Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Тенденции на натрупване на Биткойн (BTC) и анализ на активността във веригата

Тенденции на...
Тенденции на натрупване на Биткойн (BTC) и анализ на активността...

Тенденции на натрупване на Биткойни (BTC): Анализ във веригата и последици за динамиката на пазара

Резултатът на тенденцията на натрупване на Биткойн, както се съобщава от Glassnode, в момента се движи към нула, което показва увеличение на разпространението на монети от по-големи субекти. Този показател оценява активността на различни кохорти BTC портфейли, за да определи дали те натрупват или продават монетата. Резултат по-близо до единица предполага натрупване, докато резултат по-близо до нула означава разпределение или липса на натрупване. Според последните данни, рейтингът на тенденцията на натрупване на BTC е 0,021.

Фактори, допринасящи за тенденцията на натрупване

Движението към тази стойност може да се дължи на тесните движения на цените на Биткойн през последните седмици, особено срещайки съпротива при ценовото ниво от $63 000. По време на пресата BTC се търгуваше на $62 003, според CoinMarketCap.

Дейност на китове и спад на мрежата

Анализ във веригата на китовата активност на BTC потвърждава спад в натрупването от големи групи портфейли. Glassnode отчита намаляване на броя на уникалните адреси, съдържащи най-малко 1k монети през последните 30 дни, спадайки с 0,1% до 2113. Този спад отразява общия спад в активността в BTC мрежата, с 27% намаление на броя на уникални адреси, активни като изпращачи или получатели.

Спад в новото търсене

Solana е изправена пред двуцифрен спад: Анализ на активността във веригата

Освен това има забележим спад в новото търсене на BTC, с 35% намаление в броя на уникалните адреси, появяващи се за първи път в BTC транзакция през 30-дневния период.

Повишаване на обменните салда

Въпреки намаляването на активните и новите адреси, търгуващи с BTC, се наблюдава скок в броя на монетите, изпратени до борсите за криптовалута. В момента 2,33 милиона BTC се държат на борсови адреси, нараствайки с 1% през последния месец. Увеличаването на BTC, държани на борсите, предполага повишаване на разпродажбите, което потенциално оказва влияние върху движението на цената на монетата.

Последици за BTC биковете

С нарастващия обменен резерв на BTC може да представлява предизвикателство за биковете на BTC да пробият над нивото на съпротива от $63 000 в краткосрочен план. Това предизвикателство продължава, ако общите участници на пазара наберат инерция, без да успеят да привлекат ново търсене на Биткойни.

В заключение, тенденциите на натрупване на Биткойн и активността във веригата показват нюансиран пазарен пазар, с фактори като активност на китове, спад на мрежата и обменни баланси, влияещи върху динамиката на цените. Търговците и инвеститорите трябва да следят внимателно тези показатели, за да преценят пазарните настроения и потенциалните движения на цените.

Публикацията на Георги Шопов: "Тенденции на натрупване на Биткойн (BTC) и анализ на активността във веригата" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!