Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Tribe Capital стартира криптофонд за 100 милиона долара

Tribe Capital стартира криптофонд за 100 милиона долара, насочен към проекти на ниво 1, 2 и DeFi – бичият пазар се връща?

Фирмата за рисков капитал, Tribe Capital, стартира нов крипто фонд за набиране на 100 милиона долара. Племето планира да насочи средствата към екосистеми на ранен етап от ниво 1 и 2 и проекти за DeFi.

Базираната в Сан Франциско компания с управлявани активи на стойност 1,6 милиарда долара ще инвестира 500 000-3 милиона долара в тези проекти, за да включи активи от реалния свят във веригата. Това развитие идва на фона на драстичен спад в стойността на инвестициите в рисков капитал в крипто и блокчейн екосистемата.

Tribe ще подкрепи проекти за финансиране, които ще стимулират масовото приемане на криптовалута Tribe Capital преди това подкрепи фирми за криптовалута като FTX, Kraken и Bitfinex през 2021 г. по време на бичия пазар.

През май 2021 г. Kraken добави съоснователя и партньор на Tribe, Арджун Сети, към своя борд. По това време Kraken гледаше над 20 милиарда долара финансиране, а Tribe, изразходвайки 120 милиона долара в първичен и вторичен капитал, стана вторият по големина инвеститор.

Tribe Captial беше инвестирал във FTX преди колапса на борсата. А през април 2023 г. обмисляше да ръководи набирането на средства от 250 милиона долара за съживяване на крипто борсата. В най-новата разработка Tribe Captial иска да помогне за насърчаване на растежа на DeFi проекти и протоколи, които биха могли да осигурят сигурност, мащабируемост, ликвидност и оперативна съвместимост между веригата.

Hivemind Capital Partners стартира фонд за ликвидни възможности за 300 милиона долара за търговия с криптовалута

Тази инициатива ще повиши доверието на потребителите в криптовалутите, като по този начин ще стимулира масовото възприемане. Настоящият фонд, наречен „Фонд за цифрово бъдеще I“, следва предишното набиране на средства за крипто на фирмата през октомври 2021 г., когато събра 75 милиона долара. Непритеснен от намаляването на VC финансирането Това развитие идва на фона на намаляващото VC финансиране в крипто поради продължителния мечи пазар. Според докладите, VC финансирането е спаднало с 91% през януари 2022 г.

Инвестициите за рисков капитал в частни крипто стартиращи фирми за януари бяха 548 милиона долара, което е огромен спад от 6 милиарда долара, регистрирани през януари 2022 г. Броят на сделките, главно за по-малки фирми на ранен етап, е намалял от 166 на 62, според анализа на CoinDesk.

Тазгодишният спад на инвестициите в крипто VC може да се дължи на ефекта от миналогодишната крипто зима. Според доклада на Blockdata е имало 34% спад в стойността на финансирането на рисков капитал от Q3 на 2022 г. Q4 на 2022 г. регистрира драстичен спад в сравнение с Q1 и Q2. Стойността на финансирането на Q4 е спаднала с 67% спрямо Q1 и 53% спрямо Q2 на 2022 г.

Сривът на FTX и глобалните макроикономически условия на капиталовите пазари поради нарастващите лихвени проценти ескалираха проблема. Въпреки низходящата ситуация и намаляващия интерес към VC, Tribe Capital изглежда невъзмутим. За отбелязване е, че заключеното инвестиционно портфолио на несъществуващата борса FTX не спря Tribe Captial да се стреми да инвестира в крипто.

Вместо това обмисля да ръководи друго набиране на средства от 250 милиона долара за съживяване на фалиралата крипто борса. Последните планове за финансиране потвърждават възходящите настроения и решимостта на Tribe да подкрепи крипто развитието.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Tribe Capital стартира криптофонд за 100 милиона долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!