC за повече от 155 дни)“, което може да допринесе за обвързаното с обхвата поведение на Биткойн в близко бъдеще.

Крипто пазарът остава нестабилен, докато инвеститорите се ориентират в несигурен пазар

Неотдавнашният спад на крипто пазара служи като напомняне за присъщата нестабилност на цифровите активи. Тъй като инвеститорите се ориентират в несигурна среда, от решаващо значение е да бъдат внимателни и да поддържат дългосрочна перспектива, когато инвестират в криптовалути.

Въпреки неотдавнашния спад, много анализатори остават оптимистично настроени по отношение на дългосрочните перспективи на крипто пазара, като се позовават на нарастващото институционално приемане и нарастващото масово приемане на цифровите активи. Краткосрочните колебания обаче вероятно ще продължат, тъй като пазарът продължава да узрява и да се адаптира към променящите се икономически условия и регулаторни промени.

Ключови изводи:

  1. Основните криптовалути претърпяха значителни загуби през последните 24 часа, като някои токени загубиха до 8% от стойността си.
  2. Над $400 милиона в бичи залози бяха ликвидирани в резултат на спада на пазара, докато шортите поеха сравнително по-малки $85 милиона в ликвидации.
  3. Биткойнът е изправен пред съпротива на ниво от $71 000, тъй като по-широките пазари показват предпазливост спрямо по-рисковите активи.
  4. Дългосрочните притежатели разпродават своите притежания и анализаторите на Bitfinex очакват Биткойн да остане обвързан с диапазона през следващите седмици.
  5. Крипто пазарът остава нестабилен и инвеститорите трябва да бъдат внимателни и да поддържат дългосрочна перспектива, когато инвестират в цифрови активи.

Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива, за инвеститорите е от съществено значение да бъдат информирани за най-новите развития и тенденции в пространството. Като разбират факторите, които стимулират пазарните настроения и възприемат дисциплиниран подход към инвестирането, крипто ентусиастите могат да се ориентират във възходите и паденията на тази вълнуваща и динамична индустрия.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Сривове на крипто пазара: Биткойнът пада с 5%, доджкойн (DOGE) с 8%" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!