Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Стабилните монети „изобщо не са се оказали стабилни“

Стабилните монети...
Стабилните монети „изобщо не са се оказали стабилни“

Стабилните монети „изобщо не са се оказали стабилни“, казват от Bank of Italy

Стабилните монети „изобщо не са се оказали стабилни“, казват от Bank of Italy

Банката на Италия в сряда каза, че последиците от крипто зимата правят „по-ясни аргументи за политически интервенции“. Най-голямата италианска банка в изследователски доклад също подчерта необходимостта от балансиране на регулирането с иновациите.

„Не всички крипто дейности и не всички форми на крипто-активи трябва да бъдат обхванати или трябва да бъдат обхванати от регулирането на финансовия сектор, по-специално когато тяхното емитиране, търговия и държане не обслужват финансовите нужди на клиентите чрез платежна или инвестиционна функция,“ каза банката.

Децентрализацията, която банковите служители нарекоха „наистина неуловима“ и „често илюзия, но понякога реалност“, може да служи като „алтернатива на отдавна установени форми на предприемачество“, се казва в доклада.

Документът от 40 страници не само разгледа по-широката крипто зима, но и макро събитията, които се случиха, след като крипто претърпя спад. Както Terra, така и FTX оставиха дълготрайни белези върху крипто индустрията, като сривът на Terra доведе до загуба на 30% от стойността на крипто пазара. Между Celsius, Three Arrows Capital и Terra, приблизително 53 милиарда долара бяха изтрити от крипто портфейли.

Длъжностни лица, които наблюдават фалита на FTX, все още се борят да намерят активи, за да изплатят задълженията си към кредиторите, като ликвидните активи са на стойност $7 милиарда. Несъществуващата борса дължи около 8,7 милиарда долара на клиенти, според декларация в съда в понеделник.

„Наистина стабилните монети – които понякога се изобразяват като ефективна алтернатива на пазара за трансгранични плащания – изобщо не се оказаха стабилни“, отбелязва вестникът, цитирайки както премахването на стейбълкойна на Terra, така и „бягането“ на Tether.

Стабилните монети изобщо нямат светлина, но когато дойде RWA, ще има.

Интересът на потребителите към крипто остава. Но въпреки нестабилността и рисковете, не може да се отрече, че интересът на потребителите е останал, установи банката.

През април доклад на Morning Consult установи, че инвеститорите остават в крипто – въпреки че използването на студен портфейл скочи до 38%, което е увеличение от 58% спрямо януари 2022 г.

„Също така забелязахме, че тези активи, от пазарна гледна точка, все повече се държат като традиционни активи“, се казва в изявление на централната банка.

Банката настоява за регулиране на посредниците, за да гарантира стандарти за финансово поведение. Относно продължаващите предизвикателства, вестникът каза, че е необходимо да се развенчае „илюзията за децентрализация“, като се извади наяве, че повечето протоколи имат основни заинтересовани страни… които може да са анонимни, но са в състояние да управляват операциите и потенциално да извличат ползи от собствеността.“

Банката на Италия призова за ясен и всеобхватен подход към крипто регулирането, като каза, че правилата трябва също така „да определят ролята, която традиционните институции за финансови услуги, като банките, могат да имат в крипто пространството“.

Всичко е предназначено да накара законодателите да решат как да подходят към активи, които не се вписват в съществуващите регулаторни класификации — от които списъците на банките включват „обезпечени стабилни монети“, както и „родни токени на програмируеми блокчейни, токени за помощ и токени за управление на протоколи“. ”

Банката настоява за сътрудничество между държавите, заявявайки, че крипто не се придържа към граници, както правят традиционните финанси, и следователно изисква „гъвкави и мащабируеми“ споразумения между държавите. Той не дава примери за тези договорености. Банката на Италия не е първата банка, която настоява за международно сътрудничество.

Публикацията: "Стабилните монети „изобщо не са се оказали стабилни“" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!