Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Трезорът, устойчив на идиоти: просто ръководство за съхранение за начинаещи

Трезорът, устойчив на...
Трезорът, устойчив на идиоти: просто ръководство за съхранение за...

Поддържането на Биткойни в безопасност е една от най-важните отговорности в света на цифровите активи. Тъй като цената на Биткойн продължава да се покачва, борсите и доставчиците на портфейли стават по-податливи на кражби. Най-добрият начин да запазите Биткойните си в безопасност е да ги съхранявате сами офлайн в така нареченото хладилно хранилище.

Създаване на хладилно съхранение с помощта на хартиен портфейл

В Биткойн пространството студеното съхранение се отнася до различни практики за съхранение на криптовалута офлайн. Потребителите на Биткойн могат да изберат да съхраняват своята цифрова валута, като използват криптирани медии, инструмент на носител (физически Биткойн), твърд диск или USB устройство, хардуерен портфейл и хартиен портфейл. Един от най-популярните методи е хартиеният портфейл, защото е значително по-евтин и действа като средство, подобно на пари.

Днес ще обсъдим как да настроите прост хартиен портфейл, за да съхранявате цифровите си активи офлайн. Съхраняването на вашите Биткойни с помощта на хартиен портфейл все още може да има различни уязвимости, така че винаги проверявайте стъпките си, докато създавате такъв. Има няколко метода, които трябва да следвате, за да намалите определени рискове. Първо и най-важно е да държите хартиения си портфейл скрит и далеч от погледа. Второто е използването на качествен принтер, който не позволява мастилото да кърви и не е свързан с интернет. И накрая, хартията може да се повреди, така че ламинирането може да помогне доста и съхраняването в суха огнеупорна атмосфера е много добра идея.

Getting Started

Първото нещо, от което ще се нуждаете, е малко Биткойни, принтер и Биткойн портфейл с възможности за четене на QR. В секцията с инструменти на Bitcoin.com имаме създател на хартиен портфейл, който е много лесен за използване и отнема само няколко минути. Има други доставчици на хартиени портфейли, които предлагат подобно изживяване за създаване на хартиени портфейли. Когато получите достъп до нашия инструмент за създаване на хартиени портфейли, започвате с генериране на адрес. За да направите това, всичко, което трябва да направите, е да движите мишката си по екрана и приложението генерира произволен набор от ключове.

Веднага щом генераторът на ключове достигне 100 процента, на екрана ще се покажат публичен и частен ключ. Създаването на хартиен портфейл вече може да бъде отпечатано на хартия, заредено с Биткойни и може да се добави и парола BIP38. Парола BIP38 криптира вашия хартиен портфейл, като гарантира, че средствата ви ще бъдат в безопасност, ако портфейлът бъде откраднат или по някакъв начин разкрит. Ако потребител реши да шифрова портфейла с BIP38, нападателят ще трябва да въведе паролата, за да получи средствата. Използването на BIP38 криптиране не се препоръчва за първия ви хартиен портфейл, освен ако не се чувствате комфортно с процеса. Ако паролата е изгубена или забравена, средствата никога не могат да бъдат изразходвани. Използването на BIP38 обаче добавя втори слой на защита в допълнение към методите за съхранение на вашия физически хартиен портфейл.

Какво е ETF? Ръководство за начинаещи

Поддържането на частния ключ скрит е от решаващо значение, защото ако някой има достъп до частния ключ, монетите могат лесно да бъдат похарчени. Архивирането на частния ключ е добра идея, защото вие сами ще имате нужда от тази информация, за да изразходвате средствата.

Публичният ключ се използва за зареждане на Биткойни в адреса за съхранение и за проверка на средствата с помощта на блоков изследовател. Можете да споделите публичния си ключ с всеки, ако искате Биткойни да ви бъдат изпратени от някой друг. Ако решите да шифровате хартиения портфейл с парола BIP38, ще ви трябва паролата за достъп до вашите цифрови активи. Освен това, можете също да импортирате личния си ключ в p2p клиентски портфейл по всяко време.

Practice Makes Perfect

Създаването на хартиен портфейл е много просто. Най-трудната част е отговорността да се грижите за хартията отговорно, като използвате безопасни места за съхранение, архивирате вашите ключове и запомняте вашата парола BIP38. Ако създаването на хартиен портфейл е усъвършенствано, използването му за хладилно съхранение е един от най-безопасните възможни методи.

Хартиените портфейли могат да бъдат доста готин инструмент за облигации на приносител и това е един от най-близките начини, по които човек може да емулира аспектите на парите в брой с криптовалута. Освен това описаната по-горе практика може да работи и с други физически носители, като например гравиране на парче метал, отпечатване на пластмасови карти и ако сте достатъчно уверени, можете да държите ключовете в мозъка си.

Най-добрият начин да практикувате усъвършенстване на хладилното съхранение е винаги да започвате с малки количества Биткойни. По този начин, ако претърпите загуба от грешка, тя няма да е толкова значителна. Колкото повече практикувате, толкова по-комфортно ще се чувствате с практиките за хладилно съхранение.

Публикацията на Роберт Петров: "Трезорът, устойчив на идиоти: просто ръководство за съхранение за начинаещи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!