Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Стратегическият ход на MakerDAO: $600 милиона DAI инвестиция в USDe и sUSDe чрез Morpho Labs

Стратегическият ход на...
Стратегическият ход на MakerDAO: $600 милиона DAI инвестиция в USDe...

MakerDAO обмисля $600 милиона DAI инвестиция в USDe и sUSDe чрез Morpho Labs за стимулиране на растежа и управление на рисковете

MakerDAO, виден играч в сектора за кредитиране на криптовалута, проучва значителна инвестиция от $600 милиона в DAI в USDe и заложен USDe (sUSDe) чрез DeFi протокола за кредитиране на Morpho Labs. Този стратегически ход е в съответствие с целите за растеж на MakerDAO и бележи значително разширяване на участието му в екосистемата за кредитиране на криптовалута.

Предложена стратегия за разпределение и обосновка

Предложеното разпределение от MakerDAO включва насочване на значителна част от неговия стейбълкойн, DAI, към два актива: USDe и неговия заложен аналог, sUSDe, и двата продукта на Ethena Labs, уважаван разработчик на стейбълкойни. Серафим Чекер, ръководител на растежа в Ethena, подчертава потенциалното въздействие на това разпределение върху общата заключена стойност (TVL) на Ethena, което показва съответствие с вътрешните прогнози за растеж на компанията.

Ранните индикатори от трезора Morpho Spark DAI разкриват силно търсене, особено за USDe пулове, което предполага стратегически наклон към активи с по-високи съотношения заем към стойност (LLTV). Това предпочитание може да се отдаде на примамливи предложения за точки и възможността да печелите ENA токени чрез USDe, което отразява целенасочена стратегия за разпределение в полза на USDe.

Освен това, разпределянето на повече средства към USDe служи за справяне с ликвидните рискове, като се има предвид неговата функция за незабавно обратно изкупуване в сравнение с едноседмичния период на незалагане на sUSDe. Тази стратегическа промяна не само подобрява потоците от приходи на Ethene, но също така укрепва рисковия профил на инвестициите, особено по отношение на управлението на ликвидността и стабилността на застрахователния фонд.

Оценка на риска и стратегия за трезор

Aave намалява DAI обезпечението поради опасения за риска, след като MakerDAO одобри интегрирането на USDe

Предложението на MakerDAO включва цялостна оценка на различни рискови фактори, свързани с трезора, включително модели на Morpho rate, прозрачност на попечителството и обмена и рискове от контрагента. Особено безпокойство е значителното обезпечение, дадено на Binance, което предполага излагане на риск от контрагента поради споделена собственост с Ceffu.

Освен това излагането на ликвидни токени за залагане (LST) представлява системен риск за Ethena, въпреки че представлява малка част от пула от обезпечения, като по този начин смекчава цялостното излагане на риск.

Разпределение и препоръки за параметри

В съответствие с оценката на риска, препоръката включва определяне на параметъра на линията на динамичния дългов механизъм (DDM) на 1 милиард DAI и ограничаване на първоначалното общо разпределение на 600 милиона DAI. Този консервативен подход позволява ефективно мащабиране в бъдеще, като същевременно смекчава потенциалните рискове, свързани с бързото разширяване.

Заключение

Обмислянето на MakerDAO за значителна инвестиция в USDe и sUSDe чрез Morpho Labs отразява неговия ангажимент за стимулиране на растежа и ефективно управление на рисковете в рамките на пазара за кредитиране на криптовалута. Чрез стратегическо разпределяне на средства и спазване на изчерпателни протоколи за оценка на риска, MakerDAO има за цел да укрепи позицията си на пазара, като същевременно защитава интересите на инвеститорите и насърчава устойчивия растеж в екосистемата DeFi.

Публикацията на Олег Димитров: "Стратегическият ход на MakerDAO: $600 милиона DAI инвестиция в USDe и sUSDe чрез Morpho Labs" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!