Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Стабилни монети, генериращи доходност: Paxos пуска USDL в ОАЕ

Стабилни монети,...
Стабилни монети, генериращи доходност: Paxos пуска USDL в ОАЕ

Paxos International пуска генериращ доходност стейбълкойн „Lift Dollar“ в ОАЕ

В значително развитие за пазара на криптовалути, Paxos International, клонът в ОАЕ на добре известния емитент на стабилни монети Paxos, пусна нова стабилна монета, генерираща доходност, наречена Lift Dollar (USDL). Този ход се отличава не само с финансовата си иновация, но и със стриктното си съответствие с регионалните закони и разпоредби.

Регулаторна подкрепа и въвеждане на пазара

Paxos направи това съобщение чрез своя регулиран субект към Регулаторния орган за финансови услуги (FSRA) на Глобалния пазар на Абу Даби (ADGM). Тази регулаторна рамка гарантира, че USDL работи в законово съвместима среда, повишавайки доверието и сигурността за потребителите и инвеститорите.

Въвеждането на USDL идва с подход на сътрудничество, тъй като Paxos International планира да си партнира с различни борси и доставчици на услуги за портфейли, за да разшири приемането и използването на стейбълкойн. Тази стратегия има за цел да интегрира USDL в по-широката финансова екосистема, осигурявайки безпроблемно изживяване за потребителите, които искат да използват новия стейбълкойн.

Иновативен механизъм за добив

Отличителна характеристика на USDL е неговата способност за генериране на доходност. За разлика от типичните стабилни монети, USDL предлага овърнайт доходност от краткосрочни, висококачествени ликвидни държавни ценни книжа на САЩ и резервни активи в паричен еквивалент. Това уникално предложение е в съответствие с изискванията на FSRA за безопасно пазене, като гарантира, че доходът е получен от сигурни и надеждни източници.

Съобщението подчертава:

„USDL е уникален на пазара, тъй като потребителите печелят овърнайт доход от краткосрочни, висококачествени ликвидни държавни ценни книжа на САЩ и резервни активи в паричен еквивалент, държани съгласно изискванията за безопасно попечителство на FSRA. USDL се издава без разрешение на Ethereum и изплаща доходност на притежателите на токени ежедневно на планирана база, въз основа на общата стойност на циркулиращите USDL, които са изцяло обезпечени с резервни активи, означава голяма иновация в демократизирането на овърнайт доходността чрез прехвърляне на лихвата, спечелена от резервни активи на стабилни монети, директно от централния емитент към съответните крайни притежатели.“

MakerDAO разкрива PureDai: Напълно децентрализирана революция на стабилни монети

Този иновативен механизъм за доходност демократизира ползите от овърнайт доходностите, традиционно натрупани от централните емитенти, като прехвърля тези печалби директно на притежателите на токени. Тази промяна не само стимулира притежаването на USDL, но и изравнява интересите на емитента и крайните потребители, като потенциално насърчава по-голямо доверие и стабилност на пазара на стейбълкойни.

Последици за пазара на Stablecoin

Пускането на USDL бележи важен крайъгълен камък на пазара на стабилни монети, особено в областта на генерирането на доходност. Предлагайки стейбълкойн, който изплаща дневна доходност въз основа на сигурни и ликвидни резервни активи, Paxos International поставя нов стандарт за това, което стейбълкойните могат да предложат. Това може да привлече по-широк кръг от инвеститори, от институционални играчи до отделни крипто ентусиасти, търсещи както стабилност, така и възвръщаемост на своите цифрови активи.

Сътрудничество и разширяване

Стратегията на Paxos International за сътрудничество с борси и доставчици на услуги за портфейли е от решаващо значение за широкото приемане на USDL. Тези партньорства ще улеснят по-лесния достъп и интегрирането на USDL в различни финансови платформи, което го прави универсален инструмент както за търговски, така и за инвестиционни цели. Чрез вграждането на USDL в по-широката крипто и финансова екосистема, Paxos има за цел да създаде стабилна инфраструктура, която поддържа неговия растеж и полезност.

Заключение: Нова ера за стабилни монети

Въвеждането на Lift Dollar от Paxos International представлява пионерска стъпка в пазара на стабилните монети. Чрез комбиниране на съответствие с нормативните изисквания, иновативни механизми за доходност и стратегическо сътрудничество, USDL има потенциала да предефинира начина, по който стабилните монети се възприемат и използват на финансовия пазар.

Тъй като пазарът на стабилни монети продължава да се развива, инициативи като USDL подчертават продължаващите иновации и адаптация в сектора. Инвеститорите и потребителите могат да очакват с нетърпение повече възможности да печелят печалби от своите цифрови активи, като същевременно се възползват от стабилността и сигурността, които предлагат съвместимите стабилни монети.

Публикацията на Роберт Петров: "Стабилни монети, генериращи доходност: Paxos пуска USDL в ОАЕ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!