Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Таксите за биткойн транзакции достигнаха шестмесечен връх

Таксите за биткойн...
Таксите за биткойн транзакции достигнаха шестмесечен връх

Таксите за биткойн транзакции скочиха до шестмесечни върхове на фона на нарастващия интерес към биткойн ординалите

Таксите за транзакции на биткойн претърпяха забележителен скок, достигайки най-високите си нива от шест месеца, според данни от IntoTheBlock. Значителното увеличение на таксите, особено през последните три месеца, се дължи на нарастващия интерес към Bitcoin Ordinals, ново приложение на мрежата Bitcoin.

Внезапно и значително увеличение на таксата

Ръстът на таксите за транзакции на биткойн е внезапен и значителен. През последните 30 дни таксите станаха свидетели на забележително увеличение от 484,78% и още по-зашеметяващо увеличение от 1865,88% през последните 90 дни. Въпреки този скок текущите такси остават под пика, достигнат през 2023 г. на 8 май, който беше 54,8 милиона долара. Заслужава да се отбележи, че рекордът за всички времена се случи на 18 декември 2017 г., по време на пика на първия мейнстрийм бик пробег на Биткойн, надхвърляйки 103 милиона долара в такси.

Биткойн изпреварва Ethereum по такси за транзакции

Bitcoin наскоро надмина Ethereum по отношение на таксите за транзакции за първи път от три години. Тази промяна се дължи основно на появата на Bitcoin Ordinals, уникални незаменими токени (NFT), ексклузивни за биткойн мрежата. Популярността на тези ординали допринесе значително за повишаването на таксите за транзакции. Ethereum, който доскоро държеше първото място по такси за транзакции, сега е изправен пред конкуренция от биткойн в това отношение.

Въздействие на биткойн ординалите и променящия се пейзаж

Многоъгълник (MATIC) се увеличи с над 46% и достигна шестмесечен връх

Bitcoin Ordinals, като ново приложение в биткойн мрежата, привлече значителен интерес, променяйки ландшафта на таксите за транзакции. Нарастващата популярност на тези уникални NFT е забележителен фактор, допринасящ за увеличените такси. Възраждането на биткойн в този контекст, особено с появата на Ordinals, е предизвикателство за господството, на което Ethereum традиционно се радва в областта на таксите за транзакции.

Решаващо време за копачите

Ръстът на таксите за биткойн транзакции идва в решаващ момент за копачите, особено с предстоящото събитие за халвинг, което ще намали блоковите награди. По-високите такси за транзакции имат потенциала да компенсират намаляването на блоковите възнаграждения, като играят решаваща роля за поддържане на приходите на миньорите. Тъй като пейзажът на криптовалутите се развива, въздействието на таксите за транзакции върху миньорите остава важен аспект за наблюдение.

Скорошният скок на таксите за биткойн транзакции, воден от нарастващия интерес към биткойн ординалите, бележи забележително развитие в пространството на криптовалутите. Промяната в ландшафта на таксите за транзакции, като биткойн изпревари Ethereum, подчертава динамичния характер на индустрията. Тъй като биткойнът продължава да се развива и да изследва нови приложения, ролята на таксите за транзакции за поддържане на приходите на копачите става все по-значима. Очаквайте нови актуализации относно тази развиваща се тенденция и нейните последици за по-широката крипто екосистема.


Свързани новини

Още новини с автор : Наталия Иванова

Топ крипто новини

VanEck Bitcoin ET...
VanEck Bitcoin ETF рязко намалява предварителните такси, поставя началото на крипто достъпността

VanEck Bitcoin ETF преживява скок преди намаляване на таксите Спот биткойн ETF на VanEck стана свидетел на безпрецедентен скок в търговската...

Shibarium Blockch...
Shibarium Blockchain постига 360 милиона транзакции: екосистемата на Shiba Inu с растеж и иновации

Shibarium Blockchain достига 360 милиона транзакции: Скок в растежа на екосистемата Shiba Inu В една забележителна крачка напред, блокчейн...

Cardano (ADA) ско...
Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на биткойн

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни, яхвайки стабилността на биткойн: Анализаторите прогнозират продължителен бул рън с предстоящо ниво от $1...

Декодиране на бит...
Декодиране на биткойн китове: Али Мартинез разкрива прозрения сред динамиката на пазара

Отключване на поведението на биткойн китовете: Прозрения от анализатора Али Мартинез В динамичния свят на криптовалутите, разбирането на...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове