Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Търсенето на ETH Staking нараства

Търсенето на ETH...
Търсенето на ETH Staking нараства

Търсенето на ETH Staking нараства въпреки почти месечния период на изчакване

След внедряването на шанхайския ъпгрейд до основната мрежа на Ethereum преди малко повече от месец, което позволи на валидаторите на Ethereum да изтеглят всички или някои от своите заложени Ether (ETH) токени от интелигентния договор за залагане за първи път, търсенето на залагане на ETH скочи рязко.

Според wenmerge.com периодът на изчакване за собственик на ETH да влезе в мрежата на Ethereum като нов валидатор се е увеличил до 27 дни и 7 часа, с 50 398 бъдещи валидатори, които са в момента в опашката. Собствениците на Ether могат да настроят като мрежови валидатори и печелете доходност от около 4-5% годишно чрез залагане на токени.

Залагането на ETH е налично във веригата Beacon от декември 2020 г., но тегленията на залагания бяха активирани едва при надстройката от миналия месец. Добавянето на гъвкавост при теглене към залагането на ETH намалява риска в очите на много инвеститори, които може да са били възпрепятствани да заложат своите ETH токени преди прилагането на тегления от страх, че средствата им ще бъдат заключени за прекалено дълъг период от време.

Ръстът в броя на валидаторите, които се редят на опашка, за да се присъединят към мрежата идва ръка за ръка с нарастване на броя ETH токени, които се въвеждат в интелигентния договор за залагане. Към понеделник броят на заложените ETH токени достигна 21,652 милиона, с около 3,5 милиона повече за един месец след надстройката в Шанхай, според данните на Glassnode.

Търсенето на Биткойн нараства до безпрецедентни висоти

Като се има предвид, че общото предлагане на ETH токени е било последно около 120,08 милиона, това означава, че процентът на участие в залагането сега е малко над 18%. Това е увеличение от около 15% преди надграждането, когато броят на заложените ETH токени беше около 18,1 милиона, а общото предлагане на ETH токени беше около 120,4 милиона. Двойните дефлационни тенденции, настроени да осигурят основен попътен вятър на цените на ETH.

Конкурентните вериги за доказателство за залог с гъвкаво теглене на договори за залагане като Cardano имат нива на участие в залагане в диапазона 60-70%. Докато само малко над 50 000 ETH е позволено да бъдат изтеглени от договора за залагане всеки ден, залагането на Ether не е напълно гъвкаво и следователно може да не успее да постигне толкова висок процент на участие в залагането.

Да кажем, че процентът на участие в залагане на Ether достигне 50% – което може да отнеме по-малко от година, като се има предвид, че процентът на участие в момента се покачва с около 3% на месец. Това би означавало още 38,4 милиона ETH токена да се преместят в по-малко ликвидния ETH договор за залагане.

Незаложеният ETH токен ще бъде внезапно стават много по-оскъдни, което би трябвало да е попътен вятър за цената. Сега вземете предвид факта, че доставките на Ether също бързо намаляват.

Според данните на Glassnode, скорошният скок на таксите за транзакции в резултат на претоварване на мрежата, свързано с мем монети доведе до скок в скоростта на изгаряне на ETH (по същество мрежата на Ethereum изгаря всички ETH токени, които се използват за плащане на такси за транзакции, съгласно EIP1559 от август 2021 г.) видя скока на процента на дефлация на Ether над 8% по-рано този месец. Дефлация на предлагането трябва да действа като друг основен дългосрочен попътен вятър за цената на ETH.

Публикацията на Сребрин Петров: "Търсенето на ETH Staking нараства" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!