Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Tether предприема бързи действия: замразява 5,2 милиона USDT

Tether предприема...
Tether предприема бързи действия: замразява 5,2 милиона USDT

Tether предприема действия срещу незаконни дейности: Замразяване на USDT, свързано с фишинг операции

В проактивен ход за борба с незаконните финансови дейности, Tether, субектът зад най-големия стейбълкойн в света по пазарна капитализация, замрази приблизително 5,2 милиона USDT. Това действие, подробно описано от платформата за крипто проследяване и съответствие MistTrack, е насочено към 12 адреса на Ethereum, идентифицирани като част от фишинг операции.

Подробности за Freeze

Засегнатите адреси, маркирани като „USDT Banned Address“, бяха замесени в потенциални дейности за пране на пари, обикновено свързани с фишинг групи. Фишинг групите често прехвърлят неправомерно придобити печалби към вторични платформи и използват миксери за криптовалута, за да прикрият произхода на средствата си.

Скорошното замразяване на Tether е част от по-широка стратегия за подкопаване на незаконни дейности чрез прекъсване на достъпа до важни финансови ресурси. Този ход отразява подобно действие, предприето в края на миналата година, когато Tether си сътрудничи с платформата за търговия с крипто активи OKX, за да приложи най-мащабното замразяване на USDT до момента. Над 225 милиона USDT в 37 портфейла бяха замразени, свързани с мрежа за трафик на хора.

Ангажиментът на Tether за борба с незаконните дейности

Паоло Ардоино, новоназначеният главен изпълнителен директор на Tether, повтори отдадеността на компанията да подкрепя глобалното правоприлагане при справяне и смекчаване на престъпните дейности. Ardoino подчерта политиката на нулева толерантност на Tether към злоупотребата с USDT или която и да е криптовалута за незаконни цели. Той подчерта ангажимента на компанията да работи заедно с глобалните правоприлагащи органи, за да гарантира целостта на екосистемата на цифровите активи.

Ролята на Tether в крипто пазара

Tether изсече 1 милиард USDT на Ethereum!

Въпреки усилията на Tether, повсеместното му разпространение на пазара на криптовалута го превърна в често срещан инструмент при незаконни транзакции. Доклад на фирмата за анализ на блокчейн TRM Labs подчертава участието на Tether в обем на незаконни транзакции на стойност 19,3 милиарда долара през 2023 г., спад спрямо предходната година. Анализът на TRM изтъкна, че USDT в блокчейна Tron е предпочитаната валута за лицата, финансиращи тероризма, което показва предизвикателствата при ограничаването на тези потоци.

Навигация в регулаторния контрол

Tether е изправен пред нарастващ контрол от страна на глобалните регулатори. Службата на ООН по наркотиците и престъпността идентифицира Tether като инструмент, използван все по-често от перачите на пари и измамниците в Югоизточна Азия. В отговор Ardoino разкритикува доклада, предполагайки пристрастие към традиционните финанси и липса на разбиране на фактите.

Докато Tether продължава усилията си за борба с незаконните дейности, регулаторният надзор и сътрудничеството с правоприлагащите органи остават от решаващо значение за поддържането на целостта на екосистемата на цифровите активи.

Източник: MistTrack

Замразяването на USDT, свързано с фишинг операции, подчертава значението на бдителността и проактивните мерки за защита на пространството на криптовалута срещу незаконни дейности. Прозренията на MistTrack хвърлят светлина върху продължаващите усилия за поддържане на прозрачност и сигурност в пазара на цифровите активи.

Публикацията на Николай Кръстев: "Tether предприема бързи действия: замразява 5,2 милиона USDT" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!