Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Топ 5 създатели на крипто пазара за 2023 г. – пълен списък

Топ 5 създатели на...
Топ 5 създатели на крипто пазара за 2023 г. – пълен списък

Всеки финансов пазар е мъртъв, ако няма ликвидност, с която търговците да търгуват. Крипто маркет мейкър осигурява ликвидност на пазарите, за да осигури здравословна пазарна среда за търговците да извършват сделки и да участват в общия пазар. Пазарите на криптовалути силно разчитат на ликвидност, подобна на традиционното финансиране, особено през последните години, когато пазарите станаха по-ликвидни, създателите на крипто маркета станаха съществена част от крипто пространството.

Съществуват обаче някои значителни разлики между различните подходи към създаването на крипто пазар, в зависимост от доставчиците на такива услуги и някои технически аспекти, като различни видове проекти и борси, всеки от които има свои собствени ограничения и възможности. Основната цел на всеки крипто маркет мейкър е осигуряването на ликвидност, което е от решаващо значение за всеки пазар, ако иска да оцелее или дори да процъфтява в силно конкурентна и нестабилна среда, като криптосферата. Следващите параграфи ще предоставят компактен преглед на най-добрите крипто маркет мейкъри, както и техните съответни плюсове и минуси и действителните задачи на маркет мейкъра.

Създателите на крипто маркет са ключът към всеки пазар на криптовалута за дългосрочен устойчив растеж и съществуване.

Създаване на крипто пазар и осигуряване на ликвидност на централизирани борси

Създаването на крипто пазара набира сила през последните няколко години, когато крипто пазарът узрява. По същия начин повечето уважавани борси и проекти за токени знаят колко важна е достатъчната ликвидност за техните активи и бизнеса им като цяло. Ето защо те разчитат в голяма степен на професионални крипто маркет мейкъри, за да им помогнат да осигурят ликвидност за своите активи, така че купувачите да могат да купуват, а продавачите да продават, когато пожелаят, без да причиняват огромни разриви на пазара.

Като цяло има два различни вида концепции за създаване на пазар

Най-общо казано, има 2 вида различни по своята същност подходи към създаването на крипто маркет – крипто маркет мейкъри като Autowhale, които действат единствено в интерес на клиента без стимули за насрещна търговия, и ориентирани към печалба маркет мейкъри, които действат главно в интерес на своите инвеститори и не дават приоритет на цялостното здраве на пазара в своите операции.

Създатели на крипто пазари: различни модели и стимули

1. Модел, управляван от ликвидност (управляван от маркет мейкър)

В този традиционен модел тези, които осигуряват ликвидност, използвайки собствените си средства, за да търгуват и (в идеалния случай) да печелят от направените PnL (печалби и загуби), генерирани от спреда (например компании за създаване на крипто пазар като GSR). Това решение за стимулиране на маркетмейкъра може да осигури значително количество ликвидност за кратък период от време. В този сценарий, разбира се, този, който има за цел да спечели от ангажираните средства и използва съответно стратегии, е маркет мейкърът. Повечето маркет мейкъри в този момент избират този модел за създаване на пазар като бизнес.

2. Модел, управляван от стимули (управляван от клиента)

Този модел се отнася до крипто маркет мейкъри, които предоставят на своите клиенти усъвършенствани софтуерни услуги за алгоритмична търговия, за да гарантират, че всички сделки се изпълняват в интерес на клиента, следвайки техните персонализирани стратегии и цели. Това означава, че собствените средства на клиента се използват за търговия и създаване на пазари, като се използват сложни индивидуални стратегии, които са в съответствие със стимулите на клиента. В този случай PnL остава при клиента и търговските дейности са най-добре съгласувани с целите на клиент-компания (например компании за създаване на крипто пазар като Autowhale). Този модел за създаване на пазара като услуга изисква клиентът да ангажира собствени средства за ликвидност, но увеличава максимално контрола върху стратегиите за търговия, печалбите и загубите остават за клиента, а целите за търговия са съобразени с визията на клиента.

Кои са водещите маркет мейкъри в крипто? (2023)

По-долу е изброен изчерпателен преглед на най-добрите крипто маркет мейкъри за 2023 г. Тези компании се отличават с предоставянето на ликвидност чрез дългогодишен опит в индустрията, иновативни софтуерни продукти, сложни стратегии за търговия или перфектно обслужване на нуждите на своите клиенти.

1. Autowhale

Разположен в средата на Европа, Autowhale е изгряваща звезда на хоризонта на създаването на крипто пазара. Нейният иновативен подход към създаването на крипто пазара и отдадеността на обслужването на целите и нуждите на своите клиенти прави тази компания да се откроява сред другите.

Autowhale дава възможност на фондове, бюра за търговия и проекти за токени с тяхната собствена търговска инфраструктура за стартиране на всякаква форма на търговска и инвестиционна стратегия в мащаб, вградена в сигурно хоствана в облак система за търговия „всичко в едно“.

Също така, основаният през 2019 г. крипто маркет мейкър е единствената компания в този списък, която предоставя ориентирано от клиента маркет мейкинг като услуга. Техният уникален софтуер за високочестотна търговия позволява на клиентите да имат пълен контрол върху своите активи и стратегии за алгоритмична търговия. Те имат силен акцент върху персонализирани и индивидуални решения (включително допълнителни услуги като поддръжка с листинги на борси или консултации) и могат да работят с над 90 различни крипто борси.

2. GSR

Пълен списък на компаниите за криптовалута, одобрени да работят в Сингапур (към 7 юни 2023 г.)

Вторият гигант – GSR – в този списък е друга базирана в Лондон фирма, основана преди десет години. Въз основа на дългогодишния си опит, те предлагат консултации и инвестират в проекти. Те предлагат широка гама от услуги като предоставяне на спот и нелинейна ликвидност в цифрови активи, както и извънборсови услуги и услуги за екзотични деривати.

3. Къмбърланд

Те принадлежат на американската компания DRW, която осигурява ликвидност за голямо разнообразие от класове активи (традиционни и крипто) и се основава на над тридесет години опит във финансите. DRW има офиси от Ню Йорк до Сингапур и те създадоха Cumberland, за да осигурят ликвидност за криптовалутната индустрия за различни пазари, включително спот, опции и фючърси, двустранни крипто опции и форуърди без доставка. Освен това те инвестират и в обещаващи проекти.

4. Wintermute

Wintermute оперира извън Лондон и вече може да се счита за един от най-големите глобални играчи в крипто търговията и пазарното пространство, осигурявайки ликвидност на над 50 борси и платформи. Те се занимават с търговия на централизирани и децентрализирани борси, както и извън борсата/OTC. През 2023 г. техният кумулативен обем на търговия надхвърли 300 милиарда долара.

5. Bluesky Cap

Роденият в Ню Йорк Bluesky Cap работи като мениджър на количествени инвестиции, както и като доставчик на ликвидност на цифрови активи и управление на активи. Създадени през 2014 г., те са събрали значителен опит в света на традиционните финанси и оттогава са се разширили до криптовалути.

Обяснение за създаване на крипто пазар

Сега, за да получите фундаментално разбиране за това как всъщност работи създаването на крипто пазара, следващите параграфи ще дадат лесен за разбиране преглед на създаването на пазара за крипто проекти.

Какво е правене на пазара в крипто?

Маркетингът в крипто описва практиката за предоставяне на лимитирани поръчки за покупка и продажба на даден пазар, така че другите участници на пазара да могат да купуват или продават на пазара с възможно най-малко фискално отклонение. Нивата на цените, които маркет мейкърът задава при такива поръчки, зависят от склонността към риск или изискванията на проекти и борси за токени. Например: Тесен котиран пазар на нестабилен пазар може да повиши здравето и увереността на пазара, но може да означава по-рискова стратегия, тъй като пазарите може да се отдалечат бързо от текущите ценови нива, оставяйки маркетмейкъра с излишък от инвентар.

Изгодно ли е правенето на пазара?

Мейкингът на пазара, в зависимост от неговите цели, може да бъде печеливша търговска практика. Фактът, че печалбата от маркет мейкъра не е непременно обвързана с пазар, който върви в определена посока, а по-скоро печалба от спредове, цитирани от маркет мейкъра, такива стратегии, ако се хеджират правилно, могат да бъдат делта неутрални и следователно печеливши също и на странични или низходящи пазари.

Кои са най-големите маркет мейкъри?

Най-големите маркет мейкъри на общите пазари са компании като Citadel Securities, Jane Street или Susquehanna International Group. DRW, друг голям маркет мейкър в TradFi, има свой собствен спин-оф за крипто – Cumberland.

Заключение

В крайна сметка кой е най-добрият крипто маркет мейкър е въпрос на това какви са целите. Инвестирането в правенето на пазара има своите други предимства и ограничения за проект за токени или борса, които търсят подкрепа с ликвидност на техните пазари. С когото и да работите, със сигурност също е въпрос на доверие и надеждност, където по-реномираните играчи могат да осигурят предимства пред другите.

Публикацията: "Топ 5 създатели на крипто пазара за 2023 г. – пълен списък" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!