Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Стратегическият ход на Сингапур в крипто сътрудничеството

Стратегическият ход на...
Стратегическият ход на Сингапур в крипто сътрудничеството

Създаване на международни съюзи: Стратегическият ход на Сингапур в крипто сътрудничеството

MAS стартира глобална инициатива за сътрудничество за крипто проекти с международни регулаторни органи

Паричният орган на Сингапур (MAS) обяви стратегическото си сътрудничество с Японската агенция за финансови услуги (FSA), Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA) и Органа за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA), за да се задълбочи в пилотни проекти, фокусирани върху крипто. Тази инициатива разширява Project Guardian, ръководено от MAS начинание за токенизация на активи, и има за цел да подобри ефективността на транзакциите чрез разработване на универсални стандарти за мрежи с цифрови активи.

Разширяване на Project Guardian: Надграждайки основата на Project Guardian, успешна инициатива за токенизация на активи, стартирана през 2022 г., MAS си партнира с ключови глобални финансови субекти. Това сътрудничество ще се фокусира върху проучване на пилотни проекти за цифрови активи в области като фиксиран доход, чуждестранна валута и продукти за управление на активи. Чрез това съвместно усилие MAS има за цел да се ориентира в сложността на ландшафта на цифровите активи и да подобри ефективността на транзакциите.

Стратегическият ход на MicroStrategy на крипто пазара

Трансгранично сътрудничество: Признавайки нарастващия мащаб и сложност на проектите, свързани с крипто, MAS подчертава значението на засиленото трансгранично сътрудничество между регулаторните органи. Създаването на групата за определяне на политиката на Project Guardian, която включва експертизата на FSA, FCA и FINMA, подчертава ангажимента за политически и счетоводни дискусии, оценка на риска и идентифициране на правни пропуски в сферата на цифровите активи.

Общи стандарти и най-добри практики: Целите на групата за сътрудничество включват разработването на общи стандарти за мрежи с цифрови активи и откриването на най-добри практики, които надхвърлят международните граници. Фокусът ще бъде върху насърчаването на оперативната съвместимост, създаването на регулаторни пясъчни кутии и подобряването на образованието за цифрова валута. Групата има за цел да създаде рамка, която гарантира безпроблемна трансгранична оперативна съвместимост, като същевременно адресира потенциалните рискове, свързани с иновациите в цифровите активи.

Гледна точка на заместник-управляващия директор на MAS: Леонг Синг Чионг, заместник-управляващ директор на MAS за пазари и развитие, подчерта колективния стремеж за разкриване на възможности и смекчаване на рисковете в екосистемата на цифровите активи. Той подчерта ангажимента за насърчаване на безпроблемна трансгранична оперативна съвместимост и устойчив растеж в пазара на цифровите активи. Сътрудничеството означава отдадеността на MAS за укрепване на глобалните финансови връзки и насърчаване на иновациите в крипто пространството.

Заключение: Водената от MAS инициатива за сътрудничество с международни регулаторни органи бележи значителна стъпка към насърчаване на иновациите, установяване на общи стандарти и осигуряване на оперативна съвместимост в глобалната екосистема на цифровите активи. Като се ангажира в съвместни усилия с ключови финансови органи, MAS демонстрира своя ангажимент да стимулира напредъка в крипто индустрията и да улеснява трансграничното сътрудничество за по-ефективен и сигурен цифров финансов пазар.

Публикацията: "Стратегическият ход на Сингапур в крипто сътрудничеството" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!