Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Terra (LUNA) срещу SEC: Ключови моменти, последни развития в съдебно дело за колапс на стойност $40 милиарда

Terra (LUNA) срещу...
Terra (LUNA) срещу SEC: Ключови моменти, последни развития в...

Случай Terra (LUNA) SEC: Последни разработки и ключови моменти, които трябва да знаете

Дългоочакваното изслушване по делото между Terra (LUNA) и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е към своя край във федерална съдебна зала в Манхатън. Докато защитата представя своя случай, от решаващо значение е да се разберат ключовите моменти и последните развития в този шумен съдебен процес, който следва колапса на Terra за 40 милиарда долара преди почти две години.

Ключови въпроси в гражданския иск на SEC

Гражданският иск на SEC срещу Terraform Labs и нейния основател До Куон се фокусира върху две основни обвинения, свързани с маркетинговите практики на Terra преди нейния колапс през май 2022 г.:

  1. Неверни твърдения относно използването на блокчейн от корейската компания : SEC твърди, че Terra е подвела инвеститорите, твърдейки, че голяма корейска компания използва нейната блокчейн технология, когато всъщност не е така.
  2. Подвеждащи изявления относно UST Stablecoin : SEC обвинява Terra, че е измамила инвеститорите, като твърди, че нейният алгоритмичен стейбълкойн, UST, може да поддържа своята фиксирана стойност от $1.

Въпреки че това гражданско дело не носи риск от затвор, интерпретацията на журито на представените доказателства може да има значителни последици за бъдещи наказателни преследвания срещу Kwon в Южна Корея и Съединените щати.

Значителни печалби за SEC

SEC срещу Terra (LUNA): Вътрешен поглед към твърденията за измама и загуби на инвеститори

През последните няколко седмици SEC постигна забележителен напредък в представянето на доказателства в подкрепа на твърденията си срещу Terra и Kwon:

  1. Шокиращи екранни снимки : Съдия Ракоф разреши представянето на екранни снимки, показващи как Kwon обсъжда създаването на „фалшиви транзакции, които изглеждат истински“, което предизвика шокирани реакции от много съдебни заседатели, когато беше прочетено на глас в съда.
  2. Убедителни свидетелства от лица, подаващи сигнали и ръководители : Бивши лица, подаващи сигнали за нередности, и бивши ръководители на разплащателната компания Chai предоставиха убедителни свидетелства чрез записи и документи, подчертавайки подвеждащи твърдения относно използването на блокчейна Terra от Chai.
  3. Експертен анализ на уязвимостта на UST : Експертният анализ разкри, че токенът на Terra, UST, щеше да се срине напълно през 2021 г., ако не беше намесата на фирмата за крипто търговия Jump, която инвестира над 200 милиона долара, за да защити фиксираната цена от 1 долар на UST.

Стратегията за отбрана на Terra

Тъй като защитата на Terra започва своето дело във вторник, призовавайки главния изпълнителен директор Крис Амани, правният екип е изправен пред значително предизвикателство при разглеждането на ключовите доказателства, представени срещу минали практики и маркетингови твърдения на компанията. Защитата посочи, че планира да призове само няколко свидетели, преди да започнат заключителните аргументи в четвъртък следобед.

Потенциално въздействие върху бъдещи съдебни преследвания

Въпреки че това гражданско дело не включва потенциално време в затвора, интерпретацията на журито на представените доказателства може да има далечни последици за бъдещи наказателни преследвания срещу Kwon в Южна Корея и Съединените щати. Резултатът от този случай може да създаде прецедент за това как подобни случаи, включващи компании за криптовалута и техните маркетингови практики, се обработват в бъдеще.

Заключение

Докато изслушването по делото Terra (LUNA) SEC навлиза в последната си глава, защитата е изправена пред тежка битка в противопоставянето на съществените доказателства, представени от SEC през последните няколко седмици. Резултатът от случая не само ще определи съдбата на Terraform Labs и нейния основател До Куон, но може също да има значителни последици за криптовалутната индустрия като цяло. Решението на журито може да повлияе на бъдещи разпоредби и правни действия, предприети срещу компании в космоса, което прави този случай внимателно наблюдаван за всеки, който инвестира или се интересува от бъдещето на цифровите активи.

Публикацията на Николай Кръстев: "Terra (LUNA) срещу SEC: Ключови моменти, последни развития в съдебно дело за колапс на стойност $40 милиарда" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!