Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Tether отговаря на спора относно деактивирането на акаунти

Позицията на Tether относно прозрачността и управлението на риска

Според информация, публикувана от главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Tether, емитентът на водещия стейбълкойн USDT, според съобщенията е деактивирал около 29 акаунта, свързани със значими играчи в сферата на криптовалутите през 2021 г.

Докато причините за прекратяването на индивидуалните акаунти остават неразкрити, посочените лица включват MoonPay, BlockFi, CMS Holdings и Galois Capital.

В отговор на разгръщащата се ситуация, Tether посочи нежеланието си да коментира конкретни взаимоотношения с клиенти, отбелязвайки, че всяка страна е преминала през строги проверки за съответствие както по време на включването, така и по време на взаимоотношенията си, в съответствие с политиките за съответствие на Tether.

Разследване на NYAG и ангажиментът на Tether за прозрачност Докато разследването на NYAG приключи в началото на 2021 г., някои от въпросните документи продължават до юни същата година. Тези документи бяха събрани по време на разследването на NYAG срещу Tether и дъщерната компания Bitfinex за предполагаемото присвояване на 850 милиона долара. По време на това разследване iFinex, компанията майка и на двете субекти, поиска удължаване за изготвяне на необходимите финансови документи.

След споразумение, което включва неустойка от 18,5 милиона долара и прекратяване на търговията в Ню Йорк, медиите и Coinbase поискаха публично оповестяване на първоначалния тримесечен отчет на Tether съгласно Закона за свобода на информацията. Въпреки това, Tether се противопостави на това предложение, позовавайки се на необходимостта да защити поверителните данни на своите клиенти. Въпреки възраженията на Tether, NYAG предостави на медиите достъп до документите, което доведе до разкритието за деактивирането на множество фирмени сметки.

Отговора на Tether

Tether отговаря на спора относно деактивирането на акаунти

Tether остава непреклонен в своя ангажимент за прозрачност, като същевременно дава приоритет на поверителността и сигурността на своите клиенти. След споразумението с NYAG, Tether прилежно изпълни задълженията си за тримесечно отчитане, потвърждавайки своя ангажимент за откритост и прозрачност.

По-специално, Tether твърди, че се гордее с щателното си разработване на показатели и процеси на риска, което позволява на неговите инвестиционни и финансови екипи да оценят задълбочено риска, свързан с финансовите взаимодействия на компанията. Tether непрекъснато демонстрира своя ангажимент за поддържане на своите бизнес цели, като същевременно се придържа към стабилна култура за управление на риска.

Резерви и търговски книжа на Tether

Отдадеността на Tether към поддържането на най-високите стандарти е очевидна в неговите прозрачни сделки по отношение на неговата програма за кредитиране и резерви. Резервите на Tether се оказаха изключително ликвидни, висококачествени и лесно достъпни, за да поддържат всякакъв размер на обратно изкупуване, демонстрирано от изплащането на 7 милиарда щатски долара за 48 часа през 2022 г.

Според публикуваните документи Tether последователно поддържа рейтинг A2 или по-добър за по-голямата част от своите търговски книжа и нито едно от миналите му изявления не е претърпяло промени. Този ангажимент за спазване на най-високите стандарти е отразен в отдадеността на компанията на отчетността и нейната непоколебима култура на управление на риска. Фирмата обаче беше сериозно критикувана за минали решения, особено в случай на блокиране на валидатор на MEV като отговор на сигурността.

Tether казва, че докато медиите побързаха да представят тази информация на читателите, Tether остава ангажиран със своите потребители, както и в полза на по-широката крипто общност. Компанията има желание да предостави фактическа отправна точка за разкритите материали и продължава да си сътрудничи с правоприлагащите органи, като е помогнала в над 150 разследвания на четири континента през последните 18 месеца.

Публикацията на Георги Минев: "Tether отговаря на спора относно деактивирането на акаунти" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!